jestem zwolenniczką gotowych mix-ów, które są tam zastosowane - postanowiłam przerobić ten przepis całkowicie od nowa, na bazie składników naturalnych. I muszę wam powiedzieć, że wyszła pychotka :) Delikatne mięso z kurczaka, nafaszerowane kawałkami ananasa i zapieczone pod warstwą miękkiego sera - to idealna propozycja, która na pewno zasmakuje każdemu. Z podanych składników otrzymujemy 12 szt. małych, drobiowych porcji. Drobiowe kąski(...)Hochland), sól. Panierka: ½ szklanki drobno mielonej bułki tartej, 1 łyżeczka słodkiej papryki, ½ łyżeczki mielonego czosnku. Dodatkowo: olej do smażenia. Kurczaka umyć. Usunąć wszystkie zbędne błonki. Każdą pierś kurczaka, pociąć w poprzek na cienkie plastry, około 0,5 cm. Teraz każdy z plastrów, przeciąć jeszcze wzdłuż na 2 części (fot.1) . Wszystkie kawałki mięsa dokładnie oprószyć solą z obydwu
Świat Domowej Kuchnisosu worcestershire (lub sosu sojowego) 1/2 łyżki mielonego kminu rzymskiego 1 1/2 łyżki mielonego chili (lub mniej jeśli nie lubisz bardzo pikantnych dań) sól i pieprz 250 g makaronu, ugotowanego zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu (al dente) Przygotowanie: W dużej głębokiej patelni podsmaż mięso do zarumienienia i przełóż je na talerz. Do tej samej patelni dodaj warzywa
karmelowywprawdzie pikantna, ale po upieczeniu mięso wcale nie jest pikantne - wychodzi idealnie doprawione,mięciutkie i soczyste. Polecam! Składniki: 60 dag piersi z kurczaka Marynata: 1 ząbek czosnku 4 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej musztardy (użyłam dijon) 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 1 łyżeczka soli (dałam(...)zmiażdżyć, połączyć z pozostałymi składnikami. 2. Piersi opłukać, umieścić w naczyniu i zalać marynatą. Naczynie przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 2 godziny, po 1 godzinie mięso przewrócić na drugą stronę. 3. Piersi odsączyć z marynaty, zawinąć osobno w folię aluminiową i piec 25-30 minut w 180-200 st. C. Smacznego
Kuchnia domowa Anicebuli otuliłam, na noc zostawiłam, następnie mięso na smakowym oleju przesmażyłam. Cebuli dodałam i wodą podlałam. Cztery godz. na małym ogniu karkówka się dusiła, aż mięciutka się zrobiła. Mięso na plastry pokroiłam, a wywar z cebulą zmiksowałam i sos dobrze wyostrzony gotowy już miałam. Każdy na swój sposób może ją podawać, samą z pieczywem zjadać(...)sól himalajska do smaku, kminek cały, pieprz czarny grubo mielony do smaku, 1 łyżeczka pieprzu ziołowego, ok. 800 g białej cebuli, 3 łyżki oleju rzepakowego z papryką ostrą, pomidorami i bazylią. P rzygotowanie: Umytą i osuszoną karkówkę posypujemy solą, pieprzem czarnym i ziołowym, kminkiem i dokładnie wklepujemy w mięso. Obrana cebulę kroimy w grube plastry i delikatnie oprószamy solą
Moniki Smakołykinajlepiej jednakowej grubości. Dzięki temu wszystkie upieką się jednakowo. Pieczone szparagi mogą być świetną przekąską, idealnie się sprawdzą na letnią kolację, ale również jako dodatek do dań obiadowych z mięsem, rybą lub dań w wersji wege, którą Wam gorąco polecam (np. z “ Młodymi ziemniaczkami z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem ” i “ Sałatką z rukolą, rodzynkami i płatkami migdałowymi “). Pieczone szparagi(...)łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego świeżo mielony czarny pieprz Piec około 15 minut , aż szparagi będą miękkie, ale wciąż chrupiące (jeśli przetrzymacie dłużej, staną się zdrewniałe) . Pieczone szparagi z pomidorkami posypać pokruszoną fetą. 50 g pokruszonej fety Podawać jako dodatek do dań obiadowych z mięsem, rybą lub dań w wersji wege (które polecam), czyli z “ Młodymi
Moja Delicjawierzchu przykryty plastrami boczku i to sprawia, że po upieczeniu jest soczysty i delikatny w smaku. W tym celu świetnie sprawdza się boczek tradycyjnie wędzony, który dodatkowo nadaje mięsu delikatnego aromatu wędzenia, ale jeśli takiego nie mamy może być również boczek surowy. Tak upieczony schab świetnie smakuje na ciepło, a po schłodzeniu rewelacyjnie sprawdza się jako bardzo aromatyczna wędlina(...)łyżki mielonego kminku 1 - 2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 3 łyżeczki soli dodatkowo: rękaw do pieczenia Przygotowanie: Schab umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć dokładnie z każdej strony solą, majerankiem i kminkiem. Przyprawiony schab przykryć i odstawić na kilka godzin do lodówki, aby przyprawy przeniknęły do mięsa. Na godzinę przed pieczeniem wyjąć z lodówki, obsmażyć z każdej strony
Kuchcik gotujeorientalnego smaku? Polecam to danie - niezwykły aromat i smak mięsa pokreślony kurkumą oraz delikatna słodycz śmietanki oraz syropu z ananasów nadaje tej potrawie niezwykłego charakteru :) Składniki - mrożona mieszanka warzyw ( najlepiej chińska ) - podwójny filet z kurczaka - puszka ananasów w kostce - 1,5 łyżeczki kurkumy - 200 ml śmietanki 200 ml - ostra mielona papryka - sól, pieprz - łyżka oleju Drogi internauto - jeżeli przepisy(...)jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z góry dziękuję. Wykonanie Ananasy osączyć ( syrop zachować ). Mięso umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kostkę. Dokładnie oprószyć kurkumą i papryką. Podsmażyć na oleju, podlać 4 łyżkami syropu z ananasa i dusić ok.10 minut. Do mięsa dodać mrożone warzywa, wymieszać
Świat Smakusłodkawy posmak i wyraźny aromat majeranku. Składniki: 1kg szynki sól ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 3 łyżki majeranku Glazura: 4 łyżki miodu 4 łyżki octu balsamicznego łyżka soku z cytryny Sposób przygotowania: Miód, ocet balsamiczny, sok z cytryny oaz przyprawy: sól, czarny pieprz i majeranek łączymy tworząc marynatę. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i obtaczamy w marynacie. Pozostawiamy
Pyry na Gazmiodu – to tylko 5 g cukru na całą potrawę!) 1 g (1 łyżeczka) pieprzu czarnego mielonego 1 g (1 łyżeczka) soli himalajskiej lub kłodawskiej 1 g (1 łyżeczka) imbiru 2 g (2 łyżeczki) oregano 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego Mięso umyć pod bieżącą zimną wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Cebulę pokroić w piórka a czosnek przecisnąć
Ola la LCHFMacie już pomysł na dzisiejszy obiad ? Jeśli nie zapraszam na drobiowe placki J Botwinka niekoniecznie nadaje się tylko do chłodnika, doskonale podkreśla smak delikatnego mięsa jakim jest kurczak, z dodatkiem dymki można usmażyć pyszne drobiowe placki na obiad, najlepiej smakują podane z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórka, smaczne wiosenne danie! Na 4-5 porcji: 1 podwójna pierś(...)duże jajko Sól różowa himalajska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Olej do smażenia Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka umyć, osuszyć pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miski. Botwinkę umyć, osuszyć, buraczki odłożyć i wykorzystać do zupy a resztę pokroić w drobniutką kostkę, cebulkę dymkę posiekać , dodać do mięsa, wsypać mąkę pszenną wbić jajko, dodać majonez, doprawić
Wanilia i KardamonKleftiko - twór na pewno efektowny, ale czy wart włożonej w niego pracy, tego już pewna nie jestem. Wiele źródeł podaje, że mięso (które powinno być koźliną) można zapiekać także w pergaminie, co ułatwiłoby i przyspieszyło całą sprawę. Ja pokusiłam się jednak o efekt, który da się również zjeść - domowej roboty, greckie ciasto filo; niby żadna filozofia, ale jak dla mnie(...)cytryny 4 łyżki oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku świeżo mielona sól morska świeżo mielony czarny pieprz suszone otarte oregano pół kostki masła ciasto filo: 3 szklanki mąki pszennej t. 550 3 łyżki oleju rzepakowego 1 szklanka ciepłej wody szczypta soli Na początek mięso przepłukujemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Kroimy je w niedużą kostkę, po czym umieszczamy
Kuchenna Kontrrewolucyawarzyw nadziane na przemian na drewniane patyczki lub metalowe szpikulce. Szaszłyki zazwyczaj pieczemy na grillu, ale także na rożnie lub w piekarniku. Szaszłyki to potrawa niezwykle uniwersalna. Mięso może być przekładane najróżniejszymi warzywami : cebulą, papryką, cukinią, ogórkami kwaszonymi, a nawet owocami. Szaszłyki owocowe to nie lada gratka dla smakoszy tejże potrawy. Przepis na szaszłyki z grilla(...)oleju 4 łyżki keczupu 1 łyżka miodu sól pieprz mielone chilli 1 łyżeczka soku z cytryny dodatki: 25 dag ugotowanego długoziarnistego ryżu zielenina do dekoracji Jak zrobić szaszłyki wieprzowe na grilla PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Umytą i oczyszczoną paprykę kroimy na spore kawałki. Krok 2. Umyte mięso kroimy w grubą kostkę, boczek w plasterki. Krok
Moja Książka Kucharskamielonej cielęciny - 200 g mielonej wołowiny - liście szałwii z całej doniczki - 3/4 szklanki bulionu mięsnego - duża cebula - pięć ząbków czosnku - łyżeczka papryki wędzonej - dwie szczypty chilli - pieprz i sól do smaku - ciasto na pierogi zrobione o tak [klik] . Cebulę i czosnek drobno siekam, szklę na oliwie, studzę. Oba mięsa przekładam do miski, dodaję drobno posiekaną szałwię
Cook&Lovedobrze upiec kaczkę – żeby mięso było kruche, aromatyczne, mocno wypieczone i z chrupiącą skórką, ale jednocześnie soczyste (za to bez zbędnego tłuszczu) i przesycone aromatem pieczonych jabłek? Mamy patent na pieczenie kaczki, dzięki któremu będziecie mieli święto w domu niezależnie od pory roku. Czas: 3 godziny w tym 2,5 godziny pieczenia Poziom trudności : Łatwe Jak dobrze upiec kaczkę(...)dzieła. Pójdzie gładko – zobaczycie! JAK DOBRZE UPIEC KACZKĘ – WSKAZÓWKI OD NIEDZIELNEGO KUCHARZA Nadziewamy kaczkę jabłkami, żeby podczas pieczenia soki, wilgoć z owoców i cały ich aromat nasycały mięso Przyprawioną i nafaszerowaną kaczkę odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę Na 40 minut przed włożeniem do piekarnika, wyciągamy kaczkę z lodówki, żeby ogrzała się do pokojowej temperatury Rozgrzewamy piekarnik
Niedzielny kucharzżeberek wieprzowych, 1 średnią cebulę, 2-3 ząbki czosnku, sól, pieprz czarny mielony, słodką paprykę w proszku, ostrą paprykę w proszku, cukier trzcinowy, gorczycę, kminek, majeranek, ewentualnie trochę wody. Żeberka oczyść z nadmiaru tłuszczu i ewentualnych pozostałości krwi. Następnie mięso umyj pod bieżącą wodą, osusz i podziel na porcje. Cebulę i czosnek obierz z łupinek. Cebulę pokrój w piórka
blog.moje-pasje.info