mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:138/774)

Kiełbaska z boczku i drobiu 194

pierś kurczaka 0,5 kg -boczek bez skóry 0.3 kg -skórę ugotowałem aby była mięciutka wystudziłem i zmieliłem na sitku 2mm dwa razy Wykonanie Mięso z indyka i kurczaka mielimy na sitku 8 mm a boczek kroimy drobno i peklujemy osobno mięso mielone i krojone.Mielone skórki dodajemy do drobiu. Mięso wyrabiamy do kleistości dodając odrobinę wody. Wkładamy do lodówki

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
CZERWONE CURRY Z KURCZAKIEM ( kuchnia tajska ) 167

rybny – 1 łyżka * pędy bambusa – 2 łyżki * sól, pieprz * ryż SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Pokrojony filet z kurczaka nacieramy 1 łyżką pasty curry oraz pieprzem – odstawiamy na ok. 30 minut. Na głębokiej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju kokosowego, przesmażamy mięso wraz z marynatą, podlewamy niewielką ilością ciepłej wody i na wolnym ogniu dusimy do miękkości. W osobnym rondelku rozgrzewamy

Ostra na Słodko
Stripsy w łagodnej panierce a'la KFC 575

tłuszczu podaję z frytkami z piekarnika lub ziemniaczkami z piekarnika  oraz sałatką colesław . I obowiązkowo z jogurtowym sosem czosnkowym .  Czasami trzeba zgrzeszyć :) Składniki marynaty do mięsa: duża pierś z kurczaka (moja ważyła 450 g) 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej 2 duże ząbki czosnku, przeciśnięte przez(...)papryki słodkiej Dodatkowo: 60 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 litra - 1 litra  oleju rzepakowego do smażenia Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na plastry o grubości około 8 mm -1 cm. Mięso wkładamy do miski. Dodajemy wszystkie składniki marynaty i całość bardzo dokładnie mieszamy. Mięso przykrywamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Mięso można przyprawić

Smak mojego domu
Udka kurczaka pieczone w sosie pomidorowym 1274

Udka i podudzia z kurczaka pieczone z cebulą w mocno pomidorowym i aromatycznym sosie. Mięso jest delikatne, soczyste o słodkim, lekko kwaśnym smaku. 6 nóg z kurczaka olej rzepakowy do smażenia MARYNATA: 6 łyżek oleju rzepakowego 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy 2 ząbki czosnku 1 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1 łyżeczka papryki słodkiej SOS POMIDOROWY(...)wszystkie soki. Po upieczeniu można posypać świeżym, posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :) W okresie letnim przecier pomidorowy można zastąpić świeżymi pomidorami. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny , Zapiekanki Tagged: cebula , kurczak , marynata , pomidory , przecier pomidorowy

https:KKuchniaMniam
Jak zrobić kurczaka w glazurze miodowej? 142

był on soczysty, ale zarazem miał błyszczącą i delikatnie chrupiącą powierzchnię. W przypadku przygotowywania kurczaka ze skórką jest to dość proste, ale filety z piersi kurczaka są bardzo chudym mięsem i taki efekt jest trudniej uzyskać. Dlatego właśnie polecam Wam przygotowanie piersi z kurczaka w glazurze miodowej. Raz zrobicie i będziecie wracać do tego przepisu często. Ten przepis na kurczaka(...)pokrywkę i dalej smaż kurczaka, obracając go co chwilę, sos wyparuje a masa zacznie się karmelizować (na obrzeżach patelni sos będzie delikatnie brązowieć), każdą porcję kurczaka staraj się dokładnie obtaczać w sosie, dy mięso zostanie ładnie pokryte glazurą zdejmij je z patelni. Danie jest gotowe! Dodaj ulubione dodatki i obiad bądź kolacja gotowe ;-))) Już jutro pokażę Wam mój sposób

SMYKWKUCHNI
Filet z kurczaka nadziewany mozzarella 6691

Filet z kurczaka jest fantastycznym mięsem. Smacznym, delikatnym i kruchym. W dodatku pasują do niego wszelkiego rodzaju dodatki, zarówno słodkie, jak i wytrawne. Idealny do duetu ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, boczkiem, czy też brzoskwiniami lub ananasem. Dzisiaj tworzy parę z mozzarellą, a para ta jest jak najbardziej udana :) Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 4 pojedyncze piersi(...)Następnie w szerokiej części ostrym nożem robimy kieszonkę. Kulki mozzarelli przekrajamy na pół i do jednej kieszonki wkładamy 4 połówki. Brzegi mięsa ściągamy wykałaczką.  Oprószamy pieprzem oraz solą z obu stron. Na patelni rozgrzewamy masło. Pierś z kurczaka obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Jeśli ktoś lubi dużo panierki można kotleta umieścić ponownie w jajku i bułce tartej

Kolizje Smaków
Kotlety de volaille 584

volaille to kotlet z piersi kurczaka nadziany masłem ziołowym, panierowany w mące, jajku i bułce tartej. Smażony jest w głębokim tłuszczu (dla osób dbających o linię, kotlety można najpierw podsmażyć do zrumienienia, a następnie dopiec w piekarniku tak jak ja to zrobiłam ). Mięso wychodzi bardzo delikatne i soczyste

Marta Gotuje
Qurrito z sałatką 403

było tak całkiem fastfoodowo, nasze qurrito podamy z najprostszą z możliwych (i chyba przez to moją ulubioną) sałatką. Składniki:- pierś z kurczaka- tortilla (bądź kilka)- sos barbecue (w oryginalnym przepisie Piotrek użył gotowego)- kulka mozarelliMarynata do mięsa:- chilli- pasta z ostrej papryki (w oryginale tabasco) Panierka:- 100 g mąki- 1/3 łyżeczki majeranku- 1/3 łyżeczki pieprzu- 1/3 łyżeczki chilli- 1/3 łyżeczki(...)łyżeczki kuminu- 1/4 łyżeczki kolendry- 1/2 łyżeczki soliSałatka:- dowolny mix sałat- kilka pomidorów- ogórek zielony- łyżka oliwy z oliwek- łyżka oleju balsamicznego- sól, pieprz Najlepiej zacząć od zamarynowania mięsa. Pierś z kurczaka kroimy w paski i marynujemy w chilli i łyżeczce ostrej pasty (albo tabasco). W czasie marynowania możemy zrobić sobie sałatkę. Sparzone pomidory kroimy w kostkę, obranego ogórka

Kulinarne zapędy Kokosa
Nuggetsy z piekarnika 396

Nuggetsy z kurczaka pieczone w piekarniku to doskonały posiłek dla małych i dużych. Dzieci zwykle przepadają za mięsem w takim wydaniu. Dodatkowo są one pieczone całkowicie bez tłuszczu, dlatego mogą po nie sięgać maluchy już(...)roku życia. Nuggetsy możemy przygotować na obiad, kolację lub przekąskę. Podwójna pierś z kurczaka Ok. 75 g płatków kukurydzianych bułka tarta jajko sól pieprz Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Płatki kukurydziane kruszymy i wsypujemy do miski. Dodajemy taką samą ilość bułki tartej i mieszamy. Kawałki kurczaka panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie

Dieta bez mleka
Makaron z kurczakiem, kurkami i serem pleśniowym / Blue cheese, chicken and chanterelle pasta 242

szklanki bulionu drobiowego masło klarowane do smażenia śól i pieprz Przygotowanie: Rozgrzej dużą i głęboką patelnię na dużym ogniu, włóż trochę masła klarowanego, kurczaka, posól i popieprz i podsmaż do zarumienienia z każdej strony. Przełóż mięso na talerz i odstaw. Dodaj trochę masła do patelni i włóż cebulę wraz z czosnkiem. Podsmaż do zeszklenia, dodaj kurki wraz z cukinią

karmelowy
Pieczony kurczak miodowo-musztardowy 185

Połączenie wyrazistej, ostrej musztardy z słodkim miodem jest po prostu fantastyczne. Tak przygotowany kurczak ma chrupiącą, wypieczoną skórkę i soczyste mięso.   Składniki: 1 kurczak ok. 2 kg 4 łyżki musztardy sarepskiej 4 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka miodu 2 łyżki oliwy sól, czarny pieprz ½ cytryny ½ cebuli glazura: 2 łyżki miodu 2 łyżki musztardy sarepskiej Sposób przygotowania: Kurczaka umyć

Pyry na Gaz
sałatka pekińska z kurczakiem 134

Składniki: filet z kurczaka czerwona papryka 1/3 główki kapusty pekińskiej 1/2 puszki kukurydzy 2-3 ogórki konserwowe 1/2 małej cebuli 2 łyżki majonezu sól pieprz łyżeczka przyprawy do kurczaka łyża oleju Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na oleju. Kapustę zeszatkować, paprykę i ogórki pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. Majonez wymieszać z solą i pieprzem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kurczak po hiszpańsku 182

Pollo a la chilindron" to danie pochodzące z Aragonii, popularne jest także w Kraju Basków. Kurczaka można zastąpić mięsem jagnięcym. W oryginalnym przepisie jest cały kurczak pokrojony na 8 części. Ja użyłem tylko udek.   Składniki po 4 udka i podudzia kurczaka 100 g szynki serrano 1 cebula 2 średnie czerwone papryki 400 g pomidorów 10 ml czerwonego wina

R'n'G Kitchen
Kawałki kurczaka z przyprawą do gyrosa 157

Danie szybkie i proste. Do dzieła! Składniki: 2 piersi z kurczaka 1,5 łyżki przyprawy do gyrosa Mięso czyścimy z błonek, myjemy i kroimy(...)kawałki Na 15 minut odstawiamy na bok wymieszane z przeprawą do gyrosa, żeby się przemacerowało Rozgrzewamy olej na patelni (u mnie to był wok) i smażymy mieszając, aż mięso będzie miękkie. Kurczak robi się bardzo szybko Ja podałam z ogórkiem kiszonym i frytkami, ale można podawać z ryżem i surówką Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zupa serowa z klopsikami 176

zupy z chilli. Do tego klopsiki z koperkiem. Po prostu bajka... No i przepis jest banalny.Potrzebne nam:- włoszczyzna- cebula- 2 serki topione (ok.300g)- 2 kostki rosołowe- 1/2 kg mięsa mielonego z kurczaka- pęczek koperku- sól, pieprz, chilliPrzygotowanie:Mięso doprawić solą i pieprzem, dodać posiekany koperek i mokrymi rękoma wyrobić klopsiki. Do garnka wlać 1,5 litra wody, wrzucić obraną

W poszukiwaniu inspiracji

Proponowane wyszukiwania