mięso mielone - 22854 przepisów (strona:926/1524)

Kalarepki nadziewane ( mocno koperkowe ) 154

szklanki ugotowanego ryżu 1 cebula 2 listki świeżych   listków tymianku 1/2 pęczka pokrojonego koperku 2 łyżki oleju maggi w płynie pieprz mielony sól 2 łyżki masła 1 pełna łyżka mąki 3 szklanki wywaru warzywnego Mięso   pokroić zmiksować w malakserze ( Rozdrabniaczu). Pokroić bardzo drobno i usmażyć na   złoto cebulę ( na oleju) . Wymieszać mięso , ryż , cebulę, pokrojony drobno

Buniabaje w kuchni
Fasolka po bretońsku 249

czerwonej) 500 g passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 500 g mięsa wieprzowego (z szynki) 4 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka kminku 2 łyżki suszonego majeranku 2 łyżki słodkiej papryki sól i świeżo mielony pieprz Fasolę przepłukać. Przełożyć do garnka i zalać wodą o temperaturze pokojowej, tak, aby ponad fasolą(...)fasolka się moczyła i nalać świeżej na tę samą wysokość. Dodać listek laurowy, ziele angielskie. Fasolkę gotować pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby uzupełniać odparowaną wodę. Cebulę i mięso pokroić w kostkę. Na patelni lub w szerokim garnku rozgrzać olej. Wrzucić posiekaną cebulę i smażyć aż się zeszkli. Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, mięso i podsmażyć

Czerwień i błękit
Szynka w sosie polskim 150

smażenia (ok. pół szklanki) 1 ząbek czosnku 2-3 łyżki mąkiziele angielskieliść laurowymielony czarny pieprz mielona czerwona słodka paprykakilka ziarenek pieprzu (może być czarny, kolorowy lub zielony)przyprawa do gyrosasól Sposób przygotowania:1. Umyte mięso kroimy w grube plastry, oprószamy solą, pieprzem, papryką i gyrosem.2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kładziemy mięso i mocno rumienimy (im mocniej

Kuchnia domowa Ani
Grillowane polędwiczki z kurczaka w winnym sosie żurawinowym na kalafiorze 158

marynacie winnej z żurawiną nadzwyczaj mi smakują. Kalafior, ser, czosnek w kolorze kremowym jest do czerwonego mięsa dodatkiem wyjątkowym.     Składniki: 6 polędwiczek z kurczaka, 4 łyżki sosu chili słodko pikantnego, 4 łyżki oleju rzepakowego, 1/3 łyżeczki słodkiej papryki mielonej, szczypta ostrej papryki mielonej, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól himalajska do smaku(...)polewamy olejem rzepakowym (zamiast oleju można dodać masła), posypujemy solą i zawijamy. Tak przygotowanego kalafiora grillujemy na al. dente. Kurczaka z marynatą zwijamy w folię aluminiową i grillujemy, żeby mięso przeszło smakami. Gdy polędwiczki i kalafior będą już miękkie przekładamy bezpośrednio na grilla do uzyskania złotawego koloru. Czosnek w łupinach, przekrojony na połowę i  ser camembert w całości grillujemy

Moniki Smakołyki
Kopytka 124

Szybkie, wspaniałe. Idealne jako danie, lub dodatek do mięs i sosów. Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 szkl. mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka szczypta soli olej 1 duża cebula   Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę, maszynkę do mielenia, lub dobrze potłuc tłuczkiem do ziemniaków. Wystudzić. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Przełożyć część masy na stolnicę wysypaną

MojaQchnia.pl
Kotlety mielone 170

kotletów a następnie odparowanie ich sprawia, że mięso nie chłonie dużej ilości tłuszczu, kotlety nie wysuszają się i są miękkie w środku. Ja zawsze do wyrabiania mięsa dodaję trochę zimnej wody, dzięki czemu kotlety są mięciutkie i soczyste w środku. Post Kotlety mielone pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Duszona karkówka w sosie z gruszką 88

Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Lubicie delikatne, kruche mięso, które samo rozpływa się w ustach? Satysfakcja gwarantowana. Składniki: 4 plastry karkówki wieprzowej 600 ml bulionu wołowego 1 gruszka 1 łyżeczka mielonej papryki 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżka masła 1 łyżka mąki  sól, pieprz Przygotowanie: Normal(...)Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Plastry karkówki lekko obsmażamy na suchej patelni. Gruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mięso przekładamy do rondla, dodajemy gruszkę, zalewamy bulionem, wsypujemy paprykę. Dusimy pod przykryciem przez 60 min. Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę, dodajemy wywar, łączymy z całością. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku

R'n'G Kitchen
Schab na kanapki 136

papryki mielonej słodkiej Skworcu  łyżka papryki mielonej ostrej Skworcu  łyżka czosnku mielonego Skworcu  3 łyżki cebuli suszonej Skworcu  2 łyżki suszonego koperku Skworcu  1 łyżka warzyw suszonych Skworcu Sól i pieprz do smaku  Przygotowanie:  Mięso myję , wysuszam ręcznikiem papierowym . Składniki marynaty łącze dokładnie. Nacieramy mięso. Bardzo ściśle owijamy folią aluminiową

Gotowanie Patki
KURCZAK DUSZONY W SOSIE WŁASNYM Z DODATKIEM CEBULI I NUTĄ SŁODYCZY 107

łyżeczka majeranku * 5 łyżek oleju * 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej * pół łyżeczki ostrej papryki mielonej * 2 łyżeczki płynnego miodu (użyłam miodu lipowego  Huzar ) * 2 łyżeczki musztardy miodowej * sól do smaku * około 1 szklanki wody do podlewania mięsa Wykonanie: W misce umieścić olej, miód, musztardę, sól, obie papryki i majeranek, dobrze wymieszać marynatę. Mięso włożyć do miski, wymieszać

Zrób to smacznie
Strogonow 155

groszku. Według mnie w przypadku Strogonowa są to zbędne dodatki, gdyż pod ich wpływem wołowina już nie smakuje jak wołowina. Najważniejsze, aby do Strogonowa użyć dobrej jakościowo wołowiny, wtedy mięso po uduszeniu będzie mięciutkie i smaczne. Wypróbujcie koniecznie moją recepturę, a na pewno nie będziecie zawiedzeni tym, co powstanie. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: 60 minut Składniki na Strogonowa(...)laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 200 ml wytrawnego czerwonego wina 250 - 300 ml śmietany 30% świeżo mielony pieprz (u mnie łyżeczka) sól do smaku (u mnie 2 łyżeczki) 3 - 4 łyżki masła klarowanego lub oleju do smażenia Jak zrobić danie Strogonow? Mięso pokroić w poprzek włókien w niezbyt duże słupki i krótko obsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką

Gotuj w domu
Gulasz z kurczaka z pieczarkami 1145

mięsa i 1 łyżka do doprawienia sosu gulaszowego 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej w proszku 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego sól i pieprz do smaku mąka pszenna do oprószenia mięsa olej rzepakowy do smażenia 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 500 ml rosołu lub bulionu warzywnego (ja użyłam z tego przepisu: bulion warzywny – przepis ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gulasz(...)dodać 1 łyżkę sosu sojowego, szczyptę soli (niewielką, bo sos sojowy też jest dość słony), świeżo mielony pieprz do smaku, 1 płaską łyżeczkę czosnku granulowanego oraz 1 łyżeczkę papryki słodkiej. Wymieszać dokładnie i odstawić na ok. 20 minut. Po tym czasie oprószyć mięso mąką pszenną. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso do czasu zrumienienia. Na drugiej, większej patelni

Kulinarne Przeboje
Zupa z piersią kurczaka, soczewicą i ziemniakami 141

ująć! Jeśli chcecie dodajcie do niej posiekaną i przesmażoną razem z mięsem papryczkę chili, ja jednak – ze względu na to, że jest to zupa także dla mojej Córci – zrezygnowałam z niej. Zupę podaję z koperkiem. Smacznego! SKŁADNIKI: 2 liście laurowe, 3 kulki ziela angielskiego szczypta mielonego imbiru i przyprawy curry 1,250 ml bulionu lub wody(...)puszki łyżeczka cukru pudru, sól, pieprz, lubczyk, słodka mielona papryka – do smaku opcja: większa szczypta vegety natur 2 łyżki oleju rzepakowego, ew. łyżka masła klarowanego PRZYGOTOWANIE: Pierś kurczaka umyj, osusz, wytnij błony i pokrój w drobną kostkę. Przesmaż na 2 łyżkach oleju na jasny kolor, kilka minut, mieszaj, by mięso równomiernie się usmażyło. Dopraw lekko pieprzem, lubczykiem

Zasmakuj Kuchni
Polędwiczki z suszonymi pomidorami 130

Polędwiczki z suszonymi pomidorami Polędwiczki z suszonymi pomidorami to bardzo łatwe i mega smaczne danie obiadowe, które przygotujecie w zaledwie pół godziny. Delikatne mięso i pyszny sos na bazie śmietany z dodatkiem suszonych pomidorów. Całość smakuje świetnie, a danie warte jest wypróbowania Gorąco do tego zachęcam   Przepis na dwie-trzy porcje dania Polędwiczki z suszonymi pomidorami   SKŁADNIKI(...)sól pieprz czarny mielony 1 plaska łyżeczka mąki ziemniaczanej - opcjonalnie natka pietruszki do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Polędwiczkę oczyścić z błonek, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie pokroić w plasterki o szerokości około 1,5 cm. Każdy plasterek polędwiczki delikatnie rozbić dłonią. Na patelnię wlać olej z suszonych pomidorów i na gorący tłuszcz przełożyć kawałki mięsa. Obsmażyć na każdej ze stron

WSZYSTKO SMACZNE
Kurcze pieczone w pysznej marynacie 187

pieczone w pysznej marynacie Soczysty, chrupiący i nieziemsko smaczny kurczak z piekarnika. Dzięki smarowaniu mięsa pod koniec pieczenia miodową marynatą, skórka staje się wspaniale rumiana i przepyszna. Polecam! Składniki: 1 kg części z kurczaka (pałki, skrzydełka, podudzia) Przyprawy: 2 łyżeczki drobnej soli pół łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki (lub mniej) 1 łyżeczka majeranku(...)łyżeczka miodu 5 łyżek letniej wody 1 łyżka soku z cytryny     *** Kawałki kurczaka dokładnie nacieramy przyprawami, przekładamy do miski i wkładamy do lodówki na minimum godzinę *** *** Następnie mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190’C *** *** Kurczaka pieczemy przez 50 minut, polewając go w trakcie dwa-trzy razy tłuszczem z dna naczynia

Blog z Apetytem
Zupa pomidorowa 123

Ostatnio na blogu często wracam do smaków z PRL-u. Była już mizeria, kotlety mielone, naleśniki w wielu wersjach, a dzisiaj pora na zupę pomidorową. Najchętniej jem pomidorówkę z makaronem, ale czasami i z ryżem. To jedna z najpopularniejszych zup. Latem warto przygotować taką zupę ze świeżych pomidorów.  Zupa pomidorowa Składniki: 4 skrzydełka z kurczaka 3 marchewki(...)sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Skrzydełka z kurczaka myjemy. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy, z powierzchni usuwamy "szumowiny". Marchew, pietruszkę, seler obieramy i wkładamy do garnka z mięsem. Do warzyw ddodajemy kapustę włoską. Gdy zupa podgotuje się, a warzywa będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy i mieszamy.  Gotujemy na małym ogniu. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ugotowanym ryżem

Moja smaczna kuchnia