mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:120/774)

Makaron w sosie kokosowym 140

bardzo ciekawy, oryginalny smak. Warto od czasu do czasu spróbować czegoś innego, odkrywać nowe smaki i połączenia. Ja to danie zrobiłam w wersji wegetariańskiej, ale można również dodać kawałki kurczaka lub paseczki wołowiny (na pewno będą świetnie pasowały). P.S Danie na zdjęciu może nie prezentuje się zbyt efektownie, ale było naprawdę smaczne. :) Makaron w sosie kokosowym PRZEPIS(źródło: "Makaron(...)Otrzymaną mieszaninę dodać do makaronu i całośc dobrze wymieszać. Dobrze zagrzać i przełożyć na talerz. Od razu podawać. Notatki: to jest wersja wegetariańska; można dodać na trzecim etapie mięso z kurczaka lub wołowinę. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Moja ulubiona lazania 251

potrawa na stałe weszła do mojego repertuaru. Polecam serdecznie :) Drobiowa lazania z pieczarkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami (porcja dla 6 osób) Do farszu będziemy potrzebować: 500 g mielonego mięsa z kurczaka 500 g pieczarek ok. 100 g świeżego szpinaku ok. 12 suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 100 g topionego serka śmietankowego 100 g dobrego koncentratu lub przecieru pomidorowego 1 łyżka

Ratunku obiad
Cukiniowe mielone 153

Zostało Wam trochę mięsa z rosołu?  No to świetnie się składa, bo mam świetny pomysł na jego wykorzystanie! Potrzebujecie jeszcze pół cukinii, jedno jajko i odrobinę przypraw, by stworzyć przepyszne kotleciki. Cukinia to uniwersalne i cudownie smaczne warzywo, które nadaje tej potrawie niezwykłej delikatności.  Możecie użyć też wcześniej duszonej lub pieczonej piersi, jednak trzeba będzie ją dokładniej posiekać(...)kropel soku z cytryny  sól, pieprz  płatki / ziarna do obtoczenia kotletów  Przygotowanie : Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć z nadmiaru wody. Dodać rozdrobione mięso z piersi kurczaka, jajko, kremowy serek i przyprawy. Dokładnie ze sobą połączyć wszystkie składniki. Z powstałej masy uformować kotleciki (mi wyszło ich łącznie 6), obtoczyć w płatkach i smażyć po kilka

Kuchnia Ellie
Udka zapiekane z pomidorem, cebulą i pieczarkami 340

udek z kurczaka (bez skóry i kości) 1 duży pomidor 1 duża czerwona cebula 100 g pieczarek sól, pieprz przyprawa do kurczaka suszona bazylia mąka krupczatka do obtaczania olej do smażenia Mięso umyć, osuszyć i przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Przyprawione udka obtoczyć w mące. Na patelnię wylać olej i gdy będzie gorący przesmażyć udka (na lekko złoty(...)plasterki. Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Pomidora umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa ułożyć pomiędzy udkami z kurczaka i całość posypać suszoną bazylia. Naczynie żaroodporne przełożyć do piekarnika i piec w 195ºC, aż warzywa i mięso wyraźnie się zarumienią (ja najpierw piekłam pod przykryciem około 30 minut, a później zdjęłam pokrywkę i zapiekałam jeszcze 15 minut

Ugotować
Kurczak w cieście francuskim 607

kurczaka1 płat ciasta francuskiego2 plastry sera żółtego25 dag pieczarek1 mała cebulka1 jajkopieprzoreganoprzyprawa do kurczakaolejSposób przygotowania:1. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i przekroić na cztery porcje. Mięso posypać przyprawą do kurczaka, oregano, pieprzem.2. Cebulkę posiekać, a obrane pieczarki pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać cebulkę, a potem pieczarki i dusić do odparowania wody.3. Ciasto francuskie rozwinąć, podzielić

Kuchnia domowa Ani
Cukinia faszerowana ryżem i kurczakiem. 323

zostaje na talerzu. Można tylko oblizać ze smakiem palce ;) Składniki: 2 młode równe cukinie 6 łyżek gotowanego ryżu 4 łyżki kukurydzy z puszki 4 łyżki posiekanego mięsa z kurczaka (pieczonego lub gotowanego) 2 łyżki pokruszonej fety 1 łyżeczka tymianku 4 łyżki startego ostrego sera sól i pieprz 2 łyżki oliwy (1+1) Wykonanie: Cukinie pokroić na równe, około

zadanie-gotowanie
Szaszłyki z polędwiczek drobiowych z raitą 155

Proste i smaczne szaszłyki z polędwiczek drobiowych marynowanych w kozim jogurcie z przyprawami, podane z ogórkową raitą. Danie jest przykładem tego, że niewielkim nakładem pracy można

Oryginalny smak
Zdrowa zupa w słoiku, do zabrania do pracy, szkoły lub na uczelnie 204

makaron (shirataki albo z cukini) ew. ryżowy przy diecie samuraja pasta miso lub pasta curry sos sojowy lub sos sriracha łyżka naszej domowej kostki rosołowej czerwona cebula ugotowane mięso np. kurczak zielona cebula opcjonalnie, drobno pokrojone chilli Przygotowanie: Na spód słoika dajmy bazę naszej zupy, czyli coś co zamieni nasze warzywa zalane gorącą wodą w pyszną, pełną aromatu zupę

PaleoLife
CHICKEN DUMPLING – THE ELDER SCROLLS V: SKYRIM – pieczone pierogi z kurczakiem i porem 246

kuchni w piec. Z pieczonych rarytasów ciekawą propozycją są pierożki z kurczakiem (chicken dumplings). Są one dość ubogie w składzie, gdyż receptura w grze przewiduje zaledwie mąkę, pierś z kurczaka, por, czosnek i sól. Staraliśmy się utrzymać ten prosty charakter i dodaliśmy jedynie tłuszczu oraz pieprzu. Pieczone pierogi zazwyczaj robi się z ciasta kruchego lub drożdżowego, jednak my postawiliśmy(...)zmięknie i będzie lekko zarumieniony. Na koniec przeciskamy przez praskę czosnek i dodajemy go do pora. Smażymy całość jeszcze ok. 30 sekund, a następnie przerzucamy do miski. 3. MIĘSO Z KURCZAKA (10 min) Pierś z kurczaka oczyszczamy i siekamy nożem na papkę. Na patelni (tej samej, na której smażyliśmy pora) rozgrzewamy resztkę masła i na dużym ogniu smażymy rozdrobnionego kurczaka

Nerds Kitchen
Kurczak w boczku z szynką parmeńską i mozzarellą 302

Proste, pyszne i efektowne. Cóż tu więcej pisać, spróbujcie sami:) 4 pojedyncze piersi kurczaka szynka parmeńska (tyle plasterków, ile chcemy otrzymać roladek) około 150 g mozzarelli (u mnie kulka bez zalewy; żółta, taka jak do pizzy) boczek w plastrach (1-2 op. surowego) sól, pieprz Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, usuwamy błonki. Każdą pierś kroimy wzdłuż na pół. Lekko

Smaki Na Talerzu
Październikowe Wyzwanie Blogerek - Skrzydełka w piwnej marynacie 165

Jak co miesiąc z dziewczynami podejmujemy się kolejnych wyzwań kulinarnych. Tym razem to mnie przypadła przyjemność wyboru tematu. Jak widzicie, zdecydowałam, aby motywem przewodnim tego wyzwania

My simple kitchen
Domowy kebab z kurczaka 376

nadziana jest dwiema prostymi surówkami. Pierwsza jest zrobiona na bazie białej kapusty, a druga ma sałatę lodową, którą możecie także zastąpić kapustą pekińską. Całość doskonale dopełnia aromatycznie mięso. Kupiłam podudzia z kurczaka, które pozbawiłam kości i usmażyłam z gotową mieszanką przypraw. Na koniec, kompozycji dodaje smaku lekki sos czosnkowy. Oczywiście, możecie zrobić wersję ostrą, ale tym razem miałam ochotę(...)głosowanie”  już w kwietniu! :) Ps2. Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam długim wstępem i dobrnęliście do przepisu:) Składniki na 6-7 sztuk mniejszych niż standardowy kebab: Mięso: 80 dag podudzi z kurczaka 2 łyżki oleju 2 łyżki przyprawy kebab-gyros Prymat Surówka nr 1: ¼ niewielkiej główki białej kapusty 1 mała marchewka Odrobina soku z cytryny Odrobina cukru Sól Surówka

Fabryka pomysłów
Kurczak w sosie poblano mole z puree z kukurydzy 118

konkurs BlogerChef jako danie z Kuchnii obu Ameryk. Robiłam kiedyś w oryginalnej wersji meksykańskiej z indykiem, ale ponieważ konkurs ma swoje odraniczenia czasowe, mięso zmieniłam na kurczaka. Dodatkowo wykonałam z podudzi goloneczki, co tylko dodało tej potrawie uroku. Największym odkryciem kulinarnym jest dla mnie puree z kukurydzy, które tutaj komponuje się wyśmienicie(...)cukru • 1/2 czekolady gorzkiej Puree z kukurydzy • 2 puszki kukurydzy • 3 ząbki czosnku • sól, pieprz do smaku • 2 łyżki masła Wykonanie: Kurczak • Z podudzi odciąć końcówki i zsunąć mięso z kości formułując goloneczki. • Przyprawić solą, pieprzem i paprykami. • Blachę posmarować olejem i piec mięso w temperaturze 180 st.C przez 40 minut

To co kocham
Domowa „chińszczyzna” 132

Aromatyczny kurczak z ryżem i warzywami. Mięso najlepiej zamarynować kilka godzin wcześniej. Podana poniżej porcja wystarcza dla dwóch dość głodnych osób. Danie jest raczej dietetyczne i szybkie do wykonania. duża pojedyncza pierś z kurczaka 1 średnia marchewka 1/2 pora 1/2 żółtej papryki 2 łyżki sosu sojowego jasnego skórka otarta z jednej cytryny 1/3 łyżeczki suszonego imbiru 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego(...)mały ząbek czosnku torebka ryżu (125 g) + sól do gotowania 1 łyżeczka oleju (do smażenia) 1 łyżeczka sezamu (do posypania) Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić na pół a następnie w podłużne paski. W pojemniku wymieszać mięso ze skórką cytrynową, sosem sojowym oraz przyprawami. Odstawić na kilka godzin pod przykryciem do lodówki. Marchewkę oraz paprykę pokroić w cienkie, podłużne paski

Bullio
Domowa „chińszczyzna” 114

Aromatyczny kurczak z ryżem i warzywami. Mięso najlepiej zamarynować kilka godzin wcześniej. Podana poniżej porcja wystarcza dla dwóch dość głodnych osób. Danie jest raczej dietetyczne i szybkie do wykonania. duża pojedyncza pierś z kurczaka 1 średnia marchewka 1/2 pora 1/2 żółtej papryki 2 łyżki sosu sojowego jasnego skórka otarta z jednej cytryny 1/3 łyżeczki suszonego imbiru 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego(...)mały ząbek czosnku torebka ryżu (125 g) + sól do gotowania 1 łyżeczka oleju (do smażenia) 1 łyżeczka sezamu (do posypania) Pierś z kurczaka czyścimy i kroimy na pół a następnie w podłużne paski. W pojemniku mieszamy mięso ze skórką cytrynową, sosem sojowym oraz przyprawami. Odstawiamy na kilka godzin pod przykryciem do lodówki. Marchewkę oraz paprykę kroimy w cienkie, podłużne paski

Bullio
Domowa „chińszczyzna” 390

Aromatyczny kurczak z ryżem i warzywami. Mięso najlepiej zamarynować kilka godzin wcześniej. Podana poniżej porcja wystarcza dla dwóch dość głodnych osób. Danie jest raczej dietetyczne i szybkie do wykonania. duża pojedyncza pierś z kurczaka 1 średnia marchewka 1/2 pora 1/2 żółtej papryki 2 łyżki sosu sojowego jasnego skórka otarta z jednej cytryny 1/3 łyżeczki suszonego imbiru 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego(...)mały ząbek czosnku torebka ryżu (125 g) + sól do gotowania 1 łyżeczka oleju (do smażenia) 1 łyżeczka sezamu (do posypania) Pierś z kurczaka czyścimy i kroimy na pół a następnie w podłużne paski. W pojemniku mieszamy mięso ze skórką cytrynową, sosem sojowym oraz przyprawami. Odstawiamy na kilka godzin pod przykryciem do lodówki. Marchewkę oraz paprykę kroimy w cienkie, podłużne paski

Bullio