mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1231/1524)

BIAŁA KIEŁBASA PIECZONA Z ZIEMNIAKAMI 176

Biała kiełbasa to dla mnie prawdziwy rarytas... może dlatego, że jemy ją u nas od święta. Choć kojarzy się ona głównie ze świętami Wielkanocnymi, to nic

Kuchnia MagdaLeny
STEK CHILI W CZERWONYM WINIE 108

STEK CHILI W CZERWONYM WINIE Przyjęcia na świeżym powietrzu należą do najwspanialszych letnich rozrywek, choćby dlatego, że są niezobowiązujące i jest wystarczająco dużo czasu na interesujące

Moja Książka Kucharska
Gołąbki z innej bajki 186

Te gołąbki z tradycyjnymi mają wspólną… nazwę Niedoścignioną mistrzynią staropolskich gołąbków jest moja Mama, ja z kolei w swojej kuchni bawię się smakami i świadomie

gutfut
Sałatka z tortellini z sosem gorgonzola z pomidorkami i karmelizowanymi orzechami 173

Sałatka ze świeżych tortellini z wędzonym łososiem skropiona sosem gorgonzola, z pomidorkami i karmelizowanymi w miodzie orzechami, to moja propozycja na lunch, obiad lub kolację. Sos

Moja Delicja
Sałatka z tortellini z sosem gorgonzola z pomidorkami i karmelizowanymi orzechami 235

Sałatka ze świeżych tortellini z wędzonym łososiem skropiona sosem gorgonzola, z pomidorkami i karmelizowanymi w miodzie orzechami, to moja propozycja na lunch, obiad lub kolację. Sos

Moja Delicja
Danie na specjalne okazje! 134

wody pół szkl . ś mietany 2 trójkąciki serka topionego lub 2 łyżki serka typu philadelphia lub serek topiony w plasterkach (2) kostka rosołowa  chilli natka pietruszki pieprz świeżo mielony 2 łyżki mąki ziemniaczanej Schab kroję na kotlety (6 sztuk), dobrze rozbijam, przyprawiam: k ilka kropli sosu sojowego , trochę przyprawy do kurczaka/mięsa wsmarowuję w kotleta odstawiam do lodówki(...)kroję na pół, układam w naczyniu żaroodpornym , na górze układam małe kawałki sera żółtego, polewam sosem, posypuję natką i wkładam do piekarnika na ok. 50 minut (sprawdzam widelcem czy mięso jest miękkie, przed wyjęciem kroje jedn ą roladkę na pół sprawdzając czy mięso jest dopieczone). Podawać można z ryżem, frytkami czy tak jak ja ziemniakami i sałatką ( sałata rzymska

Na moim talerzu
Kapusta zasmażana z kminkiem 266

wersję kapusty zasmażanej lub młodą kapustę z koperkiem , cebulą i zasmażką. Składniki: 1 kg kiszonej kapusty z dodatkiem marchewki 1 cebula 1-2 łyżeczki kminku 2 łyżki mąki pieprz mielony do smaku pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy tłuszcz do smażenia (u mnie olej i masło) Przygotowanie: Kapustę odciskamy z nadmiaru soku (ja go wypijam, bo uwielbiam(...)smaku solą i pieprzem i chwilę jeszcze przesmażamy kapustę. W razie potrzeby podlewamy wodą gdy zasmażana kapusta jest zbyt gęsta, kapusta zasmażana z kminkiem powinna być lekko kleista. Amatorom mięsa polecam do kapusty dodać pokrojony w drobną kostkę wędzony boczek lub słoninę, gdyż znacznie poprawiają smak zasmażanej kapusty. Wystarczy przed przygotowaniem zasmażki podsmażyć boczek na patelni, dodać pokrojoną cebulę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Samosy z kurczakiem 176

ciecierzycy - dla mnie aktualnie nie dostępnej - więc wykorzystałam zwykłą mąkę pszenną. Wydaje mi się, że rodzaj mąki ma tutaj drugorzędne znaczenie - najważniejsze jest nadzienie. I tak do czebureków dodałam mięso, cebulę i czosnek, do ruskich dodaje ser, mięte i ziemniaki tak tutaj postanowiłam zrobić miks warzywno, mięsno, przyprawowy. Najważniejsze w samosach są przyprawy bo jednak, co by nie było(...)kula - ciasto powinno być gładkie, odchodzić od dłoni. Odstawiamy. Ziemniaki i marchewkę z groszkiem gotujemy. Kurczaka kroimy w drobną kostkę posypujemy curry, pieprzem i solą - smażymy. Kolendrę i kmin mielimy w młynku. Ziemniaki przepuszczamy przez praskę lub ugniatamy tłuczkiem. Łączymy z pozostałymi składnikami i przyprawami,.Kurczaka polecam dodać do nadzienia na końcu aby za bardzo się nie rozpadł w czasie

sierotka maRysia w kuchni
Danie na specjalne okazje! 156

Krótko - to jest pyszne! Uwielbiam to danie tak samo jak mój smakosz i przypadło też do gustu mojemu młodszemu bratu. Roladki schabowe w sosie serowym - tak

NA MOIM TALERZU
Jak zrobić francuski ratatouille? Przepis na ratatuj zapiekany 183

zachodu, a danie i tak jest pyszne i aromatyczne. Polecam jako samodzielną wegetariańską potrawę z dodatkiem pieczywa czy ziemniaków i ewentualnie sera (feta, mozzarella) lub jako warzywny dodatek do mięsa czy ryby. ➤ Zobacz także:  Makaron z sosem a'la ratatouille Kampania „Wszystkie smaki i kolory papryki, cukinii i bakłażana”  Kocham jeść warzywa i chcę wspierać naszych polskich(...)porcji: sos pomidorowo-paprykowy: 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 łyżki oliwy 1 cebula 400 g passaty pomidorowej (lub pomidory z puszki) po 1 łyżeczce suszonego tymianku i mielonej papryki (można dać słodką lub ostrą) sól, pieprz warzywa: 1 nieduża zielona cukinia 1 nieduża żółta cukinia 1 nieduży, raczej wąski bakłażan 3-4 podłużne pomidory (tzw. rzymskie) oliwa

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z tofu, fetą i suszonymi pomidorami 80

Sałatka z tofu, fetą i suszonymi pomidorami to pyszny pomysł na lekkie, ale i sycące danie. Na sałacie lodowej wygodnie ułożyło się tofu, ziołowa feta oraz

My Chcemy Jeść
Pieczone bataty faszerowane chorizo 235

chorizo (najlepiej pikantne) 1 biała cebula 2 ząbki czosnku puszka czarnej fasoli w zalewie (u mnie kartonik) pół puszki kukurydzy pół awokado słodka i ostra papryka mielona kolendra mielony kmin rzymski oregano, bazylia płatki chilli sól, pieprz żółty ser świeża kolendra i chilli do przybrania Przygotowanie:  Ziemniaki umyć, ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego(...)wzdłuż na pół i delikatnie wydrążyć farsz, nie musi to być zrobione dokładnie, część farszu może zostać na skórce. Farsz przełożyć do usmażonego chorizo, rozdrobnić widelcem i wymieszać z mięsem i warzywami.  Tak przygotowaną masą napełnić ziemniaki, posypać startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem, oprószyć papryką i wstawić do piekarnika na 10-15 minut, aby farsz się

Codzienne Gotowanie
Hinduski kurczak tikka masala 133

przypalić. Mieszamy co chwilę, do momentu ich zbrązowienia oraz wydzielania charakterystycznego dymnego, słodkiego aromatu. Patelnię z naszą garam masala, ściągamy z ognia i pozostawiamy  do całkowitego ostygnięcia. Całość mielimy w młynku do kawy lub moździerzu. Gałkę muszkatołową dodajemy na samym końcu, gdy stopień zmielenia mieszaniny będzie taki sam jak postać naszej gałki. Całość przechowujemy w próżniowych słoikach przez około(...)serka mascarpone sól, pieprz Dodatki: ryż brązowy ryż biały liście świeżego tymianku lub kolendry Przygotowanie: Kurczaka pokroić na drobne kawałki, doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki marynaty wymieszać z mięsem i odłożyć na przynajmniej 30 minut do lodówki. Po tym czasie, usunąć papierowym ręcznikiem nadmiar marynaty i podsmażyć kurczaka z obu stron przez około 1 minutę. W osobnym garnku

Moja Mama Gotuje
Krokiety z kaszy jaglanej ,szpinaku,jarmużu i suszonych pomidorów w papierze ryżowym 178

nawet 2 szklanki- ugotuj ja wcześniej, odstaw 3 cm świeżego kłącza imbiru 5 ząbków czosnku 5 suszonych pomidorów z zalewy nierafinowany olej kokosowy extra virgin do smażenia Skworcu szczypta mielonej gałki muszkatołowej sól morska lub himalajska do smaku Suszone pomidory pokrój w paski, odstaw. Szpinak umyj, a jarmuż pozbaw stwardniałych części. Jarmuż zalej wrzątkiem , pozostaw na 4 minuty(...)podawać z sosem sojowym. Znikają szybciej niż się je robi. To danie lekkie, wykwintne i godne uwagi. Przygotowuje się je na pewno krócej o tradycyjnych krokietów z kapusty z mięsem i ryżem. Moja wersja jest wegetariańska, zdrowa i ma pozytywny wpływ na cały nasz organizm. Idealne właśnie teraz zimową, ale deszczową rozchlapaną porą. Na kolację w dobrym towarzystwie jak znalazł

Z Kuchni Do Kuchni
DORADA PO LIBAŃSKU – PIECZONA DORADA Z PAPRYKĄ W MARYNACIE ZIOŁOWEJ 250

I kolejny fantastyczny przepis na rybkę – tym razem niech będzie to dorada. Jest przeze mnie mniej lubiana niż pstrąg , ale od czasu do czasu , dla

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania