mięso mielone - 22854 przepisów (strona:954/1524)

PALUSZKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM 217

rządzi sos czosnkowy 😀 Składniki: 1 filet z kurczaka 1 op. ciasta francuskiego (świeżego) sól, pieprz, papryka ostra mielona 1 białko sezam (po posypania) Wykonanie: Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski o długości około 7-8 cm. Następnie mięso posypujemy solą, pieprzem oraz papryką i obtaczamy dokładnie w przyprawach. Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy na paski

Kuchnia MagdaLeny
DORSZ POD ZIOŁOWĄ KRUSZONKĄ NA DELIKATNYM PUREE Z KALAFIORA I SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 238

powiecie na nowy przepis na piątkową rybkę? Tym razem polędwiczki z dorsza. Dorsz jest białą rybą o zwartym mięsie, świetnie nadaje się do pieczenia. Tym razem upiekłam go w piekarniku bez przykrycia, ale żeby nie był suchy posypałam go kruszonką z mielonych migdałów i posiekanych ziół. Jako dodatek proponuję delikatne puree z kalafiora gotowanego w mleku i klasyczną, lekko(...)pikantną surówkę z kapusty pekińskiej. Składniki na 2 porcje : 2 polędwiczki z dorsza o masie około 150g (albo jedna większa przekrojona na pół) 50g mielonych migdałów (można zmielić samodzielnie lub użyć gotowego produktu) 20g parmezanu 3 gałązki tymianku pęczek liści bazylii sól, pieprz do smaku kalafior 1l mleka (u mnie 1,5% bez laktozy) łyżka masła szczypta gałki muszkatołowej

Dietolog
Charczo- gruzińska zupa z wołowiną. 382

PRZYGOTOWANIE: Wołowinę pozbawiamy przerostów tłuszczowych, kroimy na paski. Na dno dużego garnka wlewamy olej, dodajemy posiekany czosnek, adżikę ,mieloną kolendrę-chwilę podsmażamy, wykładam na talerzyk. Jeżeli trzeba dolewam oleju i podsmażam wołowinę-ale tak,żeby paseczki się nie stykały. Mięso ma się smażyć a nie gotować we własnym sosie. Kiedy mięso już podsmażone, dodajemy zawartość talerzyka (czosnek, adżika

Kopystką po garach
Zapiekane muszle z wędzonym kurczakiem, szparagami, w sosie z kozim serem 118

Składniki opakowanie makaronu muszle 5 udek wędzonego kurczaka sól białe szparagi w zalewie mielona słodka papryka 2 łyżki masła półtora łyżki mąki gałka muszkatołowa sól cukier pieprz biały 200 ml mleka     Przygotowanie Z udek zdjąłem skórę, mięso podzieliłem na mniejsze kawałki. Makaron ugotowałem w lekko osolonej wodzie. Przygotowałem sos beszamelowy, dodając do niego ser kozi. W żaroodpornej

R'n'G Kitchen
Kiełbasa żywiecka parzona 161

mielonego pieprzu 4 g świeżego czosnku przeciśniętego przez praskę 5 g pieprzu ziołowego osłonki białkowe o średnicy 55 mm Wykonanie: Łopatkę kroimy w kostkę 2 x 2 cm. Karkówkę mielimy na sitku nr 13. Pręgę mielimy na sitku nr 4. Przed zmieleniem pręgi mieszamy ją z 50 ml wody i wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Każdy rodzaj mięsa

Kulinarne przygody Gatity
Jak przyrządzić pasztet belgijski? 439

nadania specyficznego smaku, 2 małe liście laurowe, 6-8 ziaren ziela angielskiego, gałka muszkatołowa, czarny pieprz mielony i w ziarenkach, sól i 20 dag orzechów laskowych. Przygotowanie pasztetu zaczynamy od obrania warzyw, które układamy na dnie garnka. Wszystkie rodzaje mięsa, za wyjątkiem wątróbek, układamy na warzywach. Pomiędzy kawałki mięsa wkładamy grzyby, liście laurowe, ziele angielskie i kilka ziaren pieprzu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szaszłyki z kurczaka 194

pestek winogron 10 kropel sosu sojowego 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku sól  świeżo mielony pieprz ponadto: patyczki do szaszłyków Filet z kurczaka pokroić w dość sporą kostkę. Składniki marynaty wymieszać ze sobą. W marynacie obtoczyć kawałki mięsa i włożyć do lodówki minimum na dwie godziny. Paprykę pokroić w dużą kostkę,cukinię pociąć w długie cienkie

Kolorowa kuchnia Elki
Warkocze z polędwiczek wieprzowych z żurawiną 174

Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe sól, słodka i ostra papryka, pieprz, mielony kminek, tymianek, rozmaryn, suszony czosnek 2-3 łyżki oleju Polędwiczki umyć, osuszyć, naciąć wzdłuż na trzy płaty, zostawiając nieprzecięty jeden brzeg. Natrzeć mięso z obu stron olejem i przyprawami i zapleść jak warkocz. Mięso odłożyć na pół godziny do lodówki. Następnie włożyć do rękawa do pieczenia i piec

Czerwień i błękit
Chrupiące skrzydełka 151

jest rewelacyjny :-) Mięso nie jest suche, a panierka jest fantastycznie chrupiąca :-) A jeśli nie lubicie smażonego, panierowanego mięsa, możecie tak zamarynowane skrzydełka przyrządzić na grillu :-)  SKŁADNIKI ok. 1 kg skrzydełek z kurczaka 1/2 szklanki sosu barbecue FOLWARK 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki białego pieprzu 2 jajka 4 łyżki mleka mąka

Czary - gary w kuchni
Pasztet z kaszy jaglanej z warzywami. 192

Kolejna pyszna propozycja na wykorzystanie kaszy jaglanej .Coś dla miłośników pasztetów bez mięsa .Ten jest wyjątkowo smaczny i na pewno warto go upiec. Składniki:na keksówkę 12 / 25 cm 3/4 kaszy jaglanej szklanka orzechów laskowych mielonych 100 ml oleju 2 marchewki 2 pietruszki biała część pora duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego pół łyżeczki lubczyku ,majeranku

Ladylaura.
Piersi z kurczaka zapiekane w wędzonym boczku 33645

podwójne piersi z kurczaka około 600 g wędzonego boczku (kupując boczek w plastrach ułatwicie sobie pracę) świeżo mielony pieprz czosnek granulowany zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i dzielimy na części-kroimy wzdłuż na 3 paski. Mięso oprószamy pieprzem, czosnkiem i sporą ilością ziół prowansalskich, wszystko dokładnie wklepujemy rękoma.  Jeśli boczek mamy w jednym kawałku

na moim stole...
Zupa ziemniaczana – dobra zupa, to ciepła zupa :) 300

ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 litry wody  majeranek suszony odrobina soli  łyżka pieprzu mielonego  4 łyżki mąki 3 łyżki oleju   Golonko z indyka wkładamy do garnka z wodą, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i gotujemy, aż mięso po wyjęciu można będzie odkroić od kości. Golonkę wyjęłam odkroiłam mięso z kości, pokroiłam drobno i wraz

Kuchnia na wzgórzu
szybkowar-gołąbki z szynki w kapuście włoskiej... 203

potraw w płynie 2 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, woda 1 szklanka mieloną szynkę dobrze wymieszać z ryżem, jajkami, kucharkiem, papryką ostrą, przyprawą w płynie - z kapusty włoskiej wyciąć głąb, parzyć główkę i ściągać liście - mięso nakładać na liść, zawinąć i na gorącym oleju podsmażyć z obu stron do szybkowara 9 l "polecam SZYBKOWAR -Tureckie

W Mojej Kuchni Lubię
Pyszna i zdrowa parówka domowa. 130

soli 1 łyżka cukru 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 3 g saletry pieprz czarny mielony 1 l zimnej przegotowanej wody przygotuj również : jelita do nadziewania ( cielęce lub baranie ) drewno do wędzenia drzew liściastych np. olcha Sposób wykonania :   Mięso i podgardle pokrój na małe kawałki, wsyp do dużego garnka, słoja lub kamionki, przesyp solą wymieszaną z cukrem

Przepisy i porady kulinarne
Pierś z indyka w migdałach z pikantnym sosem owocowym 231

prezentuje się kolorystycznie, ale przede wszystkim uwodzi smakiem- koniecznie daj się skusić :) A wszystko za sprawą delikatnego mięsa z indyka oraz wspaniałego, kremowego sosu owocowego. Palce lizać! ;) Składniki : pierś z indyka ( moja miała ok 900g) 2 jajka płatki migdałów imbir mielony sól, pieprz Sos : puszka brzoskwiń w syropie 3 pomarańcze 2 łyżeczki miodu 1,5 łyżki octu z białego

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania