podanej ilości wyszło mi 8 sztuk. Składniki: 230 gramów dyni 1 marchewka 3 łyżki skrobi ziemniaczanej 2 łyżki jogurtu naturalnego koziego 2 łyżki margaryny Kasi sól pieprz ziołowy czerwona mielona papryka olej rzepakowy do smażenia Dynię obrać i wydrążyć środek z pestkami Marchewkę obrać i umyć Dynię i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ja to zrobiłam
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commój gotowy hamburger, tylko napiszę jak przygotować mięso. Reszta to Wasza inwencja twórcza :) Wołowinę kroimy w kostkę (przed krojeniem nie usuwamy tłuszczu) i przekładamy do malaksera i miksujemy lub mielimy w maszynce do mielenia - dokładnie (nawet dwukrotnie). Jedno ale (!) - jeśli podczas krojenia czujecie pod nożem tłuste kawałki, które nie chcą się przekroić bo się ciągną lub są twarde
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commarchewki 1 nieduży seler 2 ziemniaki 1 jabłko 2 ogórki kiszone (opcjonalnie) 2 kopiaste łyżki majonezu 2 kopiaste łyżeczki jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowy 1 płaska łyżeczka mielonej czerwonej papryki szczypta soli Marchew, seler i ziemniaki gotujemy W tym czasie odcedzamy i przekładamy groszek do salaterki Ogórki kiszone kroimy w kostkę - przekładamy do groszku Ze słoika wyjmujemy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comczekoladowy z czarną porzeczką Sarni grzbiet - przepis: Składniki: (na formę ćwibakówkę o długości 30 cm) 100 g margaryny 120 g cukru 4 jajka 100 g gorzkiej czekolady 125 g mielonych migdałów 40 g bułki tartej margaryna do wysmarowania formy migdały w słupkach Polewa czekoladowa 200 g rozpuszczonej czekolady lub polewa domowa: 50 g margaryny 2 łyżki kwaśnej
Moje Qulinariafiletów śledziowych a'la matias 4 cebule 6 ząbków czosnku 1 korzeń imbiru 6 goździków 4 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 300 ml oleju rzepakowego pieprz czarny świeżo mielony koper Przygotowanie: *Śledzie dobrze jest wcześniej namoczyć w wodzie lub mleku (na około godzinę przed przygotowaniem). Następnie opłukać, odsączyć na sitku i pokroić na kawałki. Cebulę obieramy
Smakowity Blog Kulinarnypełne łyżki kaparów ( domowe kapary ) 2 ząbki czosnku 1/2 zielonej papryczki chili 1/2 małej czerwonej cebuli 1 łyżka octu balsamicznego 4-5 łyżek oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 2 łyżki soku z cytryny Oliwki, kapary, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną cebulę, chili, sok z cytryny miksuję razem, dodając cienką strużką oliwę. Doprawiam do smaku octem balsamicznym
W kuchni Karmel-itkikliknij i ZOBACZ-blender HR1677/90" łopatkę, boczek świeży pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do pojemnika blendera i rozdrobnić pulsacyjnie /krótko miksować,przerwa, miksować itd./ na konsystencje mięsa grubo mielonego mięso przełożyć do miski i dodać wszystkie składniki, ręką wyrabiać tak długo aż mięso będzie kleiste do szynkowara włożyć woreczek i wkładac mięso, lekko ubijać łyżką aby nie było
W Mojej Kuchni Lubięsprawdzone przepisy na świąteczne słodkości. Śnieżne kule i kruche ciasteczka. Śnieżne kule 220 g miękkiego masła, 50 g cukru pudru 1 żółtko, 350 g mąki pszennej, 120 g mielonych migdałów, cukier puder do posypania Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy żółtko, mąkę i migdały, cały czas ucierając.Potem jeszcze chwilę wyrabiamy rękami. Masę owijamy w przeźroczystą
noteskulinarnyfigachwile. Kolorowa sałatka - samo zdrowie Składniki na dwie porcje 2 garście rukoli 4 łyżki serka wiejskiego 1 czerwona cebula 2 pomidory 1/2 czerwonej papryki sól pieprz kolorowy mielony 2 łyżki jogurtu naturalnego PRZYGOTOWANIE: Listki rukoli układamy na talerzach. Na rukolę wykładamy serek wiejski. Pomidory obieramy i kroimy na ćwiartki. Czerwoną cebulę obieramy i kroimy na cienkie plasterki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkizamieniłyśmy ziemniaki był seler. Paprykowo - ziołowe frytki z selera wyszły bardzo smaczne. Polecamy :-) Paprykowo - ziołowe frytki z selera SKŁADNIKI: 1 duży seler 3 łyżki oleju rzepakowego papryka mielona słodka - około 3-4 łyżeczek sól ziołowa młynek do smaku PRZYGOTOWANIE: Wybieramy duży seler, obieramy go a następnie kroimy w słupki czyli nasze frytki. Moim zdaniem lepsze
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkijest cukinia w dobrej cenie proponuje takie szybkie kotleciki. Zrobisz raz i wrócisz do tych kotlecików już wkrótce :) Kotlety mięsne w cukinii SKŁADNIKI: 300 g mięsa mielonego 1 duża cukinia 1 cebula sól pieprz suszona natka pietruszki zioła prowansalskie olej do smażenia bułka tarta 2 jajka papryka słodka szczypta chili natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Cukinie obieramy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidzisiaj zapraszam Was na conchiglione czyli duże muszle, które nafaszerowałam pysznym nadzieniem i zapiekłam pod kołderką z mozzarelli :) Conchiglione z mięsem pod serową kołderką SKŁADNIKI: 300 g mięsa mielonego wieprzowego 150-200 g makaronu conchiglioni 1 cebula biała 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka oregano papryka słodka do smaku jarzynka do smaku 1 łyżeczka sosu chili czosnkowego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiskusiłyśmy się na z upę ze świeżych prawdziwków z kasztanami i lanymi kluseczkami . Już po kilkunastu minutach kelner podał nam do stołu pięknie pachnącą zupę, doprawił ją świeżo mielonym pieprzem. Zupa ta zrobiła na nas ogromne wrażenie - jej smak i aromat podbił nasze serca. Połączenie grzybów z kasztanami w zupie - jak dla Nas coś wspaniałego. Polecamy tę zupę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkizniknęła jako pierwsza ze stołu. Smakują dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno . Roladki mięsne z naleśników SKŁADNIKI (na 5 roladek): 10 gotowych naleśników 1/2 kg mięsa mielonego 2 cebule 2 łyżki majonezu 2 łyżki keczupu 2 jajka ogórki konserwowe 200 g sera żółtego sól pieprz boczek w plastrach Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo, następnie przygotowujemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimąż uwielbia! Mięsny farsz dość pikantnie przyprawiony zawinięty w placki tortilli i podpieczony w domowym grillu. Może ktoś się skusi na taką propozycję? Pikantne buritto SKŁADNIKI: 200 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1/2 cebuli 3 pieczarki kawałek papryki czerwonej kawałek papryki żółtej 2 łyżki kukurydzy natka pietruszki 1 łyżeczka koncentratu
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki