Gęś pieczona z pigwami i pomarańczami
Gęś pieczona z pigwami i pomarańczami
Gęś pieczona z pigwami i pomarańczami to nasza trzecia gęś w tym sezonie. Tegoroczne gęsi są wyraźnie mniejsze niż w poprzednich latach, można więc piec je częściej i dobierać do nich różne dodatki i przyprawy. Jedną z nich upiekliśmy z kupionymi na bazarku pigwami i pomarańczami. Starta skórka z pomarańczy, którą wtarliśmy w gęś, nadała mięsu wyrazistego smaku tego owocu. Długi proces pieczenia sprawił, że tłuszcz gęsi dobrze się wytopił, a mięso nadal pozostało soczyste. Udostępnij Składniki na 1 gęś owsian... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu niecodziennikpary
Warto przeczytać

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!
Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...
Suszone pomarańcze na choinkę
Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Autor
niecodziennikpary
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, kluski, buraczki, kopytka, mięso, udka , kapustą, dania mięsne, mięso mielone, pieczone udka
Inne przepisy z niecodziennikpary
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję