mięso mielone - 23354 przepisów (strona:964/1557)

Golonka na kapuście 177

mielona czerwona papryka kminek sól, pieprz Wykonanie: Golonki dokładnie oczyścić, umyć. Włożyć do garnka zalać zimną wodą, zagotować. Po zagotowaniu ściągnąć szumowiny, dodać 5 ziaren ziele angielskiego, 4 liście laurowe, sól i pieprz do smaku. Gotujemy na małym ogniu przez 1,5 godziny. Po tym czasie dodajemy obrane warzywa, 1 cebulę i gotujemy wszystko razem do miękkości mięsa(...)miękkości. W razie potrzeby podlać wywarem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Do żaroodpornego naczynia przekładamy ugotowaną kapustę na nią układamy goloneczki, wlewamy 2/3 szklanki wywaru, posypujemy słodką mieloną papryką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 st. C i pieczemy przez 20-25 minut, aż się przyrumieni

magiczna kuchnia Kasi
Kotlet schabowy w majonezie i słodkiej papryce 168

łyżki gęstego majonezu 2 jajka 1 łyżka słodkiej , mielonej papryki sól , ewentualnie pieprz do smaku 2 szklanki bułki tartej Schab rozbijamy na średnio grube kotlety . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku , odstawiamy . W misce łączymy ze sobą jajka , majonez i paprykę . Tą marynata pokrywamy grubo wszystkie kawałki mięsa , zakrywamy folią i wstawiamy na noc do lodówki . Następnego dnia wyjmujemy

Ogrodnik w podróży
Kotlety mielone z suszonymi pomidorami 216

kotlety mielone z suszonymi pomidorami . Mielone z sosem są najlepsze. Dzisiaj więc kolejny przepis na szybki sos do mielonych. Kotlety mielone Składniki: 15 kotletów 1,5 kg mielonego, 50/50 wołowo – wieprzowe 1 cebula 250 śmietanki 6 suszonych pomidorów w oliwie + 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 1 łyżka(...)pomidory pokrojone w kostkę i oliwę. Zamieszaj, a następnie dodaj mięso i dokładnie wymieszaj. Z farszu uformuj 15 kotletów, u mnie każdy około 100 gram. Smaż kotlety na rozgrzanym tłuszczu po 5 minut z każdej strony. Wyłóż kotlety do naczynia i przykryj aby nie ostygły. Przygotuj sos. Sos do mielonych 250 g sera philadephia 250 ml śmietanki

codojedzenia
Kurczak po indyjsku z ryżem kokosowym 366

cynamon w proszku), 3 łyżeczek ziaren kolendry, 1 łyżeczki pieprzu syczuańskiego, 3 łyżeczek kurkumy, 3 łyżeczek przyprawy garam masala, 10 suszonych listków curry, oliwy, 70 gram masła, soli, świeżo mielonego czarnego pieprzu. Przygotowanie dania rozpocząłem od naszykowania poszczególnych składników, które trzeba w dość szybkim tempie umieszczać na patelni. Cebulę pokroiłem w drobną kostkę, a czosnek drobno posiekałem. połowę czerwonej(...)trzycentymetrowy kawałek kory cynamonu. Z ud kurczaka za pomocą ostrego noża usunąłem kości, starając się wyciąć jak najmniej mięsa i pozostawić je w jednym kawałku oraz usunąłem skórę. Powstałe filety przyprawiłem z jednej strony solą i czarnym świeżo mielonym pieprzem. Na głębokiej patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy, do której dodałem 30 gram masła. Po rozpuszczeniu masła ułożyłem na patelni

Wyprawy kulinarne
Pieczony karczek, prosta wędlina z piekarnika 148

łyżki brązowego cukru lub miodu 1 łyżka mielonych nasion kolendry 1 łyżka granulowanego czosnku 1 kieliszek czerwonego, półsłodkiego wina 4 łyżki oleju Składniki na marynatę połącz ze sobą w miseczce, dokładnie mieszając. Odstaw na 30 minut, po czym ponownie zamieszaj. Karkówkę oczyść ze wszelkich niedoskonałości i poszarpanych kawałków, odchodzących od mięsa. Przepłucz pod zimną wodą, osusz papierowym ręcznikiem. Włóż

Ogrodnik w podróży
Grillowany Schab z kością 154

Schab z kością Jeżeli macie już dosyć karkówki i kaszanki z grilla to na zakończenie sezonu mam dla Was petardę! Grillowany schab z kością w przepysznej marynacie dzięki której mięso jest soczyste i kruche. Sprawi, że nie będziecie mogli się doczekać kolejnego lata i z utęsknieniem będziecie patrzeć w kierunku rusztu stojącego w piwnicy lub na balkonie. Ale nie martwcie(...)łyżeczka Koncentratu czosnkowego Hotz (lub zmielone 2 ząbki czosnku) Szczypta Mielonej papryki chipotle (opcjonalnie) Szczypta soli i pieprzu Podziel schab na kotlety rozcinając go pomiędzy poszczególnymi żebrami. Cebulę obierz i starkuj na tarce o drobnych oczkach. Wymieszaj razem z resztą składników marynaty. Dodaj marynatę do mięsa i dobrze wmasuj. Odstaw na minimum 3-4 godziny, a najlepiej na całą

Oslov.
Grillowane kotlety wieprzowe z jagodami jałowca i pomarańczą 157

Zdecydowanie należę do grupy ludzi, którzy lubią eksperymenty. M. ma już dosyć cudowania i chętnie zjadłby typowego schabowego albo mielone, ale niestety ;) Te kotlety są bardzo intensywne i oryginalne w smaku. Mają orzeźwiający aromat (dzięki owocom jałowca i pomarańczy). Nie jest to szczególnie popularne połączenie smaków, a szkoda! No i prezentują się przecudnie - szczególnie podczas marynowania, te kolory(...)moździerzu, następnie zmieszać z posiekanym koprem, oliwą i skórką pomarańczową. Każdy kotlet naciąć delikatnie nożem i umieścić na płaskiej blaszce lub w brytfance. Na nich ułożyć mieszankę z moździerza. Mięso marynować przez około 2 godziny pod folią aluminiową w lodówce. Piec na rozgrzanym grillu (tradycyjnym, elektrycznym, gazowym lub patelni grillowej) przez 10-15 minut - czas zależy od grubości kotleta. Voila

Życie zamknięte w smaku
Filet z indyka w cebulowej panierce zapiekany z pieczarkami i oscypikiem 206

łyżeczki czosnku mielonego  1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżeczka mielonej papryki ja dałam słodką  2 jajka  Olej rzepakowy do smażenia  1/2 peczka natki pietruszki drobno posiekanego  20 dag pieczarek  6 plastrów oscypka można dać ser wędzony Przygotowanie: Z mięsa kroję w miarę równe kotlety. Dokładnie rozbijam. W misce rozbijam jajka, za pomocą

Gotowanie Patki
Soczysta pieczeń wieprzowa 695

Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną pieczoną karkówkę. Z zewnątrz jest lekko chrupiąca, a w środku miękka i bardzo soczysta. Rzadko jemy mięso, ale takiej pieczeni nikt w domu nie oprze się. Jeśli nie zjecie całej na obiad, to do kanapek jest rewelacyjna. Można ją wtedy podawać z kanapkami na zimno lub na gorąco. W swoim domu taką pieczeń(...)łyżeczki mielonej czerwonej słodkiej papryki 1/3 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu 1 i 1/2 łyżeczki rozmarynu (suszonego) 1/2  główki czosnku 1 średnia cebula około 200 g wędzonego boczku Karkówkę opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Wszystkie przyprawy wymieszać razem i natrzeć dokładnie nimi mięso. Zawinąć w folię spożywczą lub aluminiową i odstawić do lodówki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chińszczyzna 235

bulionu; Wykonanie: Pierś kurczaka pokroić w paski, przyprawić przyprawą 5 smaków, sosem sojowym, papryką i pieprzem. Najlepiej zostawić na noc w lodówce, wtedy smaki przejdą mięso. Rozgrzać wok, wlać olej i wrzucić mięso, smażyć do zrumienienia. Cebulę obrać, przekroić na pół i położyć na smażącym się mięsie. Dusić około pół godziny. Wyciągnąć cebulę, dodać warzywa, grzyby i pędy bambusa, smażyć(...)/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/chinszczyzna/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('ef25e26c87a4df4f17ed300e1e01afd1').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: chiszczyzna? chińszczyzna z mielonym chińszczyzna domowa chiszczyzna 5 smaków z wołwiną najlepsza domowa chinszczyzna na ostro przepis na chiszczyzne The post Chińszczyzna appeared first

dom-agi.pl
Kaczka faszerowana kaszą i kapustą kiszoną 177

dodać kminek mielony i ugotować do miękkości. Obraną cebulę i boczek pokroić w kostkę. Na patelni podsmażyć cebulę z boczkiem, pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Kaszę wsypać do miski, dodać kapustę kiszoną, cebulę z boczkiem i doprawić sola i dużą ilością świeżego pieprzu. Tak przygotowanym farszem napełnić nasza kaczkę, zaszyć lub spiąć wykałaczką. Mięso umieścić w żaroodpornym

magiczna kuchnia Kasi
POMYSŁY NA MIĘSNE GOTOWCE DO ZAMROŻENIA 152

zamrożone zamarynowane żeberka wieprzowe 3. zamrożone hamburgery 4. zamrożone polędwiczki wieprzowe Wszystko elegancko zapakowane w torebki do mrożenia. Każdy hamburger osobno, żeby łatwo było wyjąć i usmażyć. Pozostałe mięso w porcjach dwuosobowych. Sama zaczęłam tak robić dla nas, bo nie zawsze mam czas, żeby stać dłużej i coś gotować. Często też do marynat wrzucam to, co ma pod ręką. Kupiłam(...)kawałki żeberka, miącham wszystkim chwilę i układam na płasko w zamrażarce. Hamburgery pół kilograma mielonego antrykotu lub innej części łyżeczka ostrej musztardy łyżeczka majonezu - opcjonalnie sól, pieprz łyżeczka czerwonej czubricy - opcjonalnie szczypta kminku - opcjonalnie pimienton - opcjonalnie łyżka oliwy czasami dodaję cząber albo pimienton Mięso mieszam, formuję hamburgery i każdy pakuję oddzielnie lub odseparowane od siebie w jednym worku

Cytryna&Co.
Grillowane polędwiczki z kurczaka w jasnym sosie śmietanowym. 242

sposób. Mięso dzięki wcześniejszemu zamarynowaniu, później grilowaniu i na końcu lekkiemu duszeniu nabiera niepowtarzalnego smaku. Jest bardo soczyste i mięciutkie wprost rozpływa się w ustach. A powstały sos doskonale nadaje się do podania np. z kluseczkami czy ulubioną kaszą jak dziś u mnie. Zapraszam :) Składniki - małe polędwiczki z kurczaka ( u mnie 8 sztuk ) - 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej(...)łyżeczka papryki mielonej ostrej - 1 łyżeczka czosnku mielonego - 1 łyżeczka domowej przyprawy do mięs lub innej ulubionej do kurczaka - 3 łyżki śmietany 12 lub 18% - 1 łyżka mąki - 1 szklanka rosołu lub bulionu - 1 kosteczka prażonej cebulki - olej Wykonanie Polędwiczki opłukałam, osuszyłam papierowym ręcznikiem, przełożyłam do miski, do mięsa dodałam obie papryki, domową przyprawę do mięs i czosnek

Kuchnia z widokiem na ogród
Pieczona golonka z indyka 148

dzień do innego dania zostało dołożone.  Składniki: 5 małych, podobnej wielkości golonek z indyka (1.80 kg), marynata: 4 łyżki sosu sojowego, 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu czarnego, 1 płaska łyżka słodkiej papryki mielonej, 1 płaska łyżeczka całego kminku, 4 liście laurowe, 8 ziaren ziela angielskiego, 2 duże łyżki musztardy Dijon (bardzo ostrej), 4 ząbki czosnku, 1 duża(...)papryką i kminkiem. Cebulę kroimy w piórka, czosnek w kostkę i dodajemy do marynaty. Dokładamy ziela angielskie i mocno rozkruszone liście laurowe, całość mieszamy. Można dodać niewielką ilość soli. Mięso myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem i nacieramy marynatą. (Trochę cebuli z marynatą można włożyć pod skórkę). Przekładamy do pojemnika, zamykamy i odstawiamy  na całą noc do lodówki. Następnego dnia przygotowujemy

Moniki Smakołyki
Harira - aromatyczne rozgrzanie prosto z Maroka 160

kolendry 1 łyżeczka mielonego cynamonu 2 łyżeczki mielonego kuminu 3/4 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki mielonego imbiru  sól do smaku Do tego: posiekana natka pietruszki daktyle Sposób przyrządzenia: 1. Wołowinę oczyść z błonek i pokrój w kostkę wielkości kęsa. 2. Mięso obtocz w mące i odstaw. 3. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek poszatkuj i zeszklij w garnku

Kuchnia w Słońcu Skąpana