Północno afrykańskie pulpeciki z charakterem i ryżem a la pilaf

Północno afrykańskie pulpeciki z charakterem i ryżem a la pilaf

Północno afrykańskie pulpeciki z charakterem i ryżem a la pilaf

Pulpet też może mieć charakter. Wystarczy garść przypraw, żeby banalne pulpeciki zamienić w zupełnie niecodzienne danie. Czas : 60 minut Poziom trudności : łatwe Liczba porcji: 2 duże Pulpet też może mieć charakter Po angielsku pulpeciki to meatballs – mięsne kulki. Po francusku boulletes – kulki, ale nie do gry tylko ładowania karabinu. Nasze pulpeciki kojarzą się z czymś pulchnym, zatem z czyś trochę bez wyrazu. Dlatego proponujemy Wam pulpeciki na wskroś wyraziste, dobrze doprawione i charakte... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pulpeciki, ryż, pulpety, sosy, mielone, bułki, mięso, sos pomidorowy, imbir, pulpety w sosie pomidorowym, dania mięsne, mięsa pieczone, mięso mielone, bez pieczenia

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.