Mielonka drobiowa z szynkowaru

Mielonka drobiowa z szynkowaru

Mielonka drobiowa z szynkowaru

Kolejna moja wędlinka z szynkowaru. Tym razem to mielonka drobiowa. Mięsko mielone jest z udźca indyka z dodatkiem małych kawałeczków piersi kurczaka a całość doprawiona czubrycą czerwoną. Podobną wędlinkę już robiłam tylko jako pieczeń . składniki: 800 g udźca z indyka bez kości i skóry 200 g piersi z kurczaka 2 łyżki czubrycy czerwonej 10 g soli* Mięso z udźca indyka zmielić na małych oczkach. Pierś kurczaka pokroić w małą kosteczkę. Mięsa zmielone i pokrojone przełożyć do miski. Dodać czubrycę oraz sól. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Autor

migotka28

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, piersi, pierś, indyk, kurczak, mielone, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, pierś z indyka, kanapki, pasta, pasty, kurczak pieczony, bez pieczenia, mięsa pieczone, mięso mielone, drugie danie, dania mięsne, dania z kurczakiem, dania z piersi kurczaka, dania bez mięsa

Inne przepisy z Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.