Paprykasz z kurcząt - paprykarz z kurczaka

Paprykasz z kurcząt - paprykarz z kurczaka

Paprykasz z kurcząt - paprykarz z kurczaka

Kurczaki goszczą na naszych stołach od... od wielu lat.  Bardzo prosty przepis z Książki Kucharskiej Maryi Ochorowicz – Monatowej, z 1910 roku.  4 nogi kurczaka, papryka w proszku (ja użyłam ostrą), 1 cebula, 1 łyżka masła, 400 ml bulionu drobiowego, 250 ml kwaśnej śmietany* Nogi kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć papryką. Cebulę posiekać. W garnku z grubym dnem rozpuścić masło, dodać cebulę i kurczaka. Smażąc zrumienić mięso. Wlać bulion i dusić do miękkości. Gdy kurczak jest już prawie miękki, wlać śmie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.