mięso mielone - 23354 przepisów (strona:950/1557)

Lazania. 133

dość szybkie. SKŁADNIKI: 1 kg. łopatki zmielonej na dużych oczkach 1 puszka pomidorów przyprawy: zioła włoskie, sól, pieprz grubo mielony, oregano, 1/2 łyżeczki primerby bazyliowej, makaron do lazanii, 25 dag, sera żółtego, 2 łyżki masła klarowanego, WYKONANIE: zmielone mięso smażymy na maśle ze wszystkimi przyprawami i pokrojonymi pomidorami, aż powstanie gęsty sos, na dno naczynia wlewamy trochę sosu, układamy

Kuchnia Beaty
Pasztet drobiowy z suszonymi grzybami 208

rozgrzanym oleju. Kiedy się zeszkli dodajemy wątróbkę, chwilę smażymy. Studzimy.  4. Bułki moczymy w rosole pozostałym z gotowania mięsa i warzyw. 5. Kurczaka wraz ze skórą (lub bez, wtedy pasztet będzie bardziej suchy), warzywa, wątrobkę, cebulę, kajzerki mielimy w maszynce. Do masy dodajemy surowe jajka, pokrojone grzyby, obie papryki, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy ręką

Szefowa kuchni
Łosoś z warzywami i pesto 197

papryka (150g) 1/2 cebuli (75g) 1/2 czerwonej cebuli (75g) 125g pieczarek 1 płaska łyżeczka soli szczypta czarnego pieprzu świeżo mielonego kilka łyżek oliwy 2-3 łyżeczki bazyliowego pesto (własnego lub dobrego ze sklepu) Instrukcje Łososia nacieramy od strony mięsa niewielką ilością soli i odkładamy na kilkanaście minut. Marchewkę obieramy i kroimy na kilkumilimetrowej grubości plasterki. Podobnie kroimy cukinię. Papryki

Kulinarna Pokusa
Zupa ziemniaczana po Bawarsku 132

cebula · wieprzowina 25 dag · tłuszcz · mąka pszenna 1,-2 łyżki · ogórki konserwowe 2-3 szt · sól · pieprz · kminek mielony · przyprawa do zup  Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać. Mięso umyć, pokrajać w kostkę, podsmażyć razem z cebulą, skropić wodą, udusić do miękkości. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać mąką, lekko zrumienić, połączyć

Camilla w kuchni
Policzki wołowe w winie z miodem 185

często tak bywa z wołowiną ), ale po ugotowaniu są bardzo delikatne. Oczywiście można ten przepis wykorzystać na innym kawałku mięsa wołowego. Polecam. Składniki: ok. 500 gram policzków wołowych 2 szklanki wina półwytrawnego 2 łyżki miodu Sól Pieprz ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 5 ziaren jałowca 1 czerwona cebula 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 50 ml śmietany 30% Wykonanie: Policzki

Smaki Ewy
Kotlety z cukinii z twardym serem 162

ilość zależna od apetytu i liczby porcji) grana padano (można użyć polskiego bursztynu) bułka tarta jajko sól pieprz ziołowy mielona kozieradka olej do smażenia Cukinię ze skórą pokroić na plastry grubości 3-4 mm. Plastry rozbić tłuczkiem do mięsa. Ja to robię, przykrywając cukinię folią spożywczą, by nie chlapało wokół. Każdy posypać solą, pieprzem ziołowym i kozieradką. Na środek

Weekendy w domu i ogrodzie
Paluchy francuskie z kaparami i serem 183

zostało dodane. Słonymi kaparami sól zastąpiłam, serem ciasto skleiłam, czarnuszką posypałam i przekąskę gotową na przykład do grillowanego mięsa miałam.  Składniki: 2 opakowanie ciasta francuskiego, 30 g tartego sera żółtego, 4 łyżki kapary, suszona papryczka chili świeżo mielona, pieprz czarny świeżo mielony, 1 łyżka czarnuszki. Przygotowanie: Kapary miksujemy za pomocą blendera lub bardzo drobno kroimy. Jedną porcją

Moniki Smakołyki
Carpaccio z buraka z wędzonym kurczakiem i suszoną śliwką 315

cieniutkie plasterki i ułożyć na płaskim talerzu tak aby przykryć nimi całą powierzchnię. Ułożyć umytą rukolę, pokrojone w plasterki mięso kurczaka, pokrojone śliwki i pomidory. Dodać kapary. Polać olejem z orzechów i sosem balsamicznym. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. SMACZNEGO BURAKOŻERCY

Jemy Pijemy
Polędwiczki z serem i koperkiem. 173

szklanki czerwonego wytrawnego wina kilka gałązek świeżego rozmarynu 2 ząbki przeciśniętego przez praskę  czosnku 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu pęczek drobno posiekanego koperku 10 dkg sera żółtego sól i pieprz do smaku WYKONANIE: Przygotowujemy marynatę do mięsa, mieszamy oliwę z winem i wszystkimi przyprawami,   polędwiczki zbijamy lekko nakłuwaczem z każdej strony, macerujemy w marynacie, odkładamy do lodówki

Kuchnia Beaty
Drobiowy kebab z rusztu, czyli weekendowe grillowanie na RODOS i znowu tortillki 209

sosu czosnkowego typu Tzatziki (tu znajdziesz przepis) 1 łyżeczka mieszanki przypraw tureckich do mięs 1/2 łyżeczki chili mielonego 1-2 łyżki oliwy Przygotowanie: Umytą pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę i solidnie nasoliłam. Do miski z mięsem wkroiłam pół papryki i pół cebuli. W małej miseczce wymieszałam zioła tureckie z oliwą. Zalałam tym mięsko i porządnie wymieszałam. Na kilka

Kuchnia po mojemu
Placuszki pieczarkowo-drobiowe 225

cebule pokroić drobno, przesmażyć razem, aż do odparowania soku,wystudzić Do przestudzonej masy dodać zmielone lub drobno pokrojone mięso, jajka, kasze mannę, sól i pieprz do smaku, dokładnie wyrobić, tak by całość przypominała masę jak na kotlety mielone Smażyć w formie placuszków na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano ( u mnie bez panierki

Proste Potrawy
smaczne ruskie kopytka okraszone boczkiem z cebulką... 178

mąka pszenna typ 650 2,5 szklanki, sól 2 łyżeczki, boczek parzony 20 dag, cebula 4 sztuki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy 4 łyżki ugotowane dzień wcześniej ziemniaki w mundurkach obrać i zmielić w maszynce do mięsa razem z twarogiem półtłustym cebule drobno pokroić, posypać 1/2 łyżeczki cukru, pieprzu i na gorącym oleju zeszklić na złocisto, wystudzoną

W Mojej Kuchni Lubię
KIEŁBASA STASIA---...SALSICCIA STASIA 130

czarnego pieprzu (mielonego)                                                                                                              - peklosól(...)Pokroić mięso w kostkę i zapeklować na sucho. Tłuszcz zasolić - 48h w lodówce. Zmielić mięso i tłuszcz razem na sitku 4-6mm. Wymieszać mięso z przyprawami i staranne wyrobić farsz. Napełnić osłonki farszem formują batony ok 30cm. Osadzać kilka godzin. Wędzić 4-5 h w wędzarni o temp ok 80 stopni. Kiełbasa powinna być twarda, a wewnątrz temp

w mojej kuchni
Curry wieprzowe na ostro 177

pomidor * 4 łyżeczki czerwonej pasty curry * 2 łyżeczki przyprawy curry * kilka gałązek tymianku * 1/2 kminku mielonego * 1/4 imbiru mielonego * 1/2 łyżeczki przyprawy pięć smaków * 2 łyżeczki ostrego sosu piri piri * sól * 2 woreczki białego ryżu Sposób wykonania Mięso umyć, osuszyć, usunąć tłuszcz, pokroić w grubszą kostkę i obsmażyć na oleju w garnku o grubym dnie, w którym będzie

Mix smaku
Drobiowa roladka z pieczarkami 267

polecam zabierać do pracy, ale na obiad będzie pyszne!Składniki :* 4 pojedyncze filety z kurczaka* sól, pieprz świeżo mielony* ulubiona przyprawa do kurczaka  * 200g pieczarek* łyżka oliwy z oliwek  * 2 ząbki czosnku* łyżka gęstej śmietany 18%Przygotowanie :Mięso umyć, rozbić. Przyprawić. Rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek oraz pieczarki, przyprawić i poddusić. Wymieszać ze śmietaną, odparować. Przestudzić. Nadzienie

Magiczne Życie Marty