było z wątróbką, nie odrzucało mnie od niej. Nie wzdrygałam się na samą myśl, ale byłam na NIE. Z racji jednego z konkursów postanowiłam wymyślić coś oryginalnego. Sosy, kurczaki, grzyby, mięso mielone to wszystko takie oklepane. Ja postanowiłam się zbratać z wątróbką. :) 0,5 kg drobiowej wątróbki 2 twarde jabłka łyżka majeranku 2 łyżki skórki z cytryny łyżeczka
Dieta moja pasjatakich lśniących, długich wstążkach tagliatelle, wymieszanych w soczystym zielonym pesto z dużą ilością czosnku i odświeżającym sokiem z cytryny. Nie miałam ochoty na żadne mięso i dodawanie podsmażonego mięsa z kurczaka, ale miałam puszeczkę dobrych sardynek w oliwie i to mi podeszło w sam raz. Oliwę z sardynek wykorzystałam oczywiście do samego pesto. Wyszło przeeeeepysznie. Tutaj znajdziesz przepis na gładkie
Sztuka gotowania w/g SamiryUwielbiam suszone pomidory... z tej miłości zrodziło się w mojej głowie danie z ich wykorzystaniem, które okazało się strzałem w dziesiątkę. Dodatek suszonych pomidorów sprawia że
Pyry na Gazsuchej patelni aż się lekko zrumieni, łyżką wybieramy do miski, na tłuszczyku który się z niego wytopił, smażymy do miękkości pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka, doprawiając mięso solą i pieprzem. Studzimy. Dymkę i obrane papryki kroimy w kostkę. Wszystko łączymy w jednej misce, mieszamy. Sos: Majonez ucieramy ze słodka śmietanką sokiem z cytryny oraz przeciśniętym przez
Wanilia i Kardamondoprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do sałatki majonez i wszystko delikatnie mieszamy widelcem. Miseczkę przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki, aby smaki się przegryzły. Podajemy np. do grillowanego mięsa z kurczaka. The post Sałatka makaronowa z warzywami i majonezem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziś zapraszam Was na szybki, prosty i lekki makaron z mięsem z indyka, oliwkami i kaparami. Mięso z indyka jest dużo zdrowsze i moim zdaniem smaczniejsze niż mięso z kurczaka. Jest lekkostrawne, dlatego polecam osobą na diecie. Czytaj więcej
Biały fartuszekprzez firmę Fiskars osobiście "przesiadłam" się na nóż typu santoku (ale o tym za chwilkę). Nóż szefa kuchni stał się nożem do zadań cięższych, czyli porcjowania dużych kawałków mięsa, dzielenie kurczaka na części, krojenie arbuzów, tortów lodowych. Ale wbrew pozorom jest często używany, bo stał się podręcznym nożem mojego nastoletniego syna. To taki trochę dziwny widok jak dziecko operuje
Blondynka GotujeSKŁADNIKI: Podwójny filet z kurczaka lub pojedynczy duży 1 jabłko Przyprawy:sól, pieprz, papryka czerwona, wegeta, 1 łyżka sosu sojowego ciemnego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Gotowanie Patkikroimy w piórka i szklimy na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy mrożone warzywa, sól, pieprz i rozmaryn. Smażymy, aż warzywa będą miękkie. W międzyczasie na drugiej patelni smażymy kurczaka. Gdy mięso będzie gotowe, dodajemy je do warzyw, mieszamy i od razu podajemy
Kulinarne przygody GatityTego dania nie trzeba nikomu przedstawiać. Nie jest dietetyczne ani lekkie a za po pyszne! W sajgonkach możemy schować rożne składniki z łatwością zmieniając ich smak
Pyry na Gaznożem znajdującym się w zestawie jest tzw. nóż szefa kuchni. Jest on wyposażony w szerokie ostrze, dzięki czemu jest wielozadaniowy. Doskonale sprawdził się zarówno do krojenia i porcjowania mięsa (wędlin, kurczaka, kiełbas), jak i krojenia warzyw (zwłaszcza tych twardszych) oraz szatkowania. To nóż dla każdego i praktycznie do wszystkiego. Jestem nim szczególnie zachwycona. Mimo, że jest bardzo wygodny w użyciu
Słodkie okruszkiSkładniki: z bloga Kwestia Smaku 2 łyżki oleju kokosowego luz zwykłego 1 łyżka tartego imbiru 2 ząbki czosnku 1 pierś kurczaka 1/3 główki kapusty 2 łyżki
Moja Galeria Smakusosem na bazie mleka z dodatkiem ricotty. Użyłam makaronu bezglutenowego, wyprodukowanego z brązowego ryżu. Możecie go zakupić w sklepie ze zdrową żywnością lub w internecie. Jeśli chcecie dodać mięso, polecam kurczaka ugotowanego na parze i pokrojonego w paski. Całość posypałam prażonymi płatkami migdałów, jednak można zastąpić je pestkami dyni czy nasionami słonecznika. Smacznego! Penne w kremowym sosie porcja
Jaglusiadzieciństwa. Jest prosta w wykonaniu ale też i wyjątkowo smaczna. Do przygotowania zupy użyłam przecieru z ogórków kwaszonych od firmy Dagoma . Składniki: * wywar rosołowy * mięso z kurczaka * korzeń pietruszki * korzeń selera * por * sól * 2 małe marchewki * 2 małe ziemniaki * słoik przecieru z ogórków kwaszonych (330 g) Wykonanie: Ugotować wywar rosołowy. Pod koniec
Zrób to smacznie