Wegańskie gołąbki z włoskiej kapusty z sorgo
Wegańskie gołąbki z włoskiej kapusty z sorgo
Przepis na : obiad
Sorgo w Polsce jest mało popularne, choć co raz częściej można spotkać na sklepowej półce. Należy do rodziny traw i choć jest bardzo łatwe w uprawie, w Polsce nie jest powszechne. Sorgo jest bezglutenowe, zawiera duże ilości błonnika, białka i kwasów tłuszczowych omega-3. Sorgo można spotkać w sklepie w formie surowych ziaren, które należy uprzednio namoczyć, najlepiej na noc, a następnie gotować przez około 30-40 minut. Można też kupić sorgo wstępnie poddane obróbce termicznej, wtedy nie wymaga ono wstępneg... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kucharzyca
Autor
Kucharzyca
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczarki, mielone, kapustą, sosy, gołąbki, bezglutenowe, obiad, mięso, mięso mielone
Inne przepisy z Kucharzyca
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję