mięso mielone - 23354 przepisów (strona:962/1557)

Piersi z kurczaka zapiekane w wędzonym boczku 33664

podwójne piersi z kurczaka około 600 g wędzonego boczku (kupując boczek w plastrach ułatwicie sobie pracę) świeżo mielony pieprz czosnek granulowany zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i dzielimy na części-kroimy wzdłuż na 3 paski. Mięso oprószamy pieprzem, czosnkiem i sporą ilością ziół prowansalskich, wszystko dokładnie wklepujemy rękoma.  Jeśli boczek mamy w jednym kawałku

na moim stole...
Zupa ziemniaczana – dobra zupa, to ciepła zupa :) 317

ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 litry wody  majeranek suszony odrobina soli  łyżka pieprzu mielonego  4 łyżki mąki 3 łyżki oleju   Golonko z indyka wkładamy do garnka z wodą, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i gotujemy, aż mięso po wyjęciu można będzie odkroić od kości. Golonkę wyjęłam odkroiłam mięso z kości, pokroiłam drobno i wraz

Kuchnia na wzgórzu
szybkowar-gołąbki z szynki w kapuście włoskiej... 218

potraw w płynie 2 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, woda 1 szklanka mieloną szynkę dobrze wymieszać z ryżem, jajkami, kucharkiem, papryką ostrą, przyprawą w płynie - z kapusty włoskiej wyciąć głąb, parzyć główkę i ściągać liście - mięso nakładać na liść, zawinąć i na gorącym oleju podsmażyć z obu stron do szybkowara 9 l "polecam SZYBKOWAR -Tureckie

W Mojej Kuchni Lubię
Pyszna i zdrowa parówka domowa. 142

soli 1 łyżka cukru 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 3 g saletry pieprz czarny mielony 1 l zimnej przegotowanej wody przygotuj również : jelita do nadziewania ( cielęce lub baranie ) drewno do wędzenia drzew liściastych np. olcha Sposób wykonania :   Mięso i podgardle pokrój na małe kawałki, wsyp do dużego garnka, słoja lub kamionki, przesyp solą wymieszaną z cukrem

Przepisy i porady kulinarne
Pierś z indyka w migdałach z pikantnym sosem owocowym 242

prezentuje się kolorystycznie, ale przede wszystkim uwodzi smakiem- koniecznie daj się skusić :) A wszystko za sprawą delikatnego mięsa z indyka oraz wspaniałego, kremowego sosu owocowego. Palce lizać! ;) Składniki : pierś z indyka ( moja miała ok 900g) 2 jajka płatki migdałów imbir mielony sól, pieprz Sos : puszka brzoskwiń w syropie 3 pomarańcze 2 łyżeczki miodu 1,5 łyżki octu z białego

Czerwona Porzeczka
Jesienna potrawka z kurczaka z dynią 250

ponieważ danie wychodzi idealne i nie ma potrzeby nic zmieniać w przepisie. Podwójna pierś kurczaka Sól, świeżo mielony pieprz Zioła prowansalskie Papryka słodka 400g dyni (ważonej bez skórki i bez pestek) 300 g pieczarek 1-2cebule mąka  do obtoczenia mięsa masło do podsmażania 125 ml śmietany 18% 500 ml bulionu  siekana natka pietruszki Cebulę i dynię

Zawsze głodna!
Bigos domowy. 186

kiełbasy ( np. zwyczajnej ) 50 dkg wędzonych żeberek garść suszonych grzybów 3 listki laurowe ziele angielskie pieprz czarny mielony sól 2 łyżki zasmażki kilka łyżek przecieru pomidorowego Sposób wykonania : Kapustę pokroić, ugotować i odcedzić. Żeberka ugotować do miękkości, przestudzone obrać z mięsa. Grzyby (dzień wcześniej namoczyć)  ugotować, pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w kostkę lub plasterki (wg. uznania

Przepisy i porady kulinarne
Zupa z cieciorki 157

nasion cieciorki 2 średnie marchewki 2 średnie ziemniaki 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1 listek laurowy 1 łyżeczka suszonych lub świeżych listków pietruszki 1 ząbek czosnku ( drobno pokroić) 1 małą cebulę ( drobno pokroić) wywar z mięsa lub ze 2 łyżki oleju sól do smaku Dzień wcześniej namoczyć cieciorkę w zimnej wodzie ( wody ma być

Kuchcik gotuje
Domowa podsuszana kiełbasa żywiecka 288

mielonego pieprzu 10 g świeżego czosnku przeciśniętego przez praskę 5 g pieprzu ziołowego osłonki białkowe o średnicy 55 mm Wykonanie: Łopatkę kroimy w kostkę 2 x 2 cm. Karkówkę mielimy na sitku nr 13. Pręgę mielimy na sitku nr 4. Przed zmieleniem pręgi mieszamy ją z 50 ml wody i wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Każdy rodzaj mięsa

Kulinarne przygody Gatity
Burgery z indyka z sosem barbecue 196

Dietetyczne burgery przyrządzone z mięsa indyczego to zdecydowanie zdrowsza wersja hamburgerów i dobra propozycja na szybki obiad. Składniki: 6 bułek hamburgerowych np. z TEGO przepisu 850 g mielonej piersi z indyka 5 łyżek startego parmezanu łyżka suszonych ziół prowansalskich sól, pieprz 2 pomidory 2 ogórki konserwowe sałata sos barbecue Do mięsa dodać parmezan i zioła prowansalskie, doprawić pieprzem, solą

wyzwania kuchenne
Drobiowy szaszłyczek na szybko 351

papryka - dowolnego koloru,cebula,wędzony boczek,ok. 3 łyżki oliwy,sól, pieprz świeżo mielony, słodka papryka, majeranek - do smaku, wedle upodobań.Piersi pokroić w kawałeczki około 2-3 cm. Oliwę w małej miseczce połączyć z przyprawami i natrzeć tą mieszaniną kawałeczki mięsa. Odstawić do lodówki i przygotować resztę składników.Boczek pokroić w plastry, a potem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Udziec z indyka w marynacie musztardowej 155

musztardy nadaje mięsu przyjemnego smaku i zapobiega przed wysuszeniem mięsa w czasie pieczenia. Pikantność upieczonego udźca zależy od tego, jak ostra będzie musztarda użyta do marynaty. U mnie mięso było umiarkowanie pikantne, gdyż dodałam musztardę francuską. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: 70 minut + marynowanie Składniki na udziec z indyka w marynacie musztardowej: 1,2 kg udźca z indyka 3 ząbki(...)oliwek łyżka mielonej kolendry łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka świeżo mielonego pieprzu łyżeczka soku z cytryny  Jak zrobić udziec z indyka w marynacie musztardowej? Udziec umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie wyciąć z niego delikatnie kość. Czosnek obrać i każdy ząbek przekroić na 4 części. W mięsie tam, gdzie nie ma skóry zrobić małe dziurki i wsunąć

Gotuj w domu
Udka kurczaka w rozmarynie (z pieczarkami i pomidorkami koktajlowymi) 119

Uwielbiam zapach rozmarynu. Dodany do pieczonego mięsa uwalnia niesamowity aromat (choć wizualnie nie jest już zbyt atrakcyjny;) ). U mnie na obiadek tym razem udka pieczone w rękawie, z dodatkiem pieczarek i pomidorków koktajlowych. Kiedyś nie lubiłam pomidorów na ciepło, ale teraz zajadam się takimi ze smakiem. 6-7 udek kurczaka 4-5 łyżek oleju 2 ząbki czosnku kilka gałązek rozmarynu(...)kilka pomidorków koktajlowych mielona słodka papryka sól, pieprz W miseczce mieszamy olej, przeciśnięty przez praskę czosnek, mieloną słodką paprykę oraz sól i pieprz. Oczyszczone udka wkładamy do worka do pieczenia, dokładnie nacieramy marynatą. Odkładamy do lodówki na około 3 godziny. Pieczarki kroimy na pół lub – jeśli są większe – na ćwiartki. Do zamarynowanego mięsa dodajemy pieczarki (część

Smaki Na Talerzu
Policzki wieprzowe w pomidorach 86

gałązki rozmarynu 4 liście laurowe 8 ziaren ziela angielskiego 500 ml. wody sól morska świeżo mielony czarny pieprz Policzki umyj i odsącz. Przełóż do miski. Dodaj oliwę, ocet jabłkowy oraz balsamiczny i listki rozmarynu. Cebule obierz i pokrój w piórka. Dodaj do mięsa. Wszystko oprósz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Pomidory malinowe sparz

Delicious Place
Polędwiczka z ajvarem na puree z selera 184

często wychodzą zbyt suche. Jest na to jednak patent – zawinięte w szynkę dojrzewającą nie wysuszą się tak łatwo, a odpoczywanie po upieczeniu sprawi, że cała wilgoć pozostanie w mięsie. Tak przyrządzone będą cieszyć podniebienie i oko. Puree z selera będzie doskonałym towarzyszem dla polędwiczek – jest znacznie lżejsze i delikatniejsze w smaku, niż to ziemniaczane. Nawet jeśli nie przepadacie(...)najmniej 8-9 minut – inaczej po przekrojeniu soki wypłyną z mięsa i będzie suche. Gdy mięso odpocznie kroimy na grube plastry. Podajemy je na puree z selera w towarzystwie Ajvaru Podravka i szpinaku. Aby danie ładnie się prezentowało można je w całości oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Post zawiera lokowanie Ajvaru ostrego Podravka Post Polędwiczka z ajvarem na puree

Poezja smaku