300ml wrzątku – 200g jogurtu naturalnego – 60g żelatyny deserowej – 400ml mleczka kokosowego (1 puszka) *opcjonalnie: ulubione owoce i listki mięty do dekoracji, mąka kokosowa do posypania Herbatniki mielimy na mąkę i miksujemy wraz z masłem lub olejem na jednolitą masę. Formę wykładamy folią spożywczą. Na dnie umieszczamy masę herbatnikową i wyrównujemy, wkładamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 300ml
Be Fit Be Strongłyżeczki suszonej kolendry, 2 łyżeczki pieprzu ziołowego, 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki, 1 łyżeczka słodkiej papryki, dodatkowo: 2 kawałki dyni, 1 łyżka ziaren sezamu. Wykonanie : Słonecznik mielimy / blendujemy na pył. Cebulę kroimy i szklimy na patelni. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki umieszczamy w robocie kuchennym lub blenderze i miksujemy do uzyskania w miarę gładkiej masy. Formę
Jeść, by żyć w zdrowiukostkę. Do garnka wlewamy małą ilość wody, wrzucamy pokrojoną dynię, dodajemy zwykły cukier i dusimy na małym ogniu do miękkości. Następnie blendujemy na gładkie puree. Odstawiamy do ostygnięcia. Ciasteczka mielimy na miałko i łączymy z rozpuszczonym masłem. Powstałym "piaskiem" wylepiany dno tortownicy, wyłożone papierem do pieczenia, mocno dociskając. Gotowy spód wkładamy do lodówki. Dyniowe puree dzielimy na dwie części
Kuchnia MagdaLenykania) Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapelusze oczyszczamy, suszymy albo w suszarce do grzybów, albo w piekarniku (70°C z termoobiegiem). Ususzone grzyby mielimy i „dewolaj!” (voila) mamy puder ;) Koniec ;) Pewnikiem pojechani będziemy przez panią wujot ;) st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
R'n'G Kitchenpomarańczy 1 łyżeczka świeżo startej skórki pomarańczowej Dodatkowo : 3 nektarynki 400 ml gorącej wody 1 opakowanie Krystalicznej galaretki dr Oetkera *** Wykonanie : 1. Ser mielimy a następnie łączymy z śmietanką kremówką oraz wiórkami kokosowymi. Margarynę ucieramy z cukrem i skórką pomarańczową na jasną i puszystą masę. Dodajemy pojedynczo jajka. Przesiewamy proszek budyniowy oraz obie mąki
vaniliowoczekoladowacytryny Sól, pieprz 1 cebula Gałązki koperku Sposób przygotowania: Łososia myjemy i dokładnie obsuszamy papierowym ręcznikiem. Z ryby musimy również usunąć skórę oraz wszystkie ości. Jeżeli mamy maszynkę do mielenia o dużych oczkach to możemy jej użyć. Jeżeli takiej maszynki nie posiadamy, rybę musimy drobno posiekać. Posiekanego łososia wrzucamy do miski. Następnie doprawiamy ją solą i pieprzem i skrapiamy sokiem
CookMagwodę i po zagotowaniu na małym ogniu gotować z 5 minut co jakiś czas mieszając, odlać 1/2 szklanki na polewę, resztę wystudzić świeży, chudy twaróg zmielić w maszynce do mielenia mięsa na drobnym sitku do wystudzonego kakao wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wbić żółtka i mikserem utrzeć na jednolitą masę dodać ubitą pianę na sztywno do ciasta
W Mojej Kuchni Lubięgramaturą. Czas peklowania 48 godz. Po 24 godz. do szynki dodajemy wodę 100 ml. i wszystkie przyprawy zgodnie z gramaturą szynki i golonki. Dokładnie wyrabiamy. Po 48 godz. mielimy golonkę na sitku 4 mm i następnie ponownie na 2,5 mm. Do zmielonej golonki dodajemy 200 mil zimnej wody i wyrabiamy na jednolitą gładką masę. Później łączymy oba mięska. Mieszamy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.szybko. Trzymając w ręku nóż szefa kuchni Zwilling® Artis mamy duży komfort krojenia. Nie mamy obawy, że nóż np. wyślizgnie mam się z dłoni, czy po dłuższym krojeniu będziemy mieli odciski na dłoniach. Nóż szefa kuchni Zwilling® Artis doskonale poradzi sobie z każdym zadaniem. Bez trudu pokroi mięso, warzywa, czy posieka twarde bakalie. Nóż szefa kuchni Zwilling® Artis
Tradycyjna kuchnia Kasitylko będziecie mieć taką możliwość :* Bo wiecie Kochani, jak ktoś je i chwali, to jak sobie nie życzyć takich Gości 😜 Choć zdaję sobie sprawę, że z zachowania zawsze mieli dobre stopnie i chwalili pewnie też z grzeczności, bo słodkie to ciasto było, że łooo 😅 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
Kuchnia w czekoladziemarchwi 500 g pietruszki 1 seler 3 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 duże pomidory kilka gałązek selera 400 g soli Przygotowanie: warzywa myjemy i obieramy mielimy w maszynce do mięsa - Thermomix każde warzywa osobno siekamy czas ok 20-30 s / obr ok 7 - sprawdzamy czy odpowiada nam konsystencja zmielone warzywa przekładamy do dużej miski, dodajemy sól i dokładnie
Gotowanie z pasjąpieprz do smaku kiełbasa czosnkowa Hańderek papryka czerwona papryka żółta cebula czerwona pomidory malinowe około szklanki rosołu z indyka mozzarella w plastrach 250 g Przygotuj maszynkę do mielenia mięsa. Kiełbasę obierz ze skórki- u mnie porządna laska kiełbasy. Zmiel na grubych oczkach. To samo poczyń z cebulą, paprykami i pomidorami. U mnie 4 pomidory. Dlaczego zmieliłam? Mam w domu
Z Kuchni Do KuchniPamiętacie Kapuchę Celestyny ? Dzisiaj zamiast kapusty w wydaniu polskim zaserwuję Wam twist azjatycki z kapustą jako głównym elementem obiadu. Tak byście mieli kapuścianą alternatywę po przytarganiu główki (czy trzech) do Kuchni. Czytaj więcej
U Fiolkikupne ciastka 😉 Lepsze od oryginału! Składniki: 300 g orzechów ziemnych (bez soli i nieprażonych) 4 białka 3 łyżki cukru pudru 50 g gorzkiej czekolady szczypta soli Wykonanie: Orzechy ziemne mielimy na miałko. Białka ubijamy mikserem ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier puder i dalej miksujemy, aż piana będzie lśniąca. Następnie dodajemy porcjami zmielone orzechy, mieszamy. Czekoladę gorzką siekamy
Kuchnia MagdaLenymuszą być i kotlety z grzybów..na blogu w sumie już są, ale te są ciut inne...zabrakło bułki tartej, a nie chciało się ani iść do sklepu, ani mielić czerstwej bułki, więc troszkę poszperałam w szafkach i znalazłam otręby orkiszowe..i w nich obtoczyłam przygotowane kotleciki i usmażyłam. 50 dag grzybów leśnych (podgrzybki, prawdziwki, opieńki) 1 cebula
Moje domowe kucharzenie