Soczewica jest doskonałym źródłem białka, a także charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym co powoduje powolne przyswajanie cukrów i ogranicza napady głodu. W połączeniu z chudą piersią z kurczak, pomidorami i aromatyczna bazylia stanowi lekki i smaczny posiłek. Składniki: 500g zielonej soczewicy podwójna pierś z kurczaka 8 średnich pomidorów garść świeżej bazylii masło klarowane do smażenia siemię lniane do posypania sól, czarny pieprz, oregano Wykonanie: Soczewicę gotujemy na półmiękko. Pod ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...