K urczak pieczony w całości pojawia się zwykle w moim domu w dni świąteczne, czy bardziej celebrowane obiady niedzielne. Zwykle podajemy go z pieczonymi ziemniakami i
Food Squareketchupu * 2 łyżki oleju sezamowego * 3 łyżki oleju * łyżka wegety * pół łyżeczki chili * łyżeczka przyprawy do mięs (opcjonalnie) poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1h20minut (+3 godziny marynowania) kaloryczność: średnia Skrzydełka myjemy i dokładnie suszymy papierem. W małej misce mieszamy wszystkie przyprawy. Kurczaki układamy w misce i polewamy marynatą, dobrze wmasowując ją w każde skrzydełko. Szczelnie zawijamy folią spożywczą
Klasyka GotowaniaIdealna na imprezy, coś w stylu popcorn chicken lub kurczak z KFC, pierś z kurczaka w cieście po chińsku. Pierś jest soczysta, pyszna i niestety szybko
Klasyka GotowaniaA takie obiady lubię najbardziej, szybko, mało składników, ale przy tym smacznie, a nawet lekko orientalnie :D Składniki: podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 1
Malinowo w kuchniłyżki jogurtu naturalnego 2 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego sól, pieprz Do małego garnka wlać wodę, posolić, popieprzyć, dodać liście laurowe, ziele angielskie i umytą pierś z kurczaka. Gotować, aż mięso będzie miękkie. Ugotowaną pierś z kurczaka wyjąć i ostudzić. Do miski dodać odcedzonego selera, pokrojoną na mniejsze kawałki paprykę. obranego i pokrojonego na mniejsze części ananasa, odcedzoną kukurydzę
Ugotowaćkurczaka mielimy z pomidorami suszonymi (muszą być dobrej jakości żeby uniknąć "rdzawego" posmaku) Do zmielonego mięsa dodajemy śmietanę i odrobinę soli i pieprzu do smaku. Wszystko mieszamy. Mięso z udek kurczaka (bez kości!) rozkładamy na kawałku folii spożywczej, nakładamy porcję mięsa mielonego i zawijamy w roladkę. Następnie roladki zawijamy szczelnie w folię spożywczą (zawiązujemy końcówki folii) i gotujemy
Bon appetit mon amiedoskonałe ;) Po powrocie czekało na nas aromatyczne, rozgrzewające danie z soczewicy. Oczywiście przygotowane na sposób marokański, z dodatkiem bakłażana. Moja wersja jest wegańska, ale można urozmaicić ją, dodając mięso z kurczaka. Stanie się wtedy pełnoprawnym daniem obiadowym. Polecam. Składniki: 3/4 szkl. czerwonej soczewicy 1 nieduży bakłażan 2 szalotki 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3/4 szkl. passaty pomidorowej
zadanie-gotowaniesosów. Otrzymana ilość bulionu wystarczy do przygotowania około 5 porcji zupy. Cena : ok. 5,20 zł Bulion drobiowy Skład : woda, sól, cukier, ekstrakt drobiowy 1, 5% (wywar, mięso z kurczaka 30%), warzywa suszone: marchew, cebula, seler, czosnek, pietruszka, ekstrakty warzyw (zawierają seler) , tłuszcz z kurczaka, przyprawy i ekstrakty przypraw, zioła, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, glukoza, barwnik - karmel, aromaty (zawierają
two broke sisterssałatkę świąteczną? Jeśli nie boicie się połączenia mięsa z owocami, to mam dla Was propozycję na pyszną sałatkę z dodatkiem ananasa, jabłka i suszonych winogron (rodzynek). Do tego mięso z kurczaka, chrupiąca słodka kukurydza oraz orzechy, które pozbawiamy gorzkiej skórki (to najbardziej mozolna część przygotowania sałatki, ale zapewniam, że jest tego warta). Sałatka jest lekka, chrupiąca i zaskakująco dobra. Osobiście
Smaki Na TalerzuPaella z owocami morza jest świetnym pomysłem na obiad albo np. imprezowe danie! Każdy z przyjemnością będzie sięgał po dokładkę! Ps. jeśli nie lubicie krewetek możecie zastąpić je mięsem z kurczaka lub indyka. Do przygotowania wykorzystałam nowy Koncentrat bulionu warzywnego KRAKUS – jest to koncentrat, który pomoże nam w przygotowaniu baz zarówno do zup, jak i sosów. Starannie dobrana kompozycja
Ostra na Słodkowodę, jajo i szczyptę soli. Zmiksuj ciasto naleśnikowe. Odstaw je na 30 minut. W rondlu przesmaż na maśle posiekaną cebulę. Dodaj pokrojoną w paseczki pierś z kurczaka. Przesmaż mięso.Dodaj pokrojoną paprykę, przecier pomidorowy i przyprawy. Podlej odrobiną wody i duś nadzienie jeszcze około 5 minut. Na końcu do gorącego farszu wrzuć wiórki serów. Smaż niewielkie naleśniczki
Gotuj Sam!koniecznie muszę to zmienić! Jest naprawdę smaczna, polecam! Składniki na ciasto; 20 dag mąki pszennej 10 dag masła 1 jajko 1 łyżka śmietany odrobina soli Nadzienie; 20 dag mięsa z kurczaka ( u mnie filet pieczony) 20 dag dyni 10 dag szpinaku 1 ząbek czosnku 1 mała cebula sól, pieprz, 3 jajka 350 ml śmietany kawałek sera żółtego
Radość kipiąca uśmiechem.Jak pisałem w poprzednim poście, osatnio w biiurze dużo pracy i stresów. W związku z tym, sił na pisanie było mało, a czasu na gotowanie też
manslogblogbyło z wątróbką, nie odrzucało mnie od niej. Nie wzdrygałam się na samą myśl, ale byłam na NIE. Z racji jednego z konkursów postanowiłam wymyślić coś oryginalnego. Sosy, kurczaki, grzyby, mięso mielone to wszystko takie oklepane. Ja postanowiłam się zbratać z wątróbką. :) 0,5 kg drobiowej wątróbki 2 twarde jabłka łyżka majeranku 2 łyżki skórki z cytryny łyżeczka
Dieta moja pasjatakich lśniących, długich wstążkach tagliatelle, wymieszanych w soczystym zielonym pesto z dużą ilością czosnku i odświeżającym sokiem z cytryny. Nie miałam ochoty na żadne mięso i dodawanie podsmażonego mięsa z kurczaka, ale miałam puszeczkę dobrych sardynek w oliwie i to mi podeszło w sam raz. Oliwę z sardynek wykorzystałam oczywiście do samego pesto. Wyszło przeeeeepysznie. Tutaj znajdziesz przepis na gładkie
Sztuka gotowania w/g Samiry