Gulasz szegedyński (z kapustą kiszoną)

Gulasz szegedyński (z kapustą kiszoną)

Gulasz szegedyński (z kapustą kiszoną)

O gulaszu szegedyńskim z pewnością wszyscy słyszeli. Jeden z najbardziej znanych węgierskich gulaszy, który nazwę swą zawdzięcza miastu Szeged. Jedno z najprostszych dań jednogarnkowych, które jest także świetną okazją do wykorzystania kiszonej kapusty.  Składniki (4 porcje) -800 chudego mięsa wieprzowego (najlepiej lopatki) -2 duże cebule -600 g kiszonej kapusty -0,5 l bulionu -2 łyżki masła -słodka papryka -kminek -ziele angielskie -listek laurowy -sól i pieprz Przygotowanie Mięso oczyścić, pokroić w kos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.