Maczanka śliwkowa ( duszony karczek macerowany )
Maczanka śliwkowa ( duszony karczek macerowany )
Jest to moja autorska wersja maczanki, czyli mięska w niezawiesistym sosie, którym można nasączyć pajdę chleba. Receptur na tego typu dania jest wiele, jedni pieką mięso w całości inni duszą w kawałkach. Ja podzieliłam je na duże fragmenty, zmacerowałam i dusiłam podlewając rosołem. Efekt rewelacyjny, mięso rozpadające się pod naciskiem widelca, sos intensywny i klarowny. Niewątpliwą zaletą tego dania jest to, że im dłużej razy je podgrzewamy - tym jest smaczniejsze. Więc śmiało można przygotować dużą porcję... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu kawawszklance
Autor
kawawszklance
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, śliwka, rosół, chleb, mielone, sosy, karczek, mięsa pieczone, drobiowe, kasza, surówka, mięso duszone, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego
Inne przepisy z kawawszklance
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję