nożem znajdującym się w zestawie jest tzw. nóż szefa kuchni. Jest on wyposażony w szerokie ostrze, dzięki czemu jest wielozadaniowy. Doskonale sprawdził się zarówno do krojenia i porcjowania mięsa (wędlin, kurczaka, kiełbas), jak i krojenia warzyw (zwłaszcza tych twardszych) oraz szatkowania. To nóż dla każdego i praktycznie do wszystkiego. Jestem nim szczególnie zachwycona. Mimo, że jest bardzo wygodny w użyciu
Słodkie okruszkiSkładniki: z bloga Kwestia Smaku 2 łyżki oleju kokosowego luz zwykłego 1 łyżka tartego imbiru 2 ząbki czosnku 1 pierś kurczaka 1/3 główki kapusty 2 łyżki
Moja Galeria Smakusosem na bazie mleka z dodatkiem ricotty. Użyłam makaronu bezglutenowego, wyprodukowanego z brązowego ryżu. Możecie go zakupić w sklepie ze zdrową żywnością lub w internecie. Jeśli chcecie dodać mięso, polecam kurczaka ugotowanego na parze i pokrojonego w paski. Całość posypałam prażonymi płatkami migdałów, jednak można zastąpić je pestkami dyni czy nasionami słonecznika. Smacznego! Penne w kremowym sosie porcja
Jaglusiadzieciństwa. Jest prosta w wykonaniu ale też i wyjątkowo smaczna. Do przygotowania zupy użyłam przecieru z ogórków kwaszonych od firmy Dagoma . Składniki: * wywar rosołowy * mięso z kurczaka * korzeń pietruszki * korzeń selera * por * sól * 2 małe marchewki * 2 małe ziemniaki * słoik przecieru z ogórków kwaszonych (330 g) Wykonanie: Ugotować wywar rosołowy. Pod koniec
Zrób to smaczniedzieciństwa. Jest prosta w wykonaniu ale też i wyjątkowo smaczna. Do przygotowania zupy użyłam przecieru z ogórków kwaszonych od firmy Dagoma . Składniki: * wywar rosołowy * mięso z kurczaka * korzeń pietruszki * korzeń selera * por * sól * 2 małe marchewki * 2 małe ziemniaki * słoik przecieru z ogórków kwaszonych (330 g) Wykonanie: Ugotować wywar rosołowy. Pod koniec
Zrób to smacznieJak na poniedziałek przystało zapraszamy na przepis lekki i smaczny. Dziś propozycja obiadu dla całej rodziny. Drobiowe placuszki są jednymi z moich ulubionych. Przygotować możemy je
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiposiekany lubczyk oraz nać selera. Łączymy z solą i odstawiamy na 2 godziny, mieszając w międzyczasie parę razy. 2. Do warzyw dodajemy olej, posiekane ząbki czosnku, obrane mięso z kurczaka oraz przyprawy utarte w moździerzu. Podlewamy rosołem i dusimy pod przykryciem przez 40 minut. Po tym czasie odkrywamy i mieszając co jakiś czas, pozwalamy odparować nadmiarowi płynu. Blenderem miksujemy
Kuchnia w czekoladziezupy i dopiero wtedy wlać całość do garnka. Doprawiłam solą i pieprzem. Na koniec wsypałam pozostały koperek. Zupa gotowa Do zupy można dodać marchewkę z rosołu i mięso z kurczaka, jeśli na nim gotowaliście rosół. Ja tak właśnie zrobiłam. Na koniec jeszcze wsypałam koperek, bo to przecież zupa koperkowa... Zupa, którą serdecznie Wam polecam zasmakuje
Kuchnia u Krysikroimy w kosteczkę, posypujemy ostrą papryką i smażymy, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, studzimy Na spód dużej miski dajemy fasolkę czerwoną, na nią pokrojone jajka, usmażony filet z kurczaka, na mięso dajemy połowę sosu czosnkowego, połowę brokuła, pokrojone i osączone pieczarki, kukurydzę, resztę sosu i na koniec drugą połowę brokuła. Wstawiamy na chwilę do lodówki :) Z tych składników wychodzi spora
Proste PotrawyK urczak w słodko-kwaśnym sosie to jedno z moich ulubionych dań. Coś w tym połączeniu niesamowicie mnie kręci i to chyba jedna z tych potraw
Food SquareChętnie posmakowałabym wszystkich dań Maćka z tego tygodnia. Wyobrażam sobie ich bogaty smak i zniewalający aromat. Jedno z nich, a mianowicie proste curry z kurczaka , zachęciło
zadanie-gotowaniePyszne, sycące, niedrogie danie. Pierś z kurczaka można przygotować na wiele sposobów. Ja przedstawiam Wam kurczaka pod pomidorową pierzynką. Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka
Zrób to smaczniekońcu dodaję suszone pomidory z bazylią i czosnkiem. Smażę na patelni (u mnie 28 cm). Na drugiej patelni rozgrzewam olej kokosowy, wrzucam pokrojoną cebulę, następnie cukinię i kurczaka. Jak mięso i warzywa będą usmażone dodaję pokrojone w paski suszone pomidory, kukurydzę doprawiam solą i dodaję troszkę kurkumy. Mieszam. Na połówkę gotowego naleśnika nakładam farsz, posypuję go startą mozzarellą
kruche babeczkidalej szaro i deszczowo :( Nic się nie chce, tylko łóżko i ciepła kawusia siedzi mi w głowie ;)) he he. Wiecie, że ostatnio staram się jeść i kupować mniej mięsa z kurczaka, zamiast tego wolę indyka - zdrowszy. Tym razem z cebulką, czosnkiem i porem, do niego dodałam łyżkę mascarpone i trochę śmietanki, doprawiłam solą i pieprzem. Jako dodatek ryż wymieszany
kruche babeczki