mielone - 47549 przepisów (strona:2429/3170)

Chrupiące udka z kurczaka w panierce orzechowej 193

Łyżeczka kminu Łyżeczka oregano Łyżeczka tymianku Łyżeczka soli Łyżeczka suszonego czosnku (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. z termoobiegiem. Krok 2 Kurczaka myjemy i osuszamy. Orzechy mielimy na dość drobną mąkę. Dodajemy do nich przyprawy: 2 łyżeczki słodkiej papryki, łyżeczkę ostrej papryki, łyżeczkę kminu rzymskiego, łyżeczkę oregano, łyżeczkę tymianku, łyżeczkę soli, łyżeczkę suszonego czosnku. Wszystkie składniki mieszamy

Niedzielny kucharz
TOFURNIK 234

gorzkiej czekolady 1 łyżeczka oleju kokosowego kasza jaglana ekspandowana Wykonanie: Spód: Suszone daktyle zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na ok. 30 min. Banany blendujemy. 1,5 szklanki płatków owsianych mielimy na miałko, pozostałe 0,5 szklanki zostawiany niezmielone. Daktyle odsączamy z wody, dodajemy do bananów i blendujemy razem z olejem kokosowym na gładką masę. Do powstałej masy dodajemy zmielone

Kuchnia MagdaLeny
Winogronowe kulki z serem i pistacjami 163

serem i pistacjami Drukuj przepis Czas gotowania: 15 Składniki -winogrona (najlepiej bezpestkowe) -ser pleśniowy z niebieską pleśnią, gorgonzola lub serek śmietankowy kanapkowy -pistacje -wykałaczki Przygotowanie --> Winogron myjemy, osuszamy. Pistacje mielimy w blenderze na drobne kawałeczki. Ser rozdrabniamy widelcem i oblepiamy nim winogrono tak, aby był nim pokryty z każdej strony. Każdą kuleczkę obtaczamy w pistacjach, a w środek wbijamy wykałaczkę

Marta Gotuje
Tarta z suszonymi śliwkami i czekoladą 211

suszone dobrej jakości (bez innych „wspomagaczy”), bo to one grają tutaj główną rolę. Zamiast suszonych śliwek do masy można również wykorzystać domowe powidła. To tak na wszelki wypadek, jakbyście mieli ich zapas w spiżarni. ;) * SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 20 cm Spód: 2 szklanki amarantusa ekspandowanego 100 g suszonych śliwek 1 łyżka oleju kokosowego Nadzienie: 250 g suszonych śliwek

Food Square
FIT PROTEINOWE BOUNTY 251

roku? Są jakieś postanowienia? Jeśli jednym z nich jest rezygnacja ze słodyczy to mam dla Was... bezcukrowe, wysokobiałkowe batoniki bounty! 😍 Osładzając sobie dni takimi cudeńkami z pewnością nie będziecie mieli problemu z trzymaniem się zdrowej diety. Jednym ze składników tych kokosowych słodkości jest waniliowa odżywka białkowa, która uczyniła je bardziej pożywnymi. Polecam szczególnie w dni intensywnego wysiłku fizycznego - to bardzo

Kuchnia Ellie
Makowiec warstwowy z jabłkiem 570

manny 50 g masła 1 jabłko 3 białka szczypta soli Mleko zagotować i zalać mak, tak aby był całkowicie przykryty. Kiedy napęcznieje, odcisnąć i zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa, na drobnym sitku. Użyłam już zmielonego maku, który wsypałam do zagotowanego mleka i odstawiłam na godzinę. Do maku dodać miód, cukier, stopione masło i kaszę mannę. Jabłko obrać, zetrzeć

https:KKuchniaMniam
rolada a la bouny bez pieczenia 394

herbatników 3 łyżki kakao 125 ml letniego mleka lub wody 1 łyżka cukru pudru (mniej lub więcej, do smaku) wykonanie: Herbatniki rozkruszamy bardzo drobno lub przy pomocy robota kuchennego mielimy. Dodajemy kakao, cukier puder i mieszamy. Następnie wlewamy mleko i wyrabiamy ciasto, jeśli jest za sypkie dodajemy troszkę więcej mleka. Gotowe przekładamy na papier do pieczenia lub folię aluminiową

Domowy Smak Jedzenia
Zakręcone ciasto cynamonowe 244

łyżki oleju Nadzienie: 200-230 g twarogu 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cynamonu 1 duże jajko Lukier: 1 szkl. cukru pudru 2 łyżki mleka Zaczynamy od przygotowania nadzienia. Twaróg mielimy lub przepuszczamy przez praskę (najlepiej dwukrotnie). Dodajemy cukier, cynamon oraz jajko i miksujemy chwilę, do połączenia się składników. Tak przygotowaną masę wykładamy na blaszkę (tzw piekarnikową) wyłożoną papierem do pieczenia

Smaki Na Talerzu
Stek ze strusia – marynowany 179

wołowiny, ciemne ale mimo to specyficzne. Pozbawione trudnych do pogryzienia włókien. Muszę przyznać, że jest bardzo smaczne. Szkoda tylko, że jest drogie i trudno dostępne. Jeżeli jednak kiedyś będziecie mieli okazję wypróbować to koniecznie spróbujcie. Polecam. Składniki: 2 steki ze strusia Marynata 1 łyżka oleju kujawskiego cytryna – bazylia 1 łyżeczka sosu sojowego jasnego 1 łyżeczka sosu worcestershire 1 łyżeczka octu

Smaki Ewy
Grzany cydr 209

trunek świetnie będzie się prezentował w szklanym dzbanku. Jeśli takiego nie macie, więc zajrzyjcie tutaj . Grzany cydr możecie podawać w szklankach lub w słoikach z uchwytem i słomką. Gdybyście mieli ochotę na inne trunki zajrzyjcie na moją listę nalewek i likierów . Szczególnie polecam wam likier jagodowy z nutą cynamonową. Nawet nie pytajcie jaka ona jest dobra. Dość gadania. Zabieramy się

Kuchennyviral.pl
Tortille na imprezę! 465

tortilli, najlepiej kupić gotowe, oczywiście można je też przygotować samemu w domu będą smaczniejsze, ale mówimy tu o szybkiej przekąsce imprezowej, którą robimy prawie na ostatnią chwilę. Ważne abyśmy mieli w domu serki kanapkowe, np. śmietankowy, czosnkowy czy łososiowy, te sprawdzą się najlepiej, dobrą wędlinę w plasterkach, ser żółty w plastrach, lub kawałek parmezanu, świeże warzywa jak paprykę czy sałatę

SMYKWKUCHNI
NUGGETSY RYBNE 218

pieprz 1/2 łyżeczki bułka tarta 2 łyżki olej do smażenia bułka tarta do panierowania Przygotowanie: Usunąć ości z filetów z dorsza.  Rybę pokroić i zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i koperek. Marchewkę obrać i bardzo drobno posiekać ( można zetrzeć na tarce o drobnych oczkach ), dodać do ryby. Cebulę obrać i posiekać. Zarumienić

Kuchnia Paulettes
Zawijane tortille z serkiem i papryką 359

Nie wiem czy Wy macie tak samo… ale zawsze jak spotykamy się ze znajomymi spędzamy godziny w internecie szukając pomysłu na przystawkę, przekąskę. Jeśli o

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kluski śląskie z pasternaku 146

Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pasternak obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy ze szczyptą cukru i soli, do miękkości. Następnie odcedzamy, studzimy i mielimy na maszynce o średnich oczkach. Do pasternaku dodajemy mąkę, szybko zagniatamy na gładko i formujemy kluski. Na środku robimy wkląsk. Gotujemy w osolonym wrzątku około 5 min od momentu wypłynięcia

R'n'G Kitchen
Siemię lniane - jego właściwości i zastosowanie nie tylko w kuchni 4170

łatwiej jest usunąć zrogowaciałą skórę, a stopy staną się delikatniejsze.  Siemię lniane można kupić w prawie każdym sklepie spożywczym. Dostępne jest także już zmielone. Ja jednak polecam Wam mielić siemię bezpośrednio przed spożyciem, gdyż, jako roślina bardzo oleista, ma skłonności do szybkiego jełczenia. A to powoduje uwalnianie toksyn i ze zdrowiem nie ma już nic wspólnego. Należy je przechowywać

Codzienna kuchnia niecodzienna