Dzisiaj do szybkowaru trafiły kurze udka. Przepis banalnie prosty a powstało naprawdę smaczne danie z wyjątkowo smacznym sosem. Sama byłam zaskoczona, nie spodziewałam się takiego efektu. Sosu powstaje dosyć dużo, można część odlać i dodać do wywaru mięsnego - powstanie zupa o dosyć charakterystycznym smaku, lub podać już bez mięsa np z kaszą. Ważna jest na pewno jakość użytego mięsa. Nie kupujcie najtańszych kurczaków! Bardzo przepis polecam! Przepis znalazłam na stronie Crunchy creamy sweet Uda kur... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...