mielone - 47549 przepisów (strona:2437/3170)

Placki ziemniaczane 175

ziemniaków 1 łyżka mąki pszennej 0,5 średniej cebuli 1 jajko sól do smaku olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach (lub mielimy je w rozdrabniaczu). Gotową ziemniaczaną papkę odkładamy na 15 minut, aż puści sok. Odlewamy sok delikatnie przytrzymując ziemniaki. Dodajemy mąkę, drobno posiekaną cebulę, jajko oraz sól i całość mieszamy. Rozgrzewamy olej

psgotujemy
Coraz bliżej Święta 279

zmieści się nawet w bardzo małej kuchni. Gotowanie na parze i gotowanie indukcyjne, przeciery, kremy i purée dla dzieci i niemowląt,  krojenie, siekanie warzyw na surówki i sałatki, mielenie mięsa i kawy, kruszenie lodu, ubijanie piany, śmietany i masła, podsmażanie, zagniatanie ciasta – wszystkie te czynności (i jeszcze kilka innych) wykonuje Kohersen Mycook.  Nie muszę już szukać wagi – jest

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Bezglutenowe ciasteczka z pestek dyni i słonecznika 199

pyszne ciasteczka pochodzi z książki " Słodka kuchnia roślinna ". Ciasteczka są kruche, na bazie pestek dyni i słonecznika. Najlepsze na drugi, trzeci dzień. Bardzo proste w przygotowaniu. Jak pestki będziecie mielić dłużej, to będą bardziej gładkie, ja zostawiłam mniej zmielone. Z podanego przepisu wychodzi 10 sztuk, ja od razu robiłam podwójną porcję. Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: 1/2 szklanki

kruche babeczki
Pierogi z mięsnym farszem 196

Wykonanie farszu : Mięso pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i podlać odrobiną wody. Dodać sól, pieprz i ziele angielski i dusić do miękkości. Następnie mięso przekręcić przez maszynkę do mielenia mięsa. Przełożyć do miski. Cebulkę pokroić w kostkę i zrumienić na złoty kolor. Dodać do mięsa. Następnie dodać pieprz, sól i jajko i wszystko razem wymieszać. Jeśli farsz jest

Olga Piecze i Gotuje
Ślimaczki z ciasta francuskiego z powidłami śliwkowymi, cynamonem i orzechami 165

dzisiaj? A to ciekawe... Zobaczymy co będzie jeśli dzisiaj nie zrobię. Pomyślałem więc, że tak naprawdę to mam ważniejsze rzeczy do zrobienia. Na przykład wpisać na bloga, żebyście mieli i mogli korzystać, przepis na ślimaczki z ciasta francuskiego z powidłami śliwkowymi, cynamonem i orzechami, które ostatnio zrobiłem. Nie wyszły tak ładne jak bym chciał, ale za to smakowały naprawdę dobrze

Marder&Marder Manufacture
Tort makowo -orzechowy z wiśniami 185

otwieram nim serię przepisów na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia. Dotąd torty makowe robiłam z suchego maku. Kto robił, ten wie, ile to zachodu z jego moczeniem i przynajmniej trzykrotnym mieleniem. Dzisiaj jednak użyłam gotowej masy Firmy Helio  i wiecie co, to był świetny pomysł. Masa jest bardzo smaczna, świetnie zmielona i do tego jeszcze ma w sobie bakalie. Gorąco

Gosia gotuje
Domowe Warzywko 207

układamy na tackach suszarki i suszymy na I lub II biegu aż warzywka będą zupełnie suche i sztywne. U mnie trwało to koło...8-10 godzin. 3. Ususzone warzywa mielimy w maszynce do mięsa bądź młynku do kawy. Mieszamy je z solą i przekładamy do słoiczków. Gotowe warzywko dodajemy do zup, sosów, mięs

Gotowanie...to proste !
Najlepsze SernikoBrownie 266

kąpieli wodnej - studzimy. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie łączymy z roztopioną czekoladą. Następnie dodajemy mąkę i sól - mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Masa Sernikowa: Ser mielimy przynajmniej dwukrotnie. Masło wraz z cukrem i żółtkami ucieramy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy ser i budyń w proszku cały czas ucierając. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy

Słodka Strona
Paszteciki francuskie z mięsem. Przepis na niemarnowanie jedzenia. 240

codzienne życie, wszystko po to, aby ograniczyć marnostrastwo jedzenia. W duchu tej filozofii staram się przetwarzać żywność, która nie została zjedzona np. z makaronu przygotowuję sałatkę lub zapiekankę, chleb mielę na bułkę tartą itp. Z wczorajszego obiadu pozostało mi mięso – stało się ono pretekstem do przygotowania pasztecików Paszteciki francuskie z mięsem przepis na ok. 30 pasztecików 2 opakowania ciasta

365 dni dookoła kuchni
Kanapka filadelfijska z wołowiną 215

bogaty smak wołowiny pod podniebieniem, a nie na przykład majonez. Zabieramy się do pracy, ale zanim to zrobimy podkreślę, że przyda się do przygotowaniu kanapki jeszcze wok. Gdybyście nie mieli takiego urządzenia, zobaczcie tutaj moją propozycję . Polecam wam też mój inny przepis na kanapki – kanapkę kubańską rodem z Florydy, albo kanapkę nowojorską ala reuben . Zobacz mój film z przygotowania

Kuchennyviral.pl
CIASTECZKA ŚNIADANIOWE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH 166

łyżeczki cukru pudru  2 szklanki płatków kukurydzianych z kakao i miodem Lubella ulubiony dżem/konfitura szczypta soli Wykonanie: Płatki kukurydziane wrzucamy do rozdrabniacza lub blendera i mielimy na miałko. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier puder i miksujemy, aż cukier się rozpuści. Następnie wlewamy żółtka, nie przerywając miksowania. Na końcu dodajemy

Kuchnia MagdaLeny
Curry z kurczakiem, pomidorami i ogórkami konserwowymi w sosie śmietanowym 183

przełamanym lubczykiem, ziołami prowansalskimi i ostrą papryką. Do tego niespodzianka;) – ogórek konserwowy. Zdziwieni? Smakuje naprawdę pysznie. Mam nadzieję, że tak jak moim bliskim Wam również zasmakuje. A jakbyście mieli inne pomysły to różne modyfikacje mile widziane Smacznego Danie podałam z ryżem, choć z pewnością świetnie będzie pasować do niego także krótki makaron. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 1 duży

Zasmakuj Kuchni
ORZECHOWA ROLADA Z BIAŁYM MAKIEM I KOKOSEM 233

Nadzienie: Mak płuczemy pod bieżącą wodą, wrzucamy do garnka, zalewamy wrzącą wodą i gotujemy przez 15 min. Odstawiamy na kolejne 15 min., a następnie odcedzamy mak przez gazę i mielimy go.  Orzechy drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy melasę trzcinową i mieszamy. Następnie dodajemy zmielony biały mak, posiekane orzechy i wiórki kokosowe. Podgrzewamy do połączenia składników. Studzimy

Kuchnia MagdaLeny
Kluski śląskie 223

uśmiechu 😊Agnieszki kiedy mi relacjonowała to, co powiedziała jej Olivka - ja widziałem... 😊 Składniki: 1 kg ziemniaków mąka ziemniaczana sól Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy. Gdy lekko przestygną przeciskamy przez praskę lub mielimy w maszynce. Ziemniaki przekładamy do miski lub garnka i równo ugniatamy. Następnie dzielimy na 4 ćwiartki (części). Jedną ćwiartkę wyjmujemy i rozprowadzamy po pozostałych trzech. W puste miejsce wsypujemy równo

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Domowy Salceson- pychotka! 2713

garnka (zostawiając półtora szklanki wywaru) Mięso obieramy z kości i chrząstek,i kroimy na kawałki mniej więcej takie jak na gulasz,tłuszczyk i inne twardsze włókna kroimy drobniutko lub mielimy na maszynce(ja kroiłam),wszystko razem mieszamy i doprawiamy porządnie solą,pieprzem,czosnkiem przeciśniętym przez praskę,kolendrą i dolewamy półtora szklanki wywaru odcedzonego-mięso musi być mocno doprawione bo niedoprawiony

Swojskie jedzonko