mielony - 2500 przepisów (strona:92/167)

Kotleciki z kurczaka i pieczarek 289

żółty, pieczarki, pokrojony drobno koper, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, mąkę, sól, pieprz.Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Gdy nasza masa będzie już gotowa formujemy kotleciki na wzór kotletów mielonych. (można sobie pomóc mocząc lekko dłonie w zimnej wodzie). Gdy nasz kotlecik będzie gotowy obtaczamy go w bułce tartej i kładziemy go na rozgrzany wcześniej olej. Smacznego

Kuchnia moimi oczami
A na obiad poproszę...cheeseburgera :) 159

Dziś poszłam na łatwiznę. Po pierwsze z wymyśleniem obiadu, po drugie użyłam składników gotowych. Kupiłam w Biedronce mielone burgery z wołowiny (surowe, 100% wołowiny). W opakowaniu znajdują się 4 burgery, z tego co pamiętam ok. 6,99zł. Są naprawdę dobre, idealne na grilla. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Krewetki z marchewkowym pappardelle w cytrynowym sosie 102

min.Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 19,00 złSKŁADNIKI:250 g krewetek koktajlowych (grenlandzkie)6 średnich marchewek2 cebule szalotki1 ząbek czosnku1/2 cytryny1 łyżka masła100 ml białego wytrawnego winaoliwanatka pietruszkisól, świeżo mielony pieprzPRZYGOTOWANIE:Marchewkę myjemy i obieram. Za pomocą obieraczki do warzyw wycinamy długie i cienkie wstążki. Marchewkowe pappardelle wrzucamy do gotującej się wody na ok 5 min. Marchewka powinna być

kulinarnyJa
Sałatka z truskawkami, prosciutto i redukcją balsamiczną 155

opinie i komentarze.Czas przygotowania: 10 min.Porcja dla 1 osobyKoszt przygotowania: 8,00 złSKŁADNIKI:mix sałat ( karbowana, dębowa)3 plastry szynki prosciutto4 truskawkipłatki grana padano3 orzechy włoskieoliwa extra virginredukcja balsamicznaświeżo mielony pieprzPRZYGOTOWANIE:Na talerzu układamy mix sałat. Truskawki kroimy na cztery części. Na sałacie układamy plastry szynki prosciutto i ćwiartki truskawek. Posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi i  płatkami grana padano

kulinarnyJa
Sałatka z buraczków i marynowanych karczochów 150

Pora na smaczne i zdrowe buraczki. Dziś w formie sałatki. Połączyłem gotowane buraki z serem feta oraz marynowanymi karczochami w oleju słonecznikowym. W efekcie uzyskałem lekką

kulinarnyJa
Sałatka z kozim serem, gruszką i żurawiną 249

idealna na letnią kolację.Czas przygotowania: 15 min.Porcja dla 1 osobyKoszt przygotowania: 10,00 złSKŁADNIKI:80 g sera koziego1/2 świeżej gruszki1 łyżka suszonej żurawiny1 łyżka orzechów nerkowcakilka czerwonych winogronrukolaoliwaświeżo mielony pieprzPRZYGOTOWANIE:Na talerzu układamy rukolę. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną gruszkę.Układamy plastry koziego sera. Na patelni prażymy orzechy nerkowca i dodajemy do sałatki. Na końcu wszystko posypujemy suszoną

kulinarnyJa
Szynka pieczona w kremowym sosie z kurkami 376

Sezon na kurki w pełni. Czyli dary lasu na talerzu. Pora przygotować świeże danie z kurkami w roli głównej.Kurki idealnie komponują się w sosach

kulinarnyJa
Pieczarki faszerowane 258

łyżki mlekamąka, bułka tartatłuszcz do smażenia1. Pieczarki opłukać, osuszyć i ewentualnie obrać. Delikatnie usunąć korzenie.2. Do miseczki przełożyć serek, wcisnąć czosnek, dodać posiekany koperek (u mnie mrożony) i doprawić mielonym pieprzem. Wymieszać.3. Łyżeczką nakładać serek do otworu w pieczarce po usuniętym korzeniu. Nakładać tyle, aby po wyrównaniu była równa z powierzchnią pieczarki.4. Do jednej miseczki wsypać kilka łyżek

UgotujmyTo.pl
Zupa krem z selera 163

pora, tylko biała część* 2 średniej wielkości ziemniaki* 800-900 ml jasnego  bulionu drobiowego* 1 łyżka masła* 2 łyżki oliwi z oliwek* 1 łyżka śmietany 18%* sól* pieprz* mielona kolendra* ewentualnie szczypta currydodatkowo:* ziarna słonecznika lub dyniWykonanie:Warzywa oczyścić, obrać, umyć i osuszyć. Selera i ziemniaki pokroić w kostkę, pora w plastry.Na patelni rozgrzać masło z oliwą

kolorowotorcikowo
Mezze penne rigate z pieczarkami, grillowanym paprykowym kurczakiem i winnym ogórkiem. 133

razie.A ja do kuchni.Dziś będzie filet z kurczaka, jeszcze do końca nie wiem w jaki sposób go zrobię, ale użyję:-pierś z kurczaka podwójna-ogórek zielony-papryka mielona czerwona słodka wędzona-czosnek-sól, pieprz-oliwa-por część biała-masło-pieczarki -ocet balsamiczny-koperek świeży-makaron mezze penne rigate -ocet jabłkowy -dowolny starty ser podpuszczkowy, twardy, dojrzewającyMięso kroimy

BaRepas
Zapiekana wołowina pod kołdrą z peere z kapustą włoską 166

był mój błąd. Stanąłem i przez to wszystko się posypało. Cały dzień i wszystkie plany poszły do lamusa.Te kulinarne też, dlatego dziś coś na szybko.Składniki:-0,5kg wołowiny mielonej-1,5kg ziemniaków-masło-kapusta włoska ćwiartka-szczypiorek, tymianek, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz-białe wino półwytrawne -śmietana 12%-mleko-mozzarella-parmezan-pomidory koktajloweZiemnikaki gotujemy. Zagniatamy dodajemy łyżkę śmietany, masło

BaRepas
Carpaccio z sharona z pikantnym twarogiem w oliwie. 143

cieniutkie plastry sharon-twaróg półtłusty moczony w zalewie-strzępki jarmużu-ocet balsamiczny-sól i pieprz-czerwona cebulaZalewa do twarogu.Zrobiłem ją z łyżki oliwy z solą i pieprzem i mieloną, ostrą papryką.Kawałki twarogu zamoczyłem w tak przygotowanej oliwie.Na plastry sharona wykładamy kawałki twarogu i pokrojone paseczki cebuli. Dodajemy świeże końcówki liści jarmużu, delikatnie zgniecione palcami.Całość skrapiamy octem

BaRepas
Pieczony Schab z Sosem Chrzanowym z Imbirem 219

poście jest linkiem,który przekieruje Cię na odpowiadajcą znaczeniu stronę, przepis lub gdzie można nabyć produkt.Składniki:1200 g schabu w kawałku1 łyżeczka soli peklowej1/2 łyżeczki pieprzu1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki1/4 łyżeczki chili3 ząbki czosnku3 łyżeczki majerankuSOS:Chrzan z Imbirem ETERNOpowstały podczas pieczenia sosWykonanie:Wszystkie przyprawy wymieszałam w miseczce z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Schab umyłam pod bieżącą zimną

Blondynka Gotuje
kotlety marchewkowo-ziemniaczane z serem... 178

Składniki: ziemniaki ugotowane 3/4 kg, marchew 4 średnie, jajka 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, bułka tarta 3/4 szklanki, ser żółty 15 dag, olej rzepakowy - ile potrzeba obrane ziemniaki, marchew pokroić na mniejsze kawałki i gotować, wylać ugotowane na sito - ugotować najlepiej wieczorem na nastepny dzień - wszystko pognieść tłuczkiem, mają byc małe grudki, wymieszać

W Mojej Kuchni Lubię
Sos wiśniowy do owsianki 132

Owsianka z pysznym sosem wiśniowym, rozgrzewa od samego rana :)~ Owsianka,z siemieniem lnianym, otrębami pszennymi, masłem i sosem wiśniowym ~Składniki:40g płatków owsianych10g otrębów pszennych5g świeżo mielonego siemienia lnianegomała szczypta soliSos:100g wiśni bez pestek (u mnie mrożone)łyżeczka masła1/2 łyżeczki soku z cytrynymiód do smakuWszystkie składniki zalewamy wrzątkiem, gotujemy przez 10 minut i odstawiamy na chwilę

Kuchenny Skrawek Nieba