POMIDORY PASTERYZOWANE, KROJONE I PRZECIER + FILMIK

POMIDORY PASTERYZOWANE, KROJONE I PRZECIER + FILMIK

POMIDORY PASTERYZOWANE, KROJONE I PRZECIER + FILMIK

Pomidory pasteryzowane są niezastąpione podczas zimy. Można je przygotować na wiele sposobów, sparzyć i pokroić, zmielić lub zapasteryzować całe. Moim najlepszym sposobem, na pomidory jest przepuszczenie ich przez sokownik wolnoobrotowy lub sparzone pokroić w kostkę.  SKŁADNIKI :   4 kg pomidorów lima ( mięsiste ) sól około 3 łyżki  słoiczki do pasteryzowania                                        ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.