mięso mielone - 23354 przepisów (strona:959/1557)

Gulasz wieprzowy z warzywami. 163

zielona ) - kilka pieczarek - 2 marchewki - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - olej -  kminek mielony, majeranek, papryka mielona, sól - łyżka mąki pszennej Wykonanie Miso kroję w kostkę, przekładam do miski, dodaję przyprawy, dwie łyżki oleju, mieszam i odstawiam na godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso wraz z marynatą obsmażam w szerokim rondlu na rumiano, do mięsa dodaje kolejno

Kuchnia z widokiem na ogród
Pieczony, prasowany boczek 192

słodkiego sosu sojowego 1 łyżka sosu worcester 1 łyżka miodu 1 łyżeczka , granulowanego czosnku 1 łyżeczka , mielonej ostrej papryki sól do smaku Wszystkie przyprawy i sosy ,mieszamy ze sobą , dodajemy miód , mieszamy . Boczek tniemy w ładne , zgrabne kwadraty , osuszamy je ręcznikiem papierowym . Mięso przekładamy do miski lub pojemnika i zalewamy marynatą – wmasowujemy ją w każdy kawałek . Odstawiamy , koniecznie

Ogrodnik w podróży
Szynka drobiowa ze szczypiorkiem – szynkowar 202

Składniki : 1 kg piersi z kurczaka – filetów bez skóry pęczek świeżego , grubego szczypiorku 1/2 łyżeczki, mielonego , białego pieprzu 2 łyżki, żelatyny wieprzowej 1 czubata łyżeczka soli lub płaska jeśli lubicie mało słone produkty 1/2 łyżeczki cukru woreczek termiczny do szynkowaru szynkowar Mięso z piersi kurczaka lekko rozbijamy tłuczkiem , dosłownie odrobinę , żeby porozrywać włókna mięsa na powierzchni

Ogrodnik w podróży
Schab pieczony w przyprawach 180

schabu bez kości, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka pieprzu, ½ łyżeczki soli, 6 łyżek oleju, PRZYGOTOWANIE: 1. Czosnek przeciskam przez praskę. Olej mieszam z czosnkiem, papryką, majerankiem, solą i pieprzem. Do marynaty wkładam schab. Dokładnie nacieram mięso. Odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. 2. Schab razem z marynatą przekładam do rękawa

Tradycyjna kuchnia Kasi
jesienny gulasz z piersi kurczaka... 175

pszenna 2 łyżki, śmietana gęsta 1 łyżka, woda 1 szklanka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie - ile potrzeba umytą i osuszoną pierś podwójną kurczaka pokroić na ok 1,5 cm kostki, obsypać wszystko dobrze mąką, na gorącym oleju zrumienić mięso co jakiś czas mieszając, dodać kucharka dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone(...)warzywne i 4 szklanki wody, wszystko wymieszać i pod przykryciem dusić z 20 minut śmietanę wymieszać z wodą i mąką, wlać do gulaszu i mieszając zagęścić sos, dodać pieprz mielony i przyprawę w płynie - gulasz podawać na obiad z czym się lubi............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sos grzybowy ze świeżych grzybów 211

dopiero podlać bulionem) i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Dodajemy słodką śmietanką, przyprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Sos grzybowy ze świeżych grzybów można podawać z makaronami , kaszą, ziemniakami, plackami lub nawet jako dodatek do dań z mięsem. The post Sos grzybowy ze świeżych grzybów appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Indyk pieczony z ryżem i warzywami 228

duża forma 33 x 23 cm) 1 kg mięsa z indyka (pierś lub udziec) 3 średnie marchewki 1 papryka 1 średni korzeń selera 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu białego 1 łyżka majeranku 1 łyżka mielonej kolendry 1/2 łyżeczki tymianku 2 łyżeczki soli Ryż(...)bulionu warzywnego 2 szklanki ryżu basmati lub długoziarnistego (u mnie Uncle Ben's) 500 g dobrego przecieru pomidorowego (u mnie Dawtona) 1 łyżeczka soli (jeśli przecier jest niesolony) Przygotowanie: Mięso z indyka umyć, oczyścić z wszelkich żyłek i pokroić na niezbyt duże kawałki. Przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać ze śmietaną i połączyć z pokrojonym mięsem. Odstawić

Kuchcik gotuje
Kantońskie stir fry z łaty wołowej – z aksamitnym sosem i jajkiem 216

Wołowina w daniach stir fry to mój ulubiony sposób na zjedzenie tego mięsa w formie innej niż steki. Komponuje się z każdym smakiem i aromatem – przyjmie ostre i delikatne dodatki, wszystkie możliwe sosy i warzywa. W tym kantońskim przepisie łata wołowa połączona jest z aksamitnym ale wyrazistym, lekko ostrym sosem z dodatkiem jaj. Uwierzcie – smakuje i pachnie milion razy lepiej(...)zielone – do osobnej miseczki. Łyżeczkę białego pieprzu ziarnistego rozcieramy w moździerzu (nie używajcie mielonego czarnego – to nie ten smak!). Mieszamy 2 łyżki skrobi z zimną wodą w osobnej miseczce na pastę. Szykujemy rosół, jajka, sosy i pozostałe przyprawy.   Zaczynamy od łaty wołowej. Mięso kroimy w poprzek włókien na cienkie, 3-4mm plasterki o szerokości około

Karo in the Kitchen
Sałatka z wędzonego kurczaka z avocado, jajkiem i roszponką 260

inny sposób podania. Mam natomiast pewien dylemat, czy dodawać sól – zwykle jednak tego nie robię, gdyż zawiera ją już mięso z kurczaka. Wbrew pozorom – że to tylko trochę drobiowego mięsa z zielskiem i bułką – jest to dosyć sycące danie. Widoczna na zdjęciu porcja przygotowana z podanej w przepisie ilości składników i podana z pieczywem to całkiem solidna dawka pokarmu, która(...)łyżeczka ziarnistej musztardy francuskiej 3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny pieprz czarny świeżo mielony Instrukcje Jajka gotujemy na (pół)twardo przez 6-8 minut w osolonej wodzie. Następnie zalewamy zimną wodą i po częściowym ostygnięciu obieramy. W międzyczasie z mięsa z kurczaka usuwamy skórę i ewentualny nadmiar tłuszczu, po czym kroimy w niezbyt grube paski o długości

Kulinarna Pokusa
Tani kurczak z pieczarkami i papryką w sosie mlecznym 152

się gotować to przeważnie przygotowuję danie z kurczaka w jakimś sosie. Taką potrawę gotuję w 15-20 minut. Najczęściej kupuję ćwiartki kurczaka, które luzuję z kości i skóry, mięso wrzucam do zamrażalnika a ze skóry i kości oraz warzyw gotuję buliony drobiowe na zupę- zero waste u nas nic się nie marnuje w kuchni. Z 2 ćwiartek kurczaka gotuję obiad(...)kurczaka 250 g pieczarek ½ – 1 czerwona papryka 1 cebula 1 łyżka oleju rzepakowego sól, mielony pieprz do smaku 100 ml mleka 3,5 % 1 ½ łyżki mąki pszennej świeży tymianek Jak zrobić taniego kurczaka z pieczarkami i papryką w sosie mlecznym? Mięso kurczaka luzujemy z kości i skóry, kroimy w dość grubą kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gulasz cebulowy 113

wyjątkowym smakiem i rozpływającym się w ustach mięsem. Pycha! Przepis na gulasz cebulowy Składniki na gulasz cebulowy: Składniki podstawowe: 800 g wieprzowiny gulaszowej (np. łopatki lub szynki) 2 dojrzałe jabłka 2 duże cebule Dodatkowo: olej do smażenia 150 ml czerwonego wina 250 ml soku jabłkowego łyżka musztardy sarepskiej łyżka koncentratu pomidorowego łyżeczka mielonej papryki Sól, pieprz Jak zrobić gulasz(...)około 2 cm. Jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a cebulę pokrój w półplasterki. W dużym garnku rozgrzej ok. 2 łyżki oleju, a następnie obsmaż na nim 1/3 mięsa. Kawałki powinny się mocno zarumienić z obu stron. Przełóż je na talerz i obsmaż pozostałe mięso. Następnie do garnka wrzuć cebulę. Posól ją lekko i podsmażaj aż zmięknie i się

okolicepalnika.pl
Inny Wymiar w sercu Warszawy 187

musi być ciężka i tłusta. Menu skomponowane jest z dbałością o każdy szczegół jest krótkie, ale treściwe. Znajdziemy w nim kanon polskiej kuchni, ''smaki dzieciństwa'' czyli schabowy, kotlet mielony czy rosół… w zaskakującym wydaniu.      Kuchnia made in Poland a więc jest i ‘pierwsze danie’ do wybory mamy między innymi tradycyjny rosołu z polskich mięs (królika, wołowiny(...)jest w orzechowym sosie (17 zł).  Dania główne to przede wszystkim mięsa, zjemy tradycyjnego schabowego z kością (29 zł) smażonego na smalcu w towarzystwie biodynamicznego jajka od Grotka, czyli jajka od kur, chowanych zgodnie z fazami księżyca… ( więcej o tych niezwykłych jajkach przeczytacie tu ).  Fani mielonego niech nie spodziewają się owala/mięsnej kulki z ziemniakami, (taki możemy

Wylizany Rondel
Zupa gulaszowa 89

Zupa gulaszowa z dużą ilością mięsa wieprzowego, papryk, cebuli i przypraw to pyszne i treściwe danie jednogarnkowe. Zupa gulaszowa to jedna z lepszych sycących zup, którą podasz przez cały rok. Możesz ją ugotować na mięsie wieprzowym, wołowym lub połączeniu obu rodzajów mięs. Idealnie nadaje się szynka, łopatka, karczek, udziec.. Do zupy gulaszowej dodaję kolorowe papryki, możesz jednak dodać paprykę(...)oraz sporą szczyptę słodkiej i ostrej papryki. Zupę dokładnie mieszam i gotuję na średniej mocy palnika do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania zupy, gdy warzywa są już miękkie, wlewam puszkę krojonych pomidorów (400 g), przyprawiam solą oraz pieprzem. Możesz dodać więcej mielonej papryki, majeranku i oregano. Zupę gulaszową gotuję jeszcze parę minut. Na koniec próbuję, ewentualnie doprawiam do smaku

Zasmakuj Kuchni
Egzotyczna sałatka z żurawiną 144

duża łyżka majonezu 1 łyżeczka jogurtu naturalnego szczypta kurkumy 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki  Wykonanie: Mięso opłukać pod bieżąca wodą, osuszyć i pokroić w średniej grubości kostkę .Oprószyć cynamonem, imbirem, gałką muszkatołową oraz delikatnie doprawić solą i  świeżo mielonym pieprzem.  Na rozgrzanym oleju usmażyć przyprawionego kurczaka na złoty kolor. Przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, który

kgwjanczewo