mięso mielone - 23354 przepisów (strona:922/1557)

SCHAB CZOSNKOWO PAPRYKOWY 161

Domowe wędliny smakują o niebo lepiej od tych kupowanych. Do wyboru mamy wiele rodzaju mięs, możemy więc domową wędlinkę przygotowywać na różne sposoby. Dziś u mnie pieczony schab. Na chleb idealny. Składniki: 1,5 kg schabu sól, pieprz zioła prowansalskie słodka i ostra papryka mielona liście laurowe- 5 sztuk ziele ang kilka ziarenek 6 ząbków czosnku pieprz kolorowy gorczyca(...)łyżeczki olej worek do pieczenia Wykonanie: Schab myjemy, osuszamy. Nacieramy ze wszystkich strona sola, pieprzem, obiema paprykami, ziołami prowansalskimi. Czosnek przeciskamy przez praskę nacieramy również nim mięso. Tak przyprawione polewamy olejem, obsmarowujemy nim mięso ze wszystkim stron, obkładamy listkami laurowymi, zielem ang, kolorowym pieprzem, gorczycą. Wkładamy do miski, która przykrywamy woreczkiem foliowym, odstawiamy na min 24 godz do lodówki

Z Majeczką w kuchni
Faszerowane Jabłka 152

pokazy, kursy, gotowanie w restauracjach i bistrach. Ale wrócę, zarówno ja jak i częstotliwość pisania bloga! Obiecuję! A już teraz na swoją obronę podaję Wam przepis na jabłka faszerowane przepysznym mięsem z kurczaka z migdałami i orzechami, a do tego dla głodomorów, którym jabłko nie wystarczy podamy kaszę kuskus z suszonymi morelami i świeżym imbirem. Do przygotowania całego dania potrzeba(...)ogryzka wrzućcie do miski i skropcie cytryną. Pierś z kurczaka trzeba rozdrobnić, ja preferuję krojoną w drobną kostkę, ale mielenie to też nie grzech. Migdały i orzechy włoskie podprażamy na patelni i dodajemy do jabłek. Na koniec dodajemy pokrojone mięso, sól odrobinę cukru, białe wino, masło i mieszamy. Nasz farsz jest gotowy.   Wydrążone jabłka wypełniamy farszem przykrywamy odciętymi wcześniej

Kuba Gotuje
Kotleciki z piersi kurczaka z papryką 453

pożądanej konsystencji.  Formować kotlety i smażyć tak, jak zwyczajne mielone czyli obtaczając w bułce tartej.  Kiedyś nie dodałam do masy mięsnej bułki tartej i smażyłam tak, jak placki ziemniaczane (wersja: placuszki kurczakowo - paprykowe). Trzeba tylko uważać, aby tłuszcz nie był zbyt gorący, gdyż zanim mięso się usmaży, kawałki papryki mogą się przypiec za bardzo. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa pomidorowa 218

korzeń selera, umyć, seler pokroić w większą kostkę, cebulę na pół, wrzucić wszystko do garnka. Dodać jeszcze liście laurowe i ziele angielskie, zalać wodą, żeby wszystkie warzywa i mięso było przykryte. Od momentu zagotowania się wody gotować wywar godzinę. Pomidory lekko sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki i przełożyć do osobnego garnka.  Zalać wodą do wysokości pomidorów i gotować(...)niecałą jedną marchewkę, ząbki czosnku, kawałek cebuli, kawałek korzenia pietruszki i wszystko razem zmielić na jednolitą masę blenderem (mieliłam ręcznym, ale jeżeli nie posiadacie, to można przelać do stojącego). Ugotowany wywar mięsno-warzywny przecedzić przez sitko do innego garnka lub wybrać mięso i warzywa sitkiem. Do czystego wywaru wlać masę pomidorową i wymieszać (łącznie powinno być 300 ml zupy). Makaron

Passions hobbies life
Karkówka marynowana w winie 143

łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka ostrej papryki mielonej 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej       *** Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w około 1 cm plastry *** *** W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki marynaty: oliwę, czerwone wino, miód, przeciśnięty czosnek oraz przyprawy *** *** Mięso umieszczamy w marynacie, mieszamy, zakrywamy folią i odstawiamy na minimum kilka godzin (lub na całą

Blog z Apetytem
Chinkali - uzależniające gruzińskie pierogi 238

następnie zabieramy się za farsz. Uwielbiam w ten sposób celebrować jedzenie. Moje pierożki są z mięsem cielęco - wołowym, ale śmiało można wykorzystać wieprzowo - wołowe.  Dodałam też przyprawy, których w oryginalnych przepisach nie znalazłam, czyli imbir, chilli i paprykę wędzoną. Składniki: - 300 g mielonej cielęciny - 200 g mielonej wołowiny - liście kolendry z całej doniczki - 3/4 szklanki bulionu mięsnego(...)sól do smaku - ciasto na pierogi zrobione  o tak [klik] . Cebulę i czosnek drobno siekam, imbir ścieram na małych oczkach i szklę na oliwie, studzę.  Oba mięsa przekładam do miski, dodaję drobno posiekaną kolendrę, wszystkie przyprawy i wyrabiam dodając porcjami bulion. Tyle ile mięso zdoła wchłonąć. Odstawiam na pół godziny. Przygotowane ciasto wałkuję nieco grubiej niż na tradycyjne

Cook&Love
Ziemniaki Hasselback- i cóż że ze Szwecji? 211

dwóch faktur i różnych konsystencji w jednym daniu, z jednego produktu, podbiło serca i podniebienia. W rondelku rozpuszczamy masło, solimy je, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i pół łyżeczki mielonego kminku. Smarujemy tą miksturą ziemniaki i wstawiamy do piekarnika ustawionego na 200⁰C. W czasie pieczenia możemy je ponownie posmarować rozpuszczonym masłem. Pieczemy do miękkości i zrumienienia. W zimie(...)kwaśną śmietaną, zimnym wędzonym łososiem i świeżo usiekanym koprem. Jako dodatek do obiadu piekę je najczęściej razem z mięsem, oszczędzając i prąd, i czas. SKŁADNIKI 600g małych, owalnych ziemniaków 2 czubate łyżki masła klarowanego lub oleju roślinnego 2 ząbki czosnku sól mielony kminek (ile lubicie, ja daję płaską łyżeczkę

Karo in the Kitchen
GALARETKA DROBIOWA 236

dużą ilością mięsa, marchewką i groszkiem. Idealna na kolację lub przystawkę. Najlepiej smakuje pokropiona sokiem z cytryny lub octem np. jabłkowym. Składniki: 1 udko z kurczaka 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera por 2 ząbki czosnku mała puszka groszku zielonego natka pietruszki sok z 1/2 cytryny 50g żelatyny 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki liść(...)kurczaka i marchewkę. Pozostałe warzywa wyrzucamy. Bulion przecedzamy przez sitko, doprawiamy solą, pieprzem, papryką mieloną i wlewamy do niego sok z cytryny. Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości zimnej wody, aby spęczniała. Następnie wrzucamy ją do gorącego bulionu i rozpuszczamy.  Ugotowane mięso kroimy na mniejsze kawałki, a marchewkę w plasterki. Natkę pietruszki myjemy, suszymy i drobno siekamy

Kuchnia MagdaLeny
Kurczak Fricassee 215

koszyka Bulion Wołowy BIO 66g 5,08  zł Dodaj do koszyka Hotz Koncentrat Czosnek 80g 6,30  zł Dodaj do koszyka Oslov. – Kmin rzymski mielony 50g 2,40  zł Dodaj do koszyka Oslov. – Oregano Premium 30g 1,71  zł Dodaj do koszyka Targroch – Sól himalajska ciemno różowa drobna(...)czyni go niezwykle zdrowym i niskokalorycznym. Prosta, ale pyszna i aromatyczna potrawa. 400 g Mięsa z uda kurczaka lub indyka 2 szt. Marchewki 4 łodygi Selera Naciowego 1 szt. Cebuli 1 łyżeczka Koncentratu Czosnkowego 2 szt. Liści Laurowych 1 łyżeczka Suszonego Oregano 1 łyżeczka Mielonego Kuminu 1 łyżka Ghee 1/2 szklanki Domowego bulionu ((lub z ekologicznej kostki)) Szczypiorek

Oslov.
Pasztet z królika 227

cebule 3 jajka majeranek bułka tarta sól, pieprz ziele angielskie liść laurowy 1-2 ząbki czosnku mielona słodka czerwona papryka smalec natka pietruszki gałka muszkatołowa Sposób przygotowania: 1. Królika poporcjować, boczek lub podgardle pokroić w grubą kostkę. Mięso przełożyć do garnka, zalać wodą, zagotować i odszumować. Następnie dodać ziele angielskie, liść laurowy, obrane i pokrojone w cząstki cebule. Gotować

Kuchnia domowa Ani
Rozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry 201

drobno pokrojony kwaśna śmietana do podania Do 3 litrowego garnka włożyć mięso oraz ziele, liście, nasiona kolendry, 1 łyżeczkę soli, zalać zimną woda, zagotować i gotować do miękkości mięsa (u mnie 30 min w szybkowarze). Warzywa umyć, obrać i pociąć na talarki lub zetrzeć na tarce. Gdy mięso odchodzi od kości, wywar przelać przez sitko, aby go odszumować i pozbyć(...)mięsa z kością (u mnie kości schabowe) 2 litry zimnej wody 5 ziarenek ziela angielskiego 3 listki laurowe 10 ziarenek nasion kolendry 3 marchewki 2 buraki 1 korzeń pietruszki 250 gr puree z pieczonej dyni lub 400 gr świeżej dyni 1/4 korzenia selera 50 gr pasty z kolendry można zastąpić pęczkiem żywej kolendry drobno posiekanym 1 łyżeczka mielonego kminku

moj przepis na
Bigos z indykiem 127

indyka, zamiast tego można użyć lekko podsmażonego mięsa. Składniki 500 g kiszonej kapusty 300 g pieczonego mięsa z indyka 3-4 duże kapelusze grzybów suszonych 2 liście laurowe 1 łyżka koncentratu pomidorowego ( 90 g ) Przyprawy: 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/4 łyżeczki nasion kolendry 1 łyżeczka majeranku 2 ziarna jałowca 1 ziarno ziela angielskiego 1/4 łyżeczki(...)false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę zalewamy zimną wodą (1 szklanka), dodajemy liście laurowe i gotujemy 45 min na małym ogniu. Grzyby gotujemy do miękkości, kroimy w paski. Przyprawy rozcieramy w moździerzu. Mięso oddzielamy od kości, dodajemy do kapusty razem z grzybami i koncentratem. Dokładnie łączymy wszystkie składniki. Dodajemy przyprawy i dusimy na małym płomieniu przez godzinę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Kieszonki drobiowe z suszonymi pomidorami podane z frytkami z marchewki 216

Dzisiaj polecam przepis na pyszne kiszonki z kurczaka z suszonymi pomidorami. Mięso podałam z pieczonymi frytkami z marchewki. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI : Kieszonki: 3 filety z piersi kurczaka, 1/2 słoiczka suszonych pomidorów DAGOMA, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka rozmarynu, 1/2 łyżki pieprzu kolorowego, szczypta soli, 4 łyżki oleju, Frytki: 2 marchewki(...)pomidorami. Otwór spinam wykałaczką. Olej mieszam z papryką mieloną, rozmarynem, solą oraz pieprzem. Do marynaty wykładam kurczaka. Nacieram i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. 2. Kieszonki razem z marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego. Naczynie przykrywam i piekę 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia mięso kilkakrotnie polewam wytworzonym w czasie pieczenia sosem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Idealny bigos 270

szklanki czerwonego, wytrawnego wina pół szklanki suszonych borowików 150 g suszonych śliwek cukier sól morska świeżo mielony pieprz Zaczynamy od przygotowań, które są najżmudniejsze. Śliwki i grzyby namaczamy oddzielnie w wodzie (po ok. 1 szklance) i zostawiamy na godzinę. W tym czasie mięso: karkówkę, kiełbasę i boczek kroimy w 1 – 1,5 cm kostkę. Białą kapustę kroimy

Poezja smaku
PORADNIK BOŻEGO NARODZENIA 239

podnoszące smak i aromat wypieku wzbogaci dodanie cukru waniliowego, soku z cytryny lub z pomarańczy, a także esencji waniliowej, rumowej lub arakowej. Dodać można także drobno posiekane lub z mielone orzechy, migdały, łyżeczkę cynamonu, czy szczyptę imbiru. Również można dodać tartą skórkę z cytryny lub pomarańczy lub utłuczoną wanilię.  Ciasto kruche sporządza się w następujący sposób. Podstawową(...)liście wykorzystywane są do gotowania, zaś pokruszone lub mielone stosuje siew celu wzmocnienia smaku potrawy. Całe liście powinniśmy przechowywać w szczelnych słoikach z dala od światła, w ten sposób zachowują swój smak do 2 lat. Najczęściej dodajemy je do zup, sosów, gulaszy, marynat. To doskonała przyprawa do ryb, mięsa i drobiu. Szafran - to jedna z najdroższych przypraw

Ciastka - domowe słodkości
Grillowanie – bezpiecznie, zdrowo i smaczne 138

żółta papryka cukinia cebula 10 średnich pieczarek przyprawy ziołowe i pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek pierś kurczaka lub indyka Przygotowanie: Umyte warzywa pokrój na cząstki, mięso na małe kawałki. Nabijaj warzywa i mięso na patyczki do szaszłyków, skrop je olejem i posyp przyprawami i ziołami. Grilluj, przekręcając, aż będą gotowe. Sałatka z pomidorkami koktajlowymi Składniki: 3 garście rukoli(...)mięs Mięso marynujemy od 10 minut do kilkunastu godzin, trzymając je w lodówce w marynacie. Marynata klasyczna 100ml oliwy z oliwek 5 ząbków czosnku łyżeczka papryki słodkiej ½ łyżeczki papryki ostrej łyżeczka majeranku ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki soli morskiej Marynata ziołowa 100ml oliwy z oliwek, 6 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę, łyżeczka tymianku łyżeczka rozmarynu łyżeczka majeranku łyżeczka mielonego ostropestu plamistego

Strefa Zdrowego Żywienia
Polędwiczka w sosie słodko-kwaśnym 130

łyżka octu z czerwonego wina 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki zalewy z ananasa mielona ostra papryka sól, pieprz Dodatkowo: 1 płaska łyżka brązowego cukru 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej ryż Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na około 2,5 cm plastry. Lekko rozpłaszczamy je dłonią. W misce umieszczamy ocet winny, sos sojowy, koncentrat

Smaki Na Talerzu