Figa – 2 sztuki – Szynka prosciutto di parma / uwaga na skład, szynka powinna zawierać tylko 2 składniki – a mianowicie mięso oraz sól / 2 plasterki – Mozzarella mini – 6 kulek – Rukola – garść – Oliwa z oliwek – 1 łyżka – Ocet balsamiczny – 1 łyżka – Świeży pieprz mielony PRZEPIS: 1. Szynkę porwij lub potnij na mniejsze elementy. I na suchej patelni przygotuj z niej chipsy. Przesmażaj
globuskulinarnybyć większe kawałki). Krok 4. Przecedzony rosół zagotować, dodać pokrojone ziemniaki i ugotować. Następnie dołożyć kiszoną kapustę oraz mięso z żeberek - podgotować, ale nie rozgotować kapusty, która powinna zostać chrupka. Kapuśniak doprawić solą, pieprzem i ewentualnie sosem sojowym. Można dodać mieloną czerwoną paprykę. Na koniec podsmażyć na smalcu posiekaną cebulę i dodać do kapuśniaku. Kapuśniak podajemy gorący z pieczywem
Moja Książka Kucharskałyżeczki suszonego rozmarynu 2 łyżeczki suszonego majeranku 2 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego czosnku 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Zioła po wymieszaniu można przechowywać w zamkniętym naczyniu Przygotowanie: Krok 1 Zacznij od pulpetów. Nastaw piekarnik na 200 stopni. Do mięsa wsyp przyprawę włoską, posiekaną zieleninę, jajko, tarty parmezan, wymieszaj. Formuj małe pulpeciki, mniejsze od orzecha włoskiego. Obtaczaj każdą kulkę
Niedzielny kucharzSkładniki: 1 kg schabu (bez kości) 1 kg kapusty kiszonej 250 g pieczarek 2 cebule mielony kminek pieprz czosnkowy słodka papryka w proszku 6 ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe sól olej roślinny do smażenia Sposób wykonania: Mięso kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Każdy kawałek doprawiamy kminkiem, pieprzem, papryką i solą. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy
Qchnia po prostuSkładniki: (na 4 porcje) - makaron razowy – (200 g) - mięo mielone wołowe (400 g) - pomidor – 3 szt. (300 g) - cebula czerwona (100 g) - pieprz, sól himalajska, oregano Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Mięso przyprawić wedle uznania i poddusić na patelni pod przykryciem z pokrojoną cebulą. Pomidory sparzyć wrzątkiem, usunąć skórkę, pokroić w kosteczkę. Dodać do mięsa. Ugotowany makaron
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasskórą 2 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 13 g/kg -czosnek 2-3 ząbki -woda 60 ml -kolendra mielona 1 g/kg -pieprz czarny 1 g/kg -cebulka perłowa (nasza spiżarnia) ilość do słoika puszki według uznania .Ja dawałem 20 szt.max WYKONANIE Mięso kroimy w kostkę max 3 cm. Dodajemy wodę. Peklujemy i przyprawiamy i odstawiamy do lodówki
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.ząbków czosnku 1 garść grzybów suszonych bulion warzywny 180 g koncentratu pomidorowego 500 g białej kapusty kminek mielony sól, pieprz Przygotowanie Kapustę kiszoną płuczemy, odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do garnka, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Mięso myjemy, kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym smalcu z dodatkiem czosnku, dodajemy do kapusty, Grzyby gotujemy do miękkości, kroimy
R'n'G KitchenMięciutkie, aromatyczne mięso z kurczaka, pieczone w piekarniku ... niebo w gębie 💗 Dzięki wcześniejszemu zamarynowaniu mięsa, jest ono kruchutkie, i bardzo aromatyczne. Polecam gorąco! Składniki na marynatę: 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki curry (jeśli lubimy, jeśli nie - pomijamy) 2 łyżeczki musztardy (ja użyłam grillowej, bo lubię jej smak) szczypta
Walijskie Pichceniesmażona, gorczyca mielona, pomidory w proszku, estragon, pieprz , papryka, natka pietruszki, czosnek granulowany, liście laurowe mielone, goździki) pieprz ziołowy Szynka peklowana Wodę wlewam do dużego słoja, wsypuję sól peklową i dokładnie mieszam do rozpuszczenia. Dodaję resztę przypraw. Mięso myję i wkładam do przygotowanej zalewy. Musi być całe w wodzie. Mięso pekluję tydzień
Takie tam pichceniewspaniałe żeberka! ----------------------------------------------------------------------- Liczba porcji: 4-6 Czas przygotowania : 50 minut + 2-3 dni na marynowanie mięsa ----------------------------------------------------------------------- SKŁADNIKI : 2 kg żeberek wieprzowych 1/2 szklanki keczupu 1/2 szklanki oleju 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka przyprawy curry 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki 1 łyżka ziół prowansalskich 4 ząbki czosnku 3 łyżki miodu 1/2 szklanki ciemnego piwa sól pieprz dodatki: pieczone ziemniaki
Moja Książka Kucharskagram boczek parzony wędzony 4 długie plastry sól 2 łyżki papryka słodka mielona 2 łyżki pieprz mielony 1/2 łyżeczki koper suszony 1 łyżka olej do smażenia METODA: Schab myjemy i osuszamy. Rozcinamy go tak, aby powstał duży płat mięsa. Lekko go "bijemy" tłuczkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem, koprem i papryką. Zwijamy w roladę i odstawiamy na noc do lodówki
Kuchnia Pauletteskotlety schabowe (po 200 g) 20 g smalcu 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 300 g ziemniaków 200 ml słodkiej śmietany natka pietruszki 3 łyżki oleju Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso solimy, oprószamy pieprzem. Ziemniaki obieramy, kroimy w julenkę. Smażymy na rozgrzanej oliwie. Solimy. W tym samym czasie
R'n'G Kitchensycącym daniem, które doskonale sprawdzi się zarówno jako danie główne jak i przystawka czy dodatek do mięsa. Gorąco polecam! Składniki : 1 czerwona cebula 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego 2-3 ziarna zielonego kardamonu 1 listek laurowy 1 łyżeczka mielonej kozieradki (lub 1 łyżka suszonej) 1 łyżka czosnku wyciśniętego przez praskę 1 łyżka startego imbiru 1 czerwona
Codzienne Gotowaniełyżka, sól 1 łyżeczka OKRASA: cebula 6 sztuk, masło 1 łyżka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, pieprz czarny mielony - do smaku, kucharek - do smaku ugotowane ziemniaki w mundurkach obrać i razem z twarogiem utłuc tłuczkiem, można zmielić w maszynce do mięsa ale my lubimy lekko grudkowaty farsz w pierogach dodać pozostałe przyprawy do farszu i dokładnie ręką wymieszać na jednolitą
W Mojej Kuchni Lubięłyżka kapary + 1 łyżka zalewy, świeża kolendra, świeża zielona pietruszka, ostra mielona papryka czerwona, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, pieprz cytrynowy, sól do smaku. Przygotowanie: Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 15 min, w tym czasie przygotowujemy mięso w warzywach. Oczyszczone, umyte i osuszone polędwiczki kroimy na plasterki. Oprószmy solą, pieprzem czarnym i cytrynowym. Marchew, cebulę
Moniki Smakołyki