Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille

Przepis na : obiad

Lekkie warzywne danie z Prowansji. Łatwa w przygotowaniu jednogarnkowa potrawa, której podstawę stanowią świeże kolorowe warzywa duszone we własnym sosie. Sprawdza się jako samodzielne danie główne (z ryżem lub bagietką) lub dodatek do mięsa, a nawet jako ciepła przystawka.  Składniki: bakłażan cukinia czerwona papryka żółta papryka 3 pomidory cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz świeżo mielone 2 łyżki ziół prowansalskich tymianek świeży lub suszony oliwa z oliwek Bakłażana, cukinię, papryki i pomidory pok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, mielone, pomidor, cukinia, mięso, bagietka, przystawki, ryż, sosy, obiad, danie jednogarnkowe, czosnek w ziołach, dania bez mięsa, suszone pomidory, sos do ryżu, mięso duszone, ryż z warzywami, mięso mielone, sos do mielonego , mielone z warzywami

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.