żółtym-można powiedzieć klasyczny zestaw obiadowy, jednak niezupełnie, smaku dodaje panierka z mielonych orzechów laskowych całość komponuje się znakomicie, jednym słowem mówiąc nieskromnie- pycha! Składniki 1 podwójny filet z kurczaka 4 łyżeczki majonezu 1/2 małego pora 4 suszone pomidory 50 g sera żółtego sól morska do smaku pieprz grubo mielony do smaku Panierka; 2 jajka mąka pszenna 1/2 szklanki mielonych(...)foliowy na cienkie płaty do zawinięcia.Smarujemy równomiernie majonezem po łyżeczce na każdego kotleta, oprószamy solą i pieprzem do smaku,suszone pomidory i por kroimy na małe kawałki posypujemy mięso na wierzch kładziemy starty ser żółty. 2. Zawijamy ściśle roladki panierujemy w mące pszennej oraz rozkłóconym jajku oraz w bułce tartej wymieszanej dokładnie z mielonymi orzechami.Smażymy na wolnym ogniu
Wanilia i KardamonDelikatne mięso z kurczaka duszone w przepysznym sosie z granatu z lekką nutą ostrości papryczki. 2 piersi z kurczaka Zioła tajskie 1 szkl.soku z granatu 2 łyżki cukru trzcinowego muscowado 1 cebula sól Oliwa 1-2 łyżki octu balsamicznego 1 ostra papryczka PEPERONI kolendra natka pietruszki masło ******************************************* Cebulę poszatkować w drobną kostkę|.Papryczkę pokroić w plasterki.Piersi kurze umyć(...)przesmażyć , dodać cebulę i zeszklić ,dodać sok z granatu i cukier.Smażyć wszystko razem aż cukier się skarmelizuje, dolać octu balsamicznego .Gotować 5 minut ,dodać kolendrę suszoną i włożyć mięso ,dusić do miękkości ,włożyć łyżkę masła,dobrze wymieszać, doprawić.Podawać na białym ryżu.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikurczaka – 4 sztuki sezam – kilka łyżek grzanki żółty ser lub parmezan– do posypania – można pominąć słodka papryka kurkuma tabasko sól, pieprz PRZYGOTOWANIE : W litrze wody ugotować skrzydełka z kurczaka z obranym i wyciśniętym przez praskę czosnkiem, gdy będą gotowe wyciągnąć z garnka i zostawić do zupy na koniec. Marchewkę, pietruszkę i bataty obrać i pokroić w kostkę. Dodać do wywaru(...)dać kilka kropel tabasco. Gdy warzywa będą miękkie, należy ostudzić nieco zupę i zblendować. Dodać serek topiony lub typu philadelphia, całość wymieszać i gotować razem kilka minut. Wyskubać mięso z kurczaka do miski, zalać zupą. Dodać grzanki, sezam i starty żółty ser lub parmezan. Smacznego
kuchniabellissima.wordpress.comTak prosty i tani obiadek dzisiaj zaserwuję Wam na tablicy☝ Ja zrobiłam mini kotleciki (wielkości małej łyżeczki) bo takie lubię 😄 Wy oczywiście możecie robić jakie chcecie
Zdrowie i pysznie na talerzuUwielbiam takie potrawy, gdzie mogę dodać co mi wpadnie pod rękę, miało być bez soczewicy i bez kaszy.No właśnie miało być. Czasami fantazja kulinarna mnie ponosi
pieprzny smaczekrynkołw abo ôtwōrzcie naczynie żaroodporne i niech sie to terozki posiedzi we bratrurze ze pó godzinki, co by sie nōm fajnie przibrōnołciōła 30 skōra ôd tych udzikōw. Takego kurczaka mogecie sie zjejś z jakim szałołtym 31 , bōłkōm 32 abo i kartołflōma 33 . Jak już skōrka bydzie fajnie przibrōnołcōnoł, to go wyciōngcie ze bratruły, posujcie pokrajanōm miyntōm i smacznego(...)inny 11 pochwalić 12 gotujecie 13 całego 14 możecie 15 całą 16 zmielonego 17 ziarenka 18 ô= ło 19 pęczek 20 posypania 21 przygotujcie 22 wcześniej 23 rękaw 24 mięso 25 po pracy 26 piekarnik 27 włóżcie 28 zamkniętym 29 rozetnijcie 30 przypiekła 31 sałatką 32 bułką 33 ziemniakami Artykuł Udzik po żydowsku (Udko po żydowsku) pochodzi z serwisu Chop
Chop w kuchniśliwkowy niebywale 'podnosi' smak drobiu, więc polecam wypróbować takie połączenie :) Mam nadzieję, że przepis spodoba się Wam :) Polecam na obiad! Inspiracja : "1001 przepisów" Ewa Aszkiewicz SKŁADNIKI: 4 udka kurczaka 3 cebule 10 dag suszonych, bezpestkowych śliwek (kalifornijskie) 1/2 szklanki soku z jabłek 1/2 łyżeczki imbiru sól oliwa lub olej PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Śliwki moczymy w soku z jabłek. Natarte(...)piórka cebulę, gdy się zeszkli, układamy na wierzchu udek, posypujemy przyprawami i namoczonymi śliwkami, podlewamy sokiem, w którym się moczyły. Całość dusimy pod przykryciem około 20-30minut, aż mięso będzie miękkie. Krok 3. Porcje układamy na wygrzanym półmisku, sos przecieramy przez sito, gdy jest zbyt esencjonalny, rozprowadzamy łyżką wody lub słodkiej śmietanki. Zalewamy sosem porcje mięsa. Podajemy
Moja Książka KucharskaProsty przepis na wykorzystanie ulubionej przez wszystkich piersi z kurczaka. Soczyste kawałki mięsa, z aromatycznym, gęstym sosem stworzyły pyszną potrawę. Spora ilość cebuli fajnie zagęściła sos, a pieczarki, kiszony ogórek i nuta czosnku nadały potrawie ciekawy smak. Polecam gorąco! Składniki: 700g piersi z kurczaka 2 cebule 200g pieczarek 2-3 małe ogórki kiszone 2-3 ząbki czosnku(...)był w przyprawach. Miseczkę przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy kawałki mięsa i obsmażamy je z każdej strony. Do podsmażonego kurczaka dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, mieszamy i smażymy całość ok 5 minut, po czym dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Całość ponownie mieszamy, chwilę podsmażamy
Walijskie Pichceniemakaronu 1/2 czerwonej papryki 300 ml passaty pomidorowej 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 1 łyżeczka suszonego tymianku oliwa z oliwek do skropienia bakłażana 1 ugotowane udko z kurczaka 2 łyżki oleju (do smażenia) szczypiorek sól Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Bakłażany myjemy, kroimy wzdłuż. Za pomocą nożyka do jarzyn nacinamy je wzdłuż(...)odcedzamy. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej, po chwili dodajemy drobno pokrojony czosnek, smażymy chwilkę by czosnek się nie przypalił, dodajemy passatę i poszarpane mięso z kurczaka, oprószamy tymiankiem, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy chwilę. Do sosu dodajemy makaron, dokładnie mieszamy i faszerujemy nim połówki bakłażanów. Jegomości (Oj! Podoba nam się! :P) wrzucamy do piekarnika
R'n'G Kitchenkostkę. W garnku lub patelni rozpuszczamy margarynę, podsmażamy przez chwilę cebulę, a następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki. Smażymy chwilę, lekko mieszając. Następnie dodajemy pokrojone piersi kurczaka, doprawiamy solą ziołową. Mięso podsmażamy około 15 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie doprawiamy całość ziołowym pieprzem i przyprawą do kurczaka, dolewamy około 1/3 szklankę wody, dodajemy zmielone liście laurowe i ziele angielskie
Słodkie okruszkiheight: 1em;" /> Polecam , jak każda sałatkę , bo Słowiańska jest tak samo dobra lub lepsza od innych " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 2 wędzone ćwiartki kurczaka ze skórą 1 szklanka , wystudzonego ,ugotowanego ryżu ( podczas gotowania, dodajcie płaską, łyżeczkę kurkumy , będzie zdrowiej i apetyczniej ) 1 kawałek białej części pora ( taki około 10-15 cm ) 1 czerwona papryka(...)dokładamy do kukurydzy ,żeby także porządnie odciekły , inaczej sałatka Słowiańska będzie nieapetycznie pływać . Wcześniej ugotowany i wystudzony ryż , przekładamy do miski , dodajemy do niego pokrojone w kostkę mięso z kurczaka ( odspojone od kości , ale z kawałkami wędzonej skórki -odetnijcie i usuńcie tylko tłuszcze ) , a następnie dokładamy resztę składników : kukurydzę z korniszonami , posiekanego drobniutko pora , paprykę . Doprawiamy majonezem , chrzanem , koprem ,solą
Ogrodnik w podróżysuszonymi pomidorami cukinia smakuje wybornie. A kiedy dołożyć do tego jeszcze smaczny czosnkowy sos, to już wogóle jestem w siódmym niebie. Składniki: 25 dag makaronu 2 ćwiartki wędzonego kurczaka (ok. 50 dag) słoik suszonych pomidorów słoik czarnych oliwek 1 cukinia 1 czerwona cebula 15 dag tartej mozarelli sos: 8 łyżek zalewy z pomidorów łyżka oregano łyżka ziół prowansalskich 2 ząbki(...)zmięknie. Składniki sosu dokładnie mieszamy w osobnym naczyniu. Solimy i pieprzymy do smaku. Cebulę kroimy w piórka. Suszone pomidory kroimy w cienkie paseczki, oliwki przekrawamy na pół. Mięso z kurczaka rozdrabniamy. Wszystkie składniki sałatki wkładamy do jednego naczynia. Polewamy sosem. Dokładanie mieszamy. Przechowujemy w lodówce. źródło: przepis własny Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: ok. 1 h Koszt przygotowania
Pobite gary BarbarypieprzSos:6 filecików anchois2 ząbki czosnku1 łyżeczka musztardy Dijon1 łyżka soku z cytryny3 łyżki majonezu4 łyżki białego wytrawnego wina1 łyżka startego parmezanu2 łyżki oliwy z oliwekpieprzPrzygotowanie:Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i przekładamy do miseczki. Dodajemy oliwę z oliwek, tymianek, oregano, sól i pieprz. Mieszamy i odstawiamy. Na wysmarowaną oliwą blaszkę układamy piersi i wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)miseczki. Dodajemy resztę składników i bardzo dokładnie mieszamy. Sałatę rzymską myjemy, odsączamy z wody i przekładamy na talerz. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i układamy pokrojone w plastry mięso. Wszystko polewamy sosem, posypujemy grzankami i parmezanem.Smacznego
Oryginalny smakKapusta kiszona bogata w wit. C, doskonale wzmacnia odporność i oczyszcza. W dobrym towarzystwie stwarza doskonale smakujący bigosik! Każdy w swoim domu na pewno posmakował go
Zdrowie i pysznie na talerzuprzyspiesza trawienie oraz zapobiega biegunkom. Poniżej przepis na popularne na Bliskim Wschodzie danie czyli musakhan - bardzo aromatyczny kurczak z sumakiem Składniki (proporcje na około 1,5 kg mięsa) 4 udka z kurczaka 2 duże czerwone cebule pokrojone w cienkie półplasterki 1 czerwona papryczka chili (usunąć nasiona) pokrojona w bardzo cienkie plasterki 1/2 szklanki rosołu z kurczaka (może być z kostki(...)czosnek, papryczkę chili, szczyptę cukru i smażymy jeszcze 2 - 3 minuty, uważając żeby nie przypalić. Rosół mieszamy z sokiem cytryny i dodajemy wraz z podsmażonym kurczakiem na patelnię i dusimy, do czasu aż mięso będzie miękkie lub pieczemy ok. 40 minut w rękawie foliowym w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Rękaw trzeba rozciąć na ok. 10 - 15 minut przed
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata