mięso - 63110 przepisów (strona:618/4208)

Tarta z kurkami i kurczakiem 185

szczypiorek zioła (u mnie oregano, hyzop) polewa serowa 300 ml śmietany 18% 125 g twarogu 60 g żółtego sera sól pieprz pół łyżeczki suszonych pomidorów Udko z kurczaka myjemy, mięso oddzielamy od kości i kroimy  dość drobno, niekoniecznie równo. Kurki myjemy pod bieżącą wodą i odcedzamy.  Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy kurki z małą posiekaną cebulką. Kiedy(...)odparują zdejmujemy z patelni i kładziemy mięso. Również podsmażamy i pozostawiamy do wystudzenia. Zagniatamy ciasto i wylepiamy formę do tarty, rozmiar standard.  Nakłuwamy widelcem i podpiekamy w temp 180 st przez 14 min.  Mięso mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i ziołami. Śmietanę twaróg żółtka i żółty ser (odrobinę tartego sera możemy zostawić do posypania) dodajemy przyprawy, rozbijamy przy pomocy

Gotowanie jest łatwe
Domowy kebab. Przepis krok po kroku. 168

czerwona cebula   Przygotowanie:   Zacznij od przygotowania marynaty. Jogurt wymieszaj z utartym czosnkiem, papryką, cynamonem, kolendrą, kminem, koncentratem pomidorowym oraz solą i pieprzem. Zanurz mięso w marynacie, odstaw do lodówki na minimum 2 godziny, ale idealnie smakują po około 12 godzinach. Najlepiej kurczaka zamarynować dzień wcześniej i zostawić(...)szpadki do szaszłyków, po 2 na każdy kebab, będą się łatwiej obracać. Naczynie do pieczenia wyłóż folią aluminiową, ułóż na nim zamarynowane mięso. Piecz przez 30 minut w górne części piekarnika. W połowie czasu przewróć kebaba na drugą stronę, aby równomiernie się upiekł.   W czasie pieczenia mięsa pokrój warzywa

kuron.com.pl
Zupa z młodej kapusty 120

mnie obowiązkowa pozycja, zresztą tak samo jak bigos . To taka lżejsza wersja kapuśniaka, dlatego nie dodaję do niej śmietany, ani zasmażki. Mimo wszystko zupa jest pożywna, ponieważ zawiera mięso i najczęściej są to żeberka lub kurczak. Wy możecie przygotować ją na wywarze warzywnym. Lubię ten lekko słodkawy smak oraz aromat koperku. Polecam! Dajcie znać jakie dania z młodej kapusty królują(...)Waszych stołach. mięso lub koście na wywar   1 główka młodej kapusty (mała) 3-4 ziemniaki  2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula 2 listki laurowe   3ziarenka ziela angielskiego sól i pieprz Dodatkowo:   koperek natka pietruszki Ponadto: olej/masło klarowane do smażenia   Ugotować wywar mięsny z dodatkiem listków laurowych oraz ziela angielskiego. (Z mięsem można

Di gotuje
Zielony makaron z sosem mięsnym 158

blogu deklarowałam że jestem fanką makaronu :-) ...tak więc, kiedy zobaczyłam ten kolor na półce sklepowej postanowiłam zrobić z niego coś na moją dietę. I tak powstało danie z mięsa mielonego z dodatkiem pomidorków cherry i czerwonej fasoli. Składniki na 3 porcje: 150-200 g makaronu z tapioką 250 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) 80 g czerwonej fasoli puszka pomidorków koktajlowych(...)ząbki czosnku przyprawa do mielonego ostra papryka w proszku sól, pieprz szczypiorek - do dekoracji Przygotowanie: Rozgrzej patelnię do grillowania. Cebulę i czosnek obierz i pokrój w kostkę. Przesmaż mięso mielone razem z cebulą i czosnkiem - dopraw przyprawami. Na patelnię wrzuć pomidory oraz odsączoną i przepłukaną na sitku fasolę - wymieszaj. Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu - wystarczy zalać go wrzątkiem

Alutka-Gotuje
Karkówka w jogurcie na grilla 225

Karkówka to jedno z najbardziej popularnych mięs używanych do grillowania. Jednak aby nie była zbyt sucha warto wiedzieć w jaki sposób przygotować odpowiednią marynatę. Karkówka w jogurcie na grilla to idealne połączenie składników, które sprawią że mięso będzie kruche i soczyste. Karkówka w naszej marynacie powinna leżeć minimum 6 godzin, ale najlepiej zostawcie ją w niej na noc. Składniki(...)ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy zioła prowansalskie sól pieprz Karkówka w jogurcie na grilla – przepis Karkówkę myjemy i kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Delikatnie rozbijamy mięso. W misce mieszamy jogurt naturalny, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i przyprawy. W przygotowanej marynacie dokładnie obtaczamy plastry karkówki. Miskę z karkówką zawijamy folią spożywczą i wstawiamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lasagne 156

bolognese wieczorem, a następnego dnia jedynie "złożyć" lasagne i ją zapiec.  Lasagne Składniki: makaron lasagne - 9-12 płatów ser mozzarella 250g sos bolognese sos beszamel sos bolognese: 500g mięsa wołowego (karkówka, łopatka) 100g wędzonego surowego boczku 1 duża cebula 1 marchew 1 puszka krojonych pomidorów (w sezonie można dodać 3-4 świeże mięsiste pomidory) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 100ml(...)łyżka włoskich ziół pęczek bazylii sól pieprz Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać i posiekać. Marchew obrać i zetrzeć na dużych oczkach Boczek pokroić w drobną kostkę. Mięso zmielić.  W garnku lub głębokiej patelni z grubym dnem rozgrzać oliwę, zrumienić boczek, dodać warzywa, smażyć, mieszając, aż cebula się zeszkli. Dodać mielone mięso, smażyć, mieszając, aż mięso stanie się

Obiad gotowy
Siekane kotlety z kurczaka z serem i pieczarkami 134

Słodka :* Tu zrobiłam inne wydanie kotlecików niż te, które robiłam kiedyś, ale tak samo pyszne.  Domownikom bardzo smakowały :) Polecam podawać je z sosem tzatziki.  Składniki: * 40 dkg mięsa surowego z kurczaka (np. z udek) * 1 jajko *  4 - 5  łyżek startego sera żółtego * 3-4 pieczarki *1 mała cebulka * 1 łyżka mąki * przyprawy: sól, pieprz czarny(...)ziołowy  * mąka do obtoczenia * olej do smażenia Mięso z kurczaka pokroiłam dość drobno na ok. 0,5-1 cm. Wbiłam jajko, dodałam żółty ser, starte na tarce o grubych oczkach pieczarki, pokrojoną w kostkę cebulę,  łyżkę mąki i przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Wyrobiłam masę.  Formowałam kotleciki o grubości 1 cm i obtaczałam w mące

Pieprzyć z Fantazją
Sajgonki z piekarnika 90

przystawkę albo coś „do pochrupania” . Najlepiej podawać je z różnymi sosami, aby każdy mógł wybrać swój ulubiony smak. Sajgonki z piekarnika 20 szt papieru ryżowego do sajgonek 500 g mięsa mielonego z indyka 100 g makaronu ryżowego cienkiego ((bez gotowania)) 2 marchewki 1 cebula 6 suszonych grzybów mun 5 łyżek sosu sojowego ciemnego 3 łyżki sosu rybnego Przyprawy: pieprz, kolendra(...)płatki czosnku 1 natka pietruszki Opcjonalnie: sos do sajgonek nuoc cham lub sos chili Grzyby mun zalej wrzątkiem i zostaw na 10 min. To samo zrób z makaronem. Mięso włóż na rozgrzaną patelnię posmarowaną oliwą i smaż na małym ogniu. Cebulę pokrój na drobne kawałki i dodaj do mięsa. Całość przypraw. Marchewki zetrzyj na tarce na najmniejszych oczkach. Grzyby

Przepisy na widelcu
Jogurtowo-musztardowe kotlety schabowe. Ekstra kruche i soczyste. 387

jajka 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy 1 ząbek czosnku sól i pieprz ok 1 szklanka bułki tartej olej, smalec lub masło do smażenia     *** Mięso rozbijamy na niezbyt cienkie plastry *** *** Do miski wbijamy jajka, dodajemy przetarty czosnek, jogurt oraz musztardę i po około pół łyżeczki soli i pieprzu *** *** Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę *** *** Kotlety schabowe(...)wkładamy do powstałej marynaty i mieszamy tak aby całe się nią okleiły. Zamarynowane mięso wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę *** *** Po tym czasie mięso wyjmujemy z marynaty i obtaczamy z dwóch stron w bułce tartej *** *** Kotlety w panierce smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron do mocnego zrumienienia *** *** Podajemy z ziemniaczkami z wody, ulubionymi warzywami lub surówką

Blog z Apetytem
Pierś z kaczki czarny bez w sałatce 149

pleśnią 3 morele 1 gruszka kwiatki czarnego bzu Skórę na piersi z kaczki nacinam w kratkę. Posypuję solą, pieprzem, przekładam do pojemnika, wlewam  czarny bez, sos balsamico, obtaczam mięso dokładnie i wkładam do lodówki na noc. Można w między czasie pierś przekładać żeby się dobrze zamarynowała. Na drugi dzień albo jeżeli nie mamy czasu tak długo czekać(...)godzinie  układam kawałek mięsa na zimnej patelni bez tłuszczu skórą do dołu i smażę. Wlewam soki z marynaty na patelnię też. Podczas smażenia mięso wytworzy tłuszcz . Smażę 7 minut z jednej strony i 4 minuty z drugiej. Zdejmuję z patelni i odstawiam na 5 minut i kroję na plastry. Sałatka: Szparagi kroję na kawałki. W garnku zagotowuję litr wody

wesoła kuchnia
Letnie obiady – szybkie, pyszne i niedrogie! 158

czyli pyszny, lekki i niskokaloryczny obiad jednogarnkowy z kaszy gryczanej i warzyw. Danie można podać np. z gęstym jogurtem naturalnym jako potrawę jarską lub z dodatkiem pieczonego albo gotowanego mięsa lub ryby. PULPETY Z MAKARONEM W SOSIE POMIDOROWYM PRZEPIS TUTAJ Proste, szybkie i bardzo smaczne danie jednogarnkowe. Przygotowanie takiego obiadu zajmie nam do 30 minut. KURCZAK TIKKA MASALA PRZEPIS TUTAJ(...)Marynowane w jogurcie mięso drobiowe duszone w aromatycznym sosie pomidorowym z dodatkiem mleczka kokosowego. Danie smakuje rewelacyjne podane z keksem gęstego jogurtu naturalnego i białym ryżem lub makaronem. Polecam! GOŁĄBKOWY KOCIOŁEK Z MŁODĄ KAPUSTĄ PRZEPIS TUTAJ Obiad jednogarnkowy, który szczególnie przypadnie do gustu miłośnikom popularnych gołąbków. Mięsno-ryżowe klopsiki w sosie pomidorowym duszone z młodą kapustą, to proste w przygotowaniu

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania