patelni, wlej bulion i gotuj całość przez 45 minut do godziny, aż sos zgęstnieje, a kurczak będzie się dosłownie rozpadał. Wyjmij kurczaka łyżką cedzakową. pozostaw do ostygnięcia na kilka minut, a następnie za pomocą widelca podziel mięso na włókna. Kości i skórkę wyrzuć. Wmieszaj mięso do sosu i dopraw go solą i pieprzem do smaku. Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami
karmelowyPyszny pomysł na domowy fast food. Mięso jest kruche i dobrze doprawione. Danie z dodatkiem frytek i sosu czosnkowego jest rewelacyjne. Od czasu do czasu można sobie pozwolić na taki rarytas! 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawy: Przyprawa do kurczaka(...)Curry Ostra czerwona papryka Czosnek granulowany Liść lubczyku Ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 3 łyżki majonezu ¾ szklanki mleka Sól Pieprz Curry Filet z piersi kurczaka kroimy na płaskie fileciki. Mięso dokładnie przyprawiamy przyprawami - przyprawą do kurczaka, ostrą czerwoną papryką, curry, czosnkiem granulowanym i liściem lubczyku. W osobnej misce przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Do mąki wbijamy jajka i wlewamy
VioletoweKucharzeniespania. Planowałam troszkę innego kurczaka, ale zabrakło możliwości. Mimo wszystko nie żałuję! Przygotowanie obiadu nie było pracochłonne, a efekt finalny bardzo smaczny. Kurczak z cebulą to szybka i nieskomplikowana propozycja na naprawdę pyszne danie. Mięso kusi zapachem i tą chrupiącą, złocistą skórką! Polecam. 2 ćwiartki z kurczaka (mogą być dowolne części) Przyprawy: papryka słodka tymianek pieprz, sól Dodatkowo: 1 cebula(...)Możecie użyć dowolnych przypraw.) Mięso umieścić na patelni - na średnim ogniu z mocno rozgrzanym olejem i zarumienić z każdej strony. Następnie płomień zmniejszyć, a kurczaka smażyć do miękkości - najlepiej pod przykryciem. W międzyczasie mięso przewracać i opcjonalnie podlewać niewielką ilością wody, aby się nie przypaliło. Gotowego kurczaka przełożyć na talerz i na patelni - z tym samym tłuszczem podsmażyć cebulę
Di gotujeciepło i na zimno. Fajnie prezentuje się na półmisku i myślę, że może stanowić świetny pomysł nawet na imprezową przekąskę. Na 9 muffinów: 500 g mielonego mięsa drobiowego (u mnie pojedyncza pierś z kurczaka i 3 udka bez skóry i kości) około 100 g świeżego szpinaku 4-5 suszonych pomidorów garść prażonych pestek dyni 1 jajko 1 cebula(...)praskę czosnek. Smażymy, aż szpinak wyraźnie „zwiędnie”. Zawartość patelni przekładamy na sito, pozostawiamy do odcieknięcia. Studzimy. Zimny szpinak przekładamy na deskę i drobno siekamy. Do miski przekładamy mięso mielone. Dodajemy szpinak z cebulą, pokrojone na mniejsze części suszone pomidory, ser cheddar, prażone pestki dyni oraz jajko. Wyrabiamy dokładnie. Doprawiamy do smaku granulowanym czosnkiem, solą i pieprzem. Formę
Smaki Na Talerzumakaronu soba Przyprawy : pieprz czarny papryka wędzona Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Następnie kroimy ją na kawałki. Polewamy oliwą z oliwek oraz przyprawiamy pieprzem i papryką wędzoną Dodajemy posiekany czosnek, pokrojone na kawałki papryki oraz szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy. Mięso układamy na folii aluminiowej, wkładamy na pierwszy poziom parowaru i włączamy urządzenie na 20 minut(...)Soba układamy w pojemniku do gotowania ryżu, zalewamy go wrzątkiem i wkładamy na drugi poziom parowaru na 3 minuty przed końcem gotowania na parze kurczaka. Kiedy urządzenie się wyłączy odcedzamy makaron i układamy na nim mięso. Czekam na Wasze komentarze i uwagi, a także wrażenia po wykorzystaniu przepisu :) Pozdrawiam i smacznego Adam
Parowar Facetamożna powiedzieć od niechcenia powstał sosik, który totalnie trafił w gust mojego Męża. Mi z resztą też bardzo smakował. Składniki: 200 gram mięsa z piersi indyka lub kurczaka + ulubione przyprawy do mięsa (ja użyłam mięsa, które nie zmieściło się do papryk ) 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1-2 pieczarki 1/2 małej cebuli 1/2 kostki rosołowej wołowej 1/2 litra
Kuchnia po mojemuoliwy z oliwek Przyprawa do kurczaka (pikantna) 3 łyżki liścia lubczyku 0,5 szklanki sosu Madziarów (link do firmy) Skrzydełka dokładnie myjemy i osuszamy. Mięso dokładnie nacieramy pikantną przyprawą do kurczaka oraz liściem lubczyku. Sos Madziarów mieszamy z oliwą z oliwek. Zalewamy nim mięso i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie kurczaka układamy w naczyniu
VioletoweKucharzeniepatelnię z około 2 łyżkami oleju wykładamy pokrojoną w kostkę lub paski pierś z kurczaka, całość posypujemy przyprawą do kurczaka (* patrz wcześniejsze wskazówki). Mieszamy, aby przypawa pokryła mięso. Obsmażamy. Gdy kurczak będzie już dobrze (, ale nie za mocno) obsmażony dodajemy oleju i wsypujemy mieszankę mrożonych warzyw na patelnię. Co jakiś czas mieszając smażymy do zmięknięcia warzyw. Pod koniec smażenia
Słodkie okruszkiobie poleżały w pełnej panierce z trzydzieści minut. Panierka podeschnie i nie będzie odstawać od podłoża czyli mięsa. I tak jak pisałam przy filecie z kurczaka ( TU ), aby mięso było soczyste, nie dziurawimy widelcem. Schab powinno się smażyć na smalcu, mnie na smalcu nie smakuje, dlatego używam oleju. Obracamy delikatnie, aby nie skaleczyć zamkniętej struktury mięsa. Układamy na papierowym
Dieta moja pasjaDziś przedstawiam idealny przepis na lekki obiad w ciepłe dni, makaron z kurczakiem i brokułami w delikatnym sosie brokułowym, na pewno przypadanie do gustu całej rodzinie
karmelowyłyżka masła, 400 ml bulionu drobiowego, 250 ml kwaśnej śmietany* Nogi kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć papryką. Cebulę posiekać. W garnku z grubym dnem rozpuścić masło, dodać cebulę i kurczaka. Smażąc zrumienić mięso. Wlać bulion i dusić do miękkości. Gdy kurczak jest już prawie miękki, wlać śmietanę i dusić 10 minut. Podawać z kluskami kładzionymi lub ryżem. Podałam ze szpinakiem
królestwo garówLubicie mięsa na słodko? Ja bardzo. Dziś propozycja z kurczakiem. Ponieważ w moim domu nie wszyscy lubią słodkie sosy... sos przygotowuję osobno. Normalnie można składnikami obłożyć kurczaka po lekkim zarumienieniu skórki. 1 kurczak przyprawa do kurczaka Kurczaka myjemy, kroimy na części. Posypujemy i nacieramy przyprawą i odstawiamy, najlepiej na kilka godzin. Jak nie mamy tyle czasu, trudno
Humanistka w kuchniwcześniej miał problemy z twardym, rozklejającym się ciastem. Do farszu możemy użyć np. mięsa wołowo – wieprzowego lub z łopatki wieprzowej i kurczaka. Ja zmielone mięso smażę a następnie miksuję blenderem, co wg mnie jest szybsze w wykonaniu. Przepis znalazłam na tym blogu. Post Pierogi z mięsem pojawił się poraz pierwszy
Marta GotujePikantne i świetne połączenie filecików z kurczaka z białą cebulą w keczupowym sosie. Nam bardzo smakowało! 1 podwójny filet z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Ostra czerwona papryka 3 białe cebule Sól Pieprz Słodka czerwona papryka 2 łyżki pikantnego keczupu Olej do smażenia Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski około 3 cm. Doprawiamy przyprawą do mięsa
VioletoweKucharzenieObiecałam pokombinować z domową mieszanką przypraw, a że w planach miałam grillowane mięso z piersi z kurczaka, więc wreszcie się za nią wzięłam, by przy okazji móc ją przetestować. Korzystając z domowych mieszanek macie pewność, że ma taki skład jaki właśnie chcecie, a niestety w gotowych tego typu produktach potrafią być ukryte różne niespodzianki, o których nawet często nie pomyślimy(...)kupuję spore ilości różnych przypraw, a ich wymieszanie zajmuje mi dosłownie chwilę. Dając do przyprawy sól, nie musicie już później dodawać soli do mięsa, jeżeli zaś ją pominiecie to pamiętajcie, aby posolić kurczaka. Ja do zamarynowania 1 kg piersi z kurczaka użyłam 2 pełne łyżeczki domowej mieszanki, by uzyskać efekt dobrze doprawionego mięsa. Składniki: 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
Fabryka pomysłów