mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:518/1172)

Wątróbka smażona po wiedeńsku 132

witaminy C. Do celów kulinarnych najlepsza jest wątróbka cielęca, wieprzowa i z drobiu. Wątroba wołowa idealnie sprawdzi się do pieczenia. Dobrze jest ją wymoczyć w mleku, aby nabrała jasnej barwy. Natomiast solenie powinno odbywać się dopiero po usmażeniu, ponieważ inaczej mięso stwardnieje. Wątróbka długo smażona i wcześniej solona stanie się sucha, szara i ogólnie - niesmaczna. (Źródło: "Encyklopedia Polskiej Sztuki Kulinarnej

Di gotuje
Wegańska uczta : Bezmięsne kulki w azjatyckim sosie ,,pieczeniowym'' 166

gładką masę razem z wcześniej podsmażonymi pieczarkami, czosnkiem i cebulą (można też wykorzystać do tego maszynkę do mielenia mięsa), przekładam masę do miski, dodaje pokruszony chleb, przyprawy i formuję kulki (najlepiej lekko wilgotnymi dłońmi), kulki układamy na blaszce i pieczemy aż się zezłocą, podajemy z sosem. Smacznego

zdrowa vege kuchnia
Grillowany bekon z sosem czosnkowym. 154

Witajcie :) sezon grillowy rozpoczęty :) więc ma dla Was propozycję pysznych spiralek bekonowych pieczonych na grillu . Moje dzieci je uwielbiają. Do takich spiralek polecam sos czosnkowy

Sama słodycz i szczypta chili
Babka mojej mamy 150

Jak byłam dzieckiem uwielbiałam kiedy moja mama piekła tą babke. Teraz ja piekę ją swoim dzieciom i znika w mgnieniu oka. Jest prosta, szybka i bardzo

kuchnia doski
Soczyste kotlety z indyka w jogurcie i płatkach kukurydzianych 121

zostawić w lodówce na kilka, kilkanaście godzin (można na całą noc).  Do miski wsypać płatki kukurydziane. Każdy kawałek mięsa wyjąć na talerz i przyprawić z obu stron. Panierować w płatkach z obu stron. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 25 minut w temperaturze 200 o C aż wierzch się przyrumieni

Czerwień i błękit
Zapiekanka z kaszy jaglanej z kurczakiem curry, porem i kluskami śląskimi 210

kaszę, polej częścią sosu. Wyrównaj i posyp połową żółtego sera. Na to wyłóż resztę kaszy, wyrównaj i dodaj pozostałe mięso. Na to ułóż pokrojone kluski śląskie. Polej je resztą sosu z patelni. Posyp żółtym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180stC ok 20 minut. Produkty potrzebne do wykonania tego pysznego obiadu znajdziesz w sklepie internetowym z Superfood

Anioszek w kuchni
Zapiekanka pasterska 162

dodajemy masło. Bardzo dokładnie i szybko mieszamy. Następnie wlewamy mleko i ponownie mieszamy. Na spód naczynia wykładamy mięso (dobrze, by naczynie było dość wysokie, minimum 10 cm).  Na mięsie równomiernie wykładamy purée ziemniaczane i wygładzamy. Posypujemy startym serem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza, przez 20 minut. Smacznego głodomorki

Smakuj życie!
roladki schabowe z chrzanem 159

podsmażyć na oleju, dodać posiekane pieczarki i posolić, usmażyć. Do pieczarek dodać chrzan i wymieszać. Na każdy plaster mięsa nałożyć farsz i zwijać w roladki. Każdą owinąć w boczek (jeśli trzeba to spiąć wykałaczkami) i nasmarować pozostałą mieszanką przypraw.  Piec w piekarniku około godziny w 200*C podlewając tworzącym się sosem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Karkówka z patelni 156

jabłkowego 1 łyżka sosu sojowego sól pieprz szczypta rozmarynu szczypta czosnku niedźwiedziego Składniki marynaty wymieszać, namoczyć w niej mięso i odstawić na dwie godziny do lodówki. Smażyć na smalcu po 2- 2,5 minuty z każdej strony. Podać z pieczonymi ziemniaczkami sałatką z pomidorów. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Tarta pomidorowa z fasolą i chorizo 124

Ciasto: 250 g twarogu 1 jajko pół łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 szklanki mąki (najlepiej krupczatki) 2-3 łyżki oleju i łyżka

Czerwień i błękit
Pieczary faszerowane mięsem mielonym i szpinakiem 164

przegryzły. Do tego czasu, warto pokropić pieczarki sokiem z cytryny, by nie ściemniały.  Po godzinie faszerujemy każdą pieczarkę mięsem, na nie nakładamy odciśnięty szpinak. Chciałam, by zachował swój smak, więc nie doprawiałam go i tylko przykryłam serem. Nadziane grzyby pieczemy w 180 stopniach przez około pół godziny, w zależności od sprzętu, którym, dysponujemy. Podawać można je jako przystawkę

Kuchenna Kontrrewolucya
Żeberka w sosie. 200

międzyczasie spróbować czy nie trzeba jeszcze doprawić wody. Po tym czasie najlepiej samemu ocenić czy mięso jest miękkie. Mąkę rozrobić z zimną wodą (pół szklanki). Mieszając wlać do żeberek. Zmniejszyć temp. w piekarniku do 180stopni i piec jeszcze ok.15minut. Smacznego

W kuchni u Moniki
Mięsna rolada 166

Składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Na folię aluminiową wykładamy mięso wieprzowe na kształt prostokąta. Na nie kładziemy mięso drobiowe. Przy krótszym boku prostokąta układamy laskę kiełbasy. Delikatnie zwijamy w roladę. Skrapiamy z wierzchu oliwą. Owijamy w folię i pieczemy 1-1,30 h w temperaturze 180 stopni C. Źródło: "143 przysmaki Siostry Anastazji

Pobite gary Barbary
Roladki z kurczaka pod kołderką z przecieru pomidorowego i mozzarelli + Test naczynia żaroodpornego Termisil 189

pomidorami, dodaj 2 sprasowane ząbki czosnku, sól, pieprz i przyprawy, podsmażaj 3 minuty na kilku kroplach oleju. Po zamarynowaniu mięsa (minimum 1 h), plastry kurczaka posmaruj farszem szpinakowym i zwiń w roladkę. Włóż roladki do naczynia żaroodpornego z przykryciem i piecz ok. 25 minut w 200 stopniach. Po tym czasie wyjmij naczynie, posmaruj roladki przecierem pomidorowym, a na każdą roladkę

Corner With Recipes