Soczewica jest doskonałym źródłem białka, a także charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym co powoduje powolne przyswajanie cukrów i ogranicza napady głodu. W połączeniu z chudą piersią
Pyry na GazUpiekłam go po raz drugi i dopiero teraz udało mi się zrobić zdjęcia.. Poprzednim razem po prostu nie zdążyłam.. Wspaniały zapach, który kusił .. spowodował
Na słodko lub wytrawniedelikatnie krawędź nori posmarować odrobiną wody, wtedy lepiej się całość sklei.Sushi podawaj z maleńką porcją wasabi i marynowanym imbirem oraz sosem sojowym. Gotowe! Smacznego!* Pasta z grillowanego kurczaka z majonezem: mięso z dwóch grillowanych podudzi z kurczaka drobniutko posiekaj, dodaj 3 łyżki majonezu i dokładnie wymieszaj
Słodko-Słony Świat IlonyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka Cezar w moim wydaniu. Pieczony kurczak podany na sałacie z dodatkiem chrupiących grzanek i chipsów z
Marta GotujeKolejna moja potrawa inspirowana kuchnią tajską. Tym razem jest to sałatka z kurczakiem, czerwoną papryką, jajkami i makaronem polana słodko-kwaśnym sosem tamaryndowym i podana w
Oryginalny smakKorma (Qorma) to wyjątkowo aromatyczne danie kuchni indyjskiej. Sporządzana jest na bazie przypraw i jogurtu. Ta charakterystyczna potrawa, swoim niepowtarzalnym smakiem zachwyci każdego… Musicie spróbować
Oryginalny smakStripsy w chrupiącej panierce, prawie jak z KFC tylko bardziej doprawione ziołami. Nad skrzydełkami mają tę przewagę, że są bez kości dzięki czemu łatwiej się je
Smaczna PyzaDzisiaj przedstawię "męską", treściwą wersję wariacji na temat sałatki caprese. Tą potrawę wymyślił mój W. i zajada się nią na obiad/kolację. Składniki: pomidory koktajlowe lub
Taste Of My Dayczosnku1 x łyżeczka startego imbiru1 x dynia (ja użyłam tzw. potimarron, miała naprawdę cudowny kolor! ale nie pamiętam, ile ważyła)200ml mleka kokosowego250g krewetek (możecie zastąpić innym mięsem np. kurczakiem, homarem, rybą)400ml bulionu warzywnegosól, pieprz świeżomielonyopcjonalnie: 1 x bagietka do przegryzania i winko ;) Przygotowanie: Przygotować bulion Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojony/posiekany czosnek oraz starty imbir i smażyć
Kitchens Alphabetłyżki masła 1. Upiecz bakłażana: bakłażana myjemy kroimy na plastry, układamy w naczyniu wysmarowanym masłem, posyp solą, ułóż czosnek i cebulę, pieczemy 30 minut. 2. Podroby i kurczaka - oddziel mięso od kości, zmiksuj z żółtkami i namoczoną bułką, dodaj upieczone bakłażany i warzywa, wszystko zmiksuj blenderem na gładką masę. 3. Białka ubij mikserem na sztywną pianę, delikatnie wmieszaj
SMYKWKUCHNIRównie smacznym mięsem jak kurczak, może się poszczycić indyk. Warto zaznaczyć, że ma przy tym mniejszą zawartośc tłuszczu, za to większą zawartość białka. Indyk jest również bardziej wybredny w zjadaniu paszy, dlatego zazwyczaj są karmione lepiej niż kurczaki. Warto zatem czasami zamiast kurczaka wybrać indyka, bo jedynym minusem tego drugiego jest większa cena... :) Czas przygotowania: 1h w marynacie + 75 minut
Kolizje SmakówFilet z kurczaka jest rodzajem mięsa, które niezwykle często gości na naszym stole. Jest to chude, zdrowe i szybkie w przygotowaniu mięso. Jednak zwykła smażona pierś z kurczaka może się szybko przejeść, dlatego staramy się wprowadzać do jej przyrządzania rozmaite modyfikacje. Dzisiaj na słodko z ananasem pod pierzynką z żółtego sera. Przygotowuje się ją równie szybko jak tradycyjnego smażonego fileta
Kolizje Smakówmożemy użyc następujących warzyw: ziemniaki, cebula, pieczarki, por, papryka czerwona, papryka żółta, natka pietruszki Wykonanie: W woku rozpuściłam masło, na które wrzuciłam pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka. Obsmażyłam mięso, potem wrzuciłam na nie zamrożoną mieszankę warzyw po staropolsku, przykryłam i dusiłam około 15 minut. Co jakiś czas mieszałam. Na koniec doprawiłam do smaku pieprzem, solą i papryką ostrą
Blondynka Gotujekotleciki przypominają trochę kotleciki z kurczaka i cukinii, które czasami przygotowuję, ale są bardziej bogate.Można również przygotować te kotleciki zastępując schab kurczakiem, można wykorzystać piersi z kurczaka lub mięso z udek, mięso z indyka też się nadaje. Przedstawiam Wam mój pyszny pomysł na smażone kotleciki z siekanego schabu. Składniki: 8 plastrów schabu 1 mała czerwona papryka 2 łyżeczki musztardy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię