kawałki mięso z królika obtoczyć lekko w mące i obsmażyć krótko Warzywa obrać i pokroić w plastry, kalafiora podzielić na małe różyczki Mięso przełożyć do woka, dodać tłuszcz, ok.3/4 szklanki wody, liść i pieprz-przykryć i gotować do takiej miękkości mięsa by po lekkim przestudzeniu oddzielić je od kości, pokroić na drobne kawałki Do tak przygotowanego mięsa dodawać kolejno przygotowane(...)warzywa ( ja dawałam wg długości ich gotowania ) Na końcu dodałam przesmażoną na tłuszczu cebulę oraz pokrojony czosnek Doprawiłam solą, mielonym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi
Proste Potrawyłyżek cukru pudru lub tyle ile "wciągnie" sok z cytryny Instructions Przygotowanie nadzienia makowego Biały mak delikatnie mielimy w młynku do kawy i zalewamy gotującą wodą , odstawiamy na 20 minut. Można zalać cały mak, a następnie zmielić w maszynce do mięsa. Rodzynki namoczyć w rumie. Orzechy laskowe uprażyć na suchej patelni, a następnie rozdrobnić, masę marcepanową pokroić w kosteczkę
SprawdzonaKuchnia.plnadała mięsu wyrazistego smaku tego owocu. Długi proces pieczenia sprawił, że tłuszcz gęsi dobrze się wytopił, a mięso nadal pozostało soczyste. Udostępnij Składniki na 1 gęś owsiana (ok. 4 kg) 1 pomarańcza 2 pigwy 1 łyżka majeranku 1 / 3 łyżeczki mielonego chili 1 łyżka majeranku 1 łyżka oliwy 1 łyżka soli gruboziarnistej 1 łyżeczka pieprzu (grubo mielonego) (adsbygoogle
niecodziennikparyłyżka majonezu sól pieprz Jajka gotujemy do miękkości, obieramy, wrzucamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Z mięsa pozbywamy się kości i skóry, kroimy w drobną kostkę, dorzucamy do jajek. Dodajemy do tego poszatkowany szczypiorek, majonez, jogurt, sól i świeżo mielony pieprz. Mieszamy
Kardamonovydelikatnie solą i pieprzem, dodać też papryczkę chilii. Ja miałam papryczkę suszoną ale można dodać także paprykę mieloną ostrą, ilość wedle uznania w zależności jak lubimy ostre. Warzywa chwilę smażyć. Następnie dodać pokrojoną pierś z kurczaka. Całość razem dusić aż mięso zmieni kolor. Potem wszystko zalać mleczkiem kokosowym i gotować aż warzywa będą miękkie. W trakcie doprawić jeszcze
Monia miesza i gotujełopatki wieprzowej bardziej okrągłej, 1 duża marchewka, ¼ główki młodej kapusty, sól, pieprz, czosnek granulowany, ostra mielona papryka, tymianek, olej do smażenia, Wykonanie: Łopatkę kroimy w plastry 1 – 1,5 cm, posypujemy obficie przyprawami z dwóch stron, a następnie mięso dzielimy na trzy porcje. Obsmażamy pierwszą porcję na patelni z 4 łyżkami oleju na dość dużym płomieniu po 1 minucie
Bułka z Chlebemudka z kurczaka lub 1 pierś kurczaka 250 g pieczarek 1 cebula 1 łyżka oleju rzepakowego sól, mielony pieprz do smaku 100g słodkiej śmietany 30 % 1 ½ łyżki mąki pszennej siekana natka pietruszki Jak zrobić kurczaka z pieczarkami w sosie śmietankowym? Mięso kurczaka luzujemy z kości i skóry, kroimy w dość grubą kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjajeczna musi zawierać jajka . Smakuje doskonale na śniadanie i na kolację . Polecam , szczególnie na upalne dni , kiedy mięso raczej nie jest tym co smakuje najbardziej . składniki : 5 jajek ugotowanych na twardo 6-7 pieczarek 1 mała cebula 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej sól , pieprz do smaku 2 łyżki klarowanego masła do smażenia Pieczarki drobno kroimy
Ogrodnik w podróżyziemniaków i cukinii - doprawiona czosnkiem, pomidorami i oregano. Może stanowić samodzielne danie lub dodatek do pieczonego mięsa. Składniki: 500 g niewielkich ziemniaków kilka małych cukinii - łącznie 500 g oliwa z oliwek - 12 łyżek 5 ząbków czosnku 2 czubate łyżeczki mielonych pomidorów suszonych sól pieprz -------------------- 1 czubata łyżeczka oregano Wykonanie: Ziemniaki obieramy, kroimy na cienkie plastry. Cukinię, bez obierania(...)ziemniaków. Naczynie żaroodporne smarujemy 4 łyżkami oliwy. Ziemniaki i cukinię wkładamy do dużej miski. Wlewamy 8 łyżek oliwy i poprzez potrząsanie i mieszanie, dokładnie pokrywamy warzywa oliwą. Dodajemy mielone pomidory, sól, pieprz oraz czosnek przeciśnięty przez praskę i ponownie całość dokładnie mieszamy. Warzywa potrzebują dość dużo soli. Inaczej będą mdłe. Warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym naprzemiennie i wkładamy
Smak mojego domudelikatna w smaku. Idealna do klusek śląskich lub kopytek . Składniki: 0,5 kg karkówki sól pieprz mielony 1 cebula pół łyżeczki sosu sojowego ciemnego 3 ząbki czosnku olej Wykonanie: Karkówkę myjemy i kroimy na mniejsze kotleciki, które rozbijamy tłuczkiem. Mięso solimy oraz pieprzymy i odstawiamy na 30 minut. Karkówkę podsmażamy z obu stron na bardzo gorącym oleju. Powinna
Smak mojego domukoncentratu pomidorowego 2 ogórki konserwowe 800 ml bulionu 1 łyżeczka mielone słodkiej papryki świeżo mielony pieprz szczypta chili cayenne sól olej do smażenia W garnku rozgrzać olej dodać pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Dodać pokrojone w kostkę mięso,lekko podsmażyć. Podlać gorącym bulionem i pod przykryciem dusić do miękkości. Na koniec dodać
Kolorowa kuchnia Elkiłodygi selera naciowego 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 pomidory- u mnie malinowe sól, pieprz chili mielone natka pietruszki 2 szklanki bulionu warzywnego ( opcjonalnie) Wykonanie: * Na rozgrzaną patelnię wrzucamy posiekaną cebulę oraz czosnek, gdy zacznie się przyru: mieniać dodajemy mięso, doprawiamy solą, pieprzem, obsmażamy aż do zrumienienia mięsa. * Całą zawartość patelni przekładamy do garnka. Wrzucamy obrane
Z Majeczką w kuchniDavida Tanisa. Składniki: Na sos 1 szklanka cebuli drobno pokrojonej Kilku centymetrowy kawałek cynamonu lub łyżeczka mielonego Szczypta szafranu (można pominąć) 3 starte ząbki czosnku 3 szklanki wody 400 g passaty pomidorowej Sól i pieprz Na pulpety 500 g mięsa indyczego Duże jajo Czerstwa bułka 1 szklanka mleka 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 4 starte ząbki czosnku
Niedzielny kucharzDavida Tanisa. Składniki: Na sos 1 szklanka cebuli drobno pokrojonej Kilku centymetrowy kawałek cynamonu lub łyżeczka mielonego Szczypta szafranu (można pominąć) 3 starte ząbki czosnku 3 szklanki wody 400 g passaty pomidorowej Sól i pieprz Na pulpety 500 g mięsa indyczego Duże jajo Czerstwa bułka 1 szklanka mleka 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 4 starte ząbki czosnku
Niedzielny kucharzczosnku 50 g papryczki chilli papryka słodka mielona gałka muszkatołowa sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić w plastry ok 1,5 cm grubości. Na patelni rozgrzać tłuszcz a następnie obsmażyć z każdej strony mięso. W naczyniu żaroodpornym ułożyć na dnie karkówkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić
Ola la LCHFtylko zakryła warzywa, gotuję na wolnym ogniu około 10 minut. Odcedzam, przyprawiam do smaku solą, czosnkiem mielonym, dodaję łyżeczkę masła, mieszam, dodaję koperek. Podaję na ciepło. Taka jarzynka doskonale pasuje do pieczonej czy smażonej ryby, do kotletów i innych mięs. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródkurczaka 1 kopiasta łyżka ziół prowansalskih 2 łyżki domowej vegety lub sól do smaku 1 łyżka mielonego pieprzu 2 łyżeczki czerwonej papryki 1 łyżka granulowanego czosnku lub 3 ząbki przeciśnięte przez praskę flak foliowy około 2,3 m Wykonanie : Mięso przekładamy do miski, dodajemy wszystkie przyprawy, olej i wodę, dobrze wyrabiamy masę mięsną. Soli możecie dodać według upodobania
Sama słodycz i szczypta chilirządzi sos czosnkowy 😀 Składniki: 1 filet z kurczaka 1 op. ciasta francuskiego (świeżego) sól, pieprz, papryka ostra mielona 1 białko sezam (po posypania) Wykonanie: Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski o długości około 7-8 cm. Następnie mięso posypujemy solą, pieprzem oraz papryką i obtaczamy dokładnie w przyprawach. Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy na paski
Kuchnia MagdaLenypowiecie na nowy przepis na piątkową rybkę? Tym razem polędwiczki z dorsza. Dorsz jest białą rybą o zwartym mięsie, świetnie nadaje się do pieczenia. Tym razem upiekłam go w piekarniku bez przykrycia, ale żeby nie był suchy posypałam go kruszonką z mielonych migdałów i posiekanych ziół. Jako dodatek proponuję delikatne puree z kalafiora gotowanego w mleku i klasyczną, lekko(...)pikantną surówkę z kapusty pekińskiej. Składniki na 2 porcje : 2 polędwiczki z dorsza o masie około 150g (albo jedna większa przekrojona na pół) 50g mielonych migdałów (można zmielić samodzielnie lub użyć gotowego produktu) 20g parmezanu 3 gałązki tymianku pęczek liści bazylii sól, pieprz do smaku kalafior 1l mleka (u mnie 1,5% bez laktozy) łyżka masła szczypta gałki muszkatołowej
DietologPRZYGOTOWANIE: Wołowinę pozbawiamy przerostów tłuszczowych, kroimy na paski. Na dno dużego garnka wlewamy olej, dodajemy posiekany czosnek, adżikę ,mieloną kolendrę-chwilę podsmażamy, wykładam na talerzyk. Jeżeli trzeba dolewam oleju i podsmażam wołowinę-ale tak,żeby paseczki się nie stykały. Mięso ma się smażyć a nie gotować we własnym sosie. Kiedy mięso już podsmażone, dodajemy zawartość talerzyka (czosnek, adżika
Kopystką po garachSkładniki opakowanie makaronu muszle 5 udek wędzonego kurczaka sól białe szparagi w zalewie mielona słodka papryka 2 łyżki masła półtora łyżki mąki gałka muszkatołowa sól cukier pieprz biały 200 ml mleka Przygotowanie Z udek zdjąłem skórę, mięso podzieliłem na mniejsze kawałki. Makaron ugotowałem w lekko osolonej wodzie. Przygotowałem sos beszamelowy, dodając do niego ser kozi. W żaroodpornej
R'n'G Kitchenmielonego pieprzu 4 g świeżego czosnku przeciśniętego przez praskę 5 g pieprzu ziołowego osłonki białkowe o średnicy 55 mm Wykonanie: Łopatkę kroimy w kostkę 2 x 2 cm. Karkówkę mielimy na sitku nr 13. Pręgę mielimy na sitku nr 4. Przed zmieleniem pręgi mieszamy ją z 50 ml wody i wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Każdy rodzaj mięsa
Kulinarne przygody Gatitynadania specyficznego smaku, 2 małe liście laurowe, 6-8 ziaren ziela angielskiego, gałka muszkatołowa, czarny pieprz mielony i w ziarenkach, sól i 20 dag orzechów laskowych. Przygotowanie pasztetu zaczynamy od obrania warzyw, które układamy na dnie garnka. Wszystkie rodzaje mięsa, za wyjątkiem wątróbek, układamy na warzywach. Pomiędzy kawałki mięsa wkładamy grzyby, liście laurowe, ziele angielskie i kilka ziaren pieprzu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pestek winogron 10 kropel sosu sojowego 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku sól świeżo mielony pieprz ponadto: patyczki do szaszłyków Filet z kurczaka pokroić w dość sporą kostkę. Składniki marynaty wymieszać ze sobą. W marynacie obtoczyć kawałki mięsa i włożyć do lodówki minimum na dwie godziny. Paprykę pokroić w dużą kostkę,cukinię pociąć w długie cienkie
Kolorowa kuchnia ElkiSkładniki: 2 polędwiczki wieprzowe sól, słodka i ostra papryka, pieprz, mielony kminek, tymianek, rozmaryn, suszony czosnek 2-3 łyżki oleju Polędwiczki umyć, osuszyć, naciąć wzdłuż na trzy płaty, zostawiając nieprzecięty jeden brzeg. Natrzeć mięso z obu stron olejem i przyprawami i zapleść jak warkocz. Mięso odłożyć na pół godziny do lodówki. Następnie włożyć do rękawa do pieczenia i piec
Czerwień i błękitjest rewelacyjny :-) Mięso nie jest suche, a panierka jest fantastycznie chrupiąca :-) A jeśli nie lubicie smażonego, panierowanego mięsa, możecie tak zamarynowane skrzydełka przyrządzić na grillu :-) SKŁADNIKI ok. 1 kg skrzydełek z kurczaka 1/2 szklanki sosu barbecue FOLWARK 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki białego pieprzu 2 jajka 4 łyżki mleka mąka
Czary - gary w kuchniKolejna pyszna propozycja na wykorzystanie kaszy jaglanej .Coś dla miłośników pasztetów bez mięsa .Ten jest wyjątkowo smaczny i na pewno warto go upiec. Składniki:na keksówkę 12 / 25 cm 3/4 kaszy jaglanej szklanka orzechów laskowych mielonych 100 ml oleju 2 marchewki 2 pietruszki biała część pora duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego pół łyżeczki lubczyku ,majeranku
Ladylaura.podwójne piersi z kurczaka około 600 g wędzonego boczku (kupując boczek w plastrach ułatwicie sobie pracę) świeżo mielony pieprz czosnek granulowany zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i dzielimy na części-kroimy wzdłuż na 3 paski. Mięso oprószamy pieprzem, czosnkiem i sporą ilością ziół prowansalskich, wszystko dokładnie wklepujemy rękoma. Jeśli boczek mamy w jednym kawałku
na moim stole...ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 litry wody majeranek suszony odrobina soli łyżka pieprzu mielonego 4 łyżki mąki 3 łyżki oleju Golonko z indyka wkładamy do garnka z wodą, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i gotujemy, aż mięso po wyjęciu można będzie odkroić od kości. Golonkę wyjęłam odkroiłam mięso z kości, pokroiłam drobno i wraz
Kuchnia na wzgórzupotraw w płynie 2 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, woda 1 szklanka mieloną szynkę dobrze wymieszać z ryżem, jajkami, kucharkiem, papryką ostrą, przyprawą w płynie - z kapusty włoskiej wyciąć głąb, parzyć główkę i ściągać liście - mięso nakładać na liść, zawinąć i na gorącym oleju podsmażyć z obu stron do szybkowara 9 l "polecam SZYBKOWAR -Tureckie
W Mojej Kuchni Lubięsoli 1 łyżka cukru 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 3 g saletry pieprz czarny mielony 1 l zimnej przegotowanej wody przygotuj również : jelita do nadziewania ( cielęce lub baranie ) drewno do wędzenia drzew liściastych np. olcha Sposób wykonania : Mięso i podgardle pokrój na małe kawałki, wsyp do dużego garnka, słoja lub kamionki, przesyp solą wymieszaną z cukrem
Przepisy i porady kulinarneprezentuje się kolorystycznie, ale przede wszystkim uwodzi smakiem- koniecznie daj się skusić :) A wszystko za sprawą delikatnego mięsa z indyka oraz wspaniałego, kremowego sosu owocowego. Palce lizać! ;) Składniki : pierś z indyka ( moja miała ok 900g) 2 jajka płatki migdałów imbir mielony sól, pieprz Sos : puszka brzoskwiń w syropie 3 pomarańcze 2 łyżeczki miodu 1,5 łyżki octu z białego
Czerwona Porzeczkaponieważ danie wychodzi idealne i nie ma potrzeby nic zmieniać w przepisie. Podwójna pierś kurczaka Sól, świeżo mielony pieprz Zioła prowansalskie Papryka słodka 400g dyni (ważonej bez skórki i bez pestek) 300 g pieczarek 1-2cebule mąka do obtoczenia mięsa masło do podsmażania 125 ml śmietany 18% 500 ml bulionu siekana natka pietruszki Cebulę i dynię
Zawsze głodna!kiełbasy ( np. zwyczajnej ) 50 dkg wędzonych żeberek garść suszonych grzybów 3 listki laurowe ziele angielskie pieprz czarny mielony sól 2 łyżki zasmażki kilka łyżek przecieru pomidorowego Sposób wykonania : Kapustę pokroić, ugotować i odcedzić. Żeberka ugotować do miękkości, przestudzone obrać z mięsa. Grzyby (dzień wcześniej namoczyć) ugotować, pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w kostkę lub plasterki (wg. uznania
Przepisy i porady kulinarnenasion cieciorki 2 średnie marchewki 2 średnie ziemniaki 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1 listek laurowy 1 łyżeczka suszonych lub świeżych listków pietruszki 1 ząbek czosnku ( drobno pokroić) 1 małą cebulę ( drobno pokroić) wywar z mięsa lub ze 2 łyżki oleju sól do smaku Dzień wcześniej namoczyć cieciorkę w zimnej wodzie ( wody ma być
Kuchcik gotujemielonego pieprzu 10 g świeżego czosnku przeciśniętego przez praskę 5 g pieprzu ziołowego osłonki białkowe o średnicy 55 mm Wykonanie: Łopatkę kroimy w kostkę 2 x 2 cm. Karkówkę mielimy na sitku nr 13. Pręgę mielimy na sitku nr 4. Przed zmieleniem pręgi mieszamy ją z 50 ml wody i wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Każdy rodzaj mięsa
Kulinarne przygody GatityDietetyczne burgery przyrządzone z mięsa indyczego to zdecydowanie zdrowsza wersja hamburgerów i dobra propozycja na szybki obiad. Składniki: 6 bułek hamburgerowych np. z TEGO przepisu 850 g mielonej piersi z indyka 5 łyżek startego parmezanu łyżka suszonych ziół prowansalskich sól, pieprz 2 pomidory 2 ogórki konserwowe sałata sos barbecue Do mięsa dodać parmezan i zioła prowansalskie, doprawić pieprzem, solą
wyzwania kuchennepapryka - dowolnego koloru,cebula,wędzony boczek,ok. 3 łyżki oliwy,sól, pieprz świeżo mielony, słodka papryka, majeranek - do smaku, wedle upodobań.Piersi pokroić w kawałeczki około 2-3 cm. Oliwę w małej miseczce połączyć z przyprawami i natrzeć tą mieszaniną kawałeczki mięsa. Odstawić do lodówki i przygotować resztę składników.Boczek pokroić w plastry, a potem
Codzienna kuchnia niecodziennamusztardy nadaje mięsu przyjemnego smaku i zapobiega przed wysuszeniem mięsa w czasie pieczenia. Pikantność upieczonego udźca zależy od tego, jak ostra będzie musztarda użyta do marynaty. U mnie mięso było umiarkowanie pikantne, gdyż dodałam musztardę francuską. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: 70 minut + marynowanie Składniki na udziec z indyka w marynacie musztardowej: 1,2 kg udźca z indyka 3 ząbki(...)oliwek łyżka mielonej kolendry łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka świeżo mielonego pieprzu łyżeczka soku z cytryny Jak zrobić udziec z indyka w marynacie musztardowej? Udziec umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie wyciąć z niego delikatnie kość. Czosnek obrać i każdy ząbek przekroić na 4 części. W mięsie tam, gdzie nie ma skóry zrobić małe dziurki i wsunąć
Gotuj w domuUwielbiam zapach rozmarynu. Dodany do pieczonego mięsa uwalnia niesamowity aromat (choć wizualnie nie jest już zbyt atrakcyjny;) ). U mnie na obiadek tym razem udka pieczone w rękawie, z dodatkiem pieczarek i pomidorków koktajlowych. Kiedyś nie lubiłam pomidorów na ciepło, ale teraz zajadam się takimi ze smakiem. 6-7 udek kurczaka 4-5 łyżek oleju 2 ząbki czosnku kilka gałązek rozmarynu(...)kilka pomidorków koktajlowych mielona słodka papryka sól, pieprz W miseczce mieszamy olej, przeciśnięty przez praskę czosnek, mieloną słodką paprykę oraz sól i pieprz. Oczyszczone udka wkładamy do worka do pieczenia, dokładnie nacieramy marynatą. Odkładamy do lodówki na około 3 godziny. Pieczarki kroimy na pół lub – jeśli są większe – na ćwiartki. Do zamarynowanego mięsa dodajemy pieczarki (część
Smaki Na Talerzuczęsto wychodzą zbyt suche. Jest na to jednak patent – zawinięte w szynkę dojrzewającą nie wysuszą się tak łatwo, a odpoczywanie po upieczeniu sprawi, że cała wilgoć pozostanie w mięsie. Tak przyrządzone będą cieszyć podniebienie i oko. Puree z selera będzie doskonałym towarzyszem dla polędwiczek – jest znacznie lżejsze i delikatniejsze w smaku, niż to ziemniaczane. Nawet jeśli nie przepadacie(...)najmniej 8-9 minut – inaczej po przekrojeniu soki wypłyną z mięsa i będzie suche. Gdy mięso odpocznie kroimy na grube plastry. Podajemy je na puree z selera w towarzystwie Ajvaru Podravka i szpinaku. Aby danie ładnie się prezentowało można je w całości oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Post zawiera lokowanie Ajvaru ostrego Podravka Post Polędwiczka z ajvarem na puree
Poezja smakuPierwszy raz w życiu jadłam i gotowałam sarninę! Mięso w smaku wyborne, dodatkowo smak dziczyzny podkreślony został sosem z żurawiny i chrzanu. Składniki na 2 porcje: • 2 filety z sarny po ok. 150-200 g • 1 marchewka • 1 por Marynata • 5 ziaren jałowca • 2 ząbki czosnku • gałązka świeżego tymianku lub 1 łyżeczka(...)gałki muszkatałowej • sól, grubo mielony pieprz do smaku • 5 łyżek oleju Sos • 3 łyżki żurawiny ze słoika • 2 łyżeczki chrzanu • 2 łyżki miodu • sól, pieprz do smaku • 6 łyżek oleju Wykonanie: • Ziarna jałowca potłuc tłuczkiem, czosnek posiekać. Wymieszać wszystkie składniki marynaty i zamarynować w niej mięso. Wstawić do lodówki na 1 godzinę
To co kochampełne aromatycznych przypraw i nie wymaga praktycznie żadnych większych umiejętności. Wymaga za to dobrego mięsa wołowego, dzięki czemu wychodzi idealnie. Chili con carne powinno być dość pikantne, ale w taki sposób, żeby je zjeść ze smakiem. Chili con carne: Składniki Ilość porcji: 4 Mielona wołowina – 500 g Bulion wołowy – 100 ml Czerwona fasola z puszki(...)zmięknie. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, kmin rzymski, suszone oregano, kolendrę i smażymy jeszcze przez około minutę. Następnie wrzucamy zmieloną wołowinę i smażymy mieszając od czasu do czasu. Gdy mięso się zarumieni wlewamy pomidory z puszki, bulion wołowy i doprawiamy solą, pieprzem, cukrem. Przykrywamy i gotujemy przez około 30 minut. Dodajemy pokrojoną paprykę, papryczkę chilli z pestkami i gotujemy
ale Pysznie