ciasto - 162155 przepisów (strona:2445/10811)

SPRAWDZONE PRZEPISY NA TŁUSTY CZWARTEK- PĄCZKI, OPONKI, FAWORKI... 81

ustach i gwarantuję Wam, że nie poprzestaniecie na jednym ;)  Przepis jest bardzo prosty i sprawdzony przeze mnie wielokrotnie.  Oczywiście ich chrupkość zależy tu od grubości rozwałkowanego ciasta. Im cieńsze tym bardziej będą kruche. Obficie posypane cukrem pudrem... niebo w gębie ;) FAWORKI Z SERKIEM MASCARPONE-  przepis tutaj Jedni pieką pączki inni zaś faworki. A co powiecie na prosty(...)szybki przepis na faworki z dodatkiem serka mascarpone ? Mega chrupiące , lekkie i delikatne. Ich przygotowanie tak samo jak i pieczenie zajmuje niewiele czasu. Dodatkowo ciasta nie trzeba ani chłodzić w lodówce, ani też mocno wybijać wałkiem. Jeśli jeszcze nie próbowaliście faworków z mascarpone to polecam :) PĄCZKI HISZPAŃSKIE (GNIAZDA PARZONE)-  przepis tutaj Smaki dzieciństwa :) Pączki hiszpańskie znane też jako gniazda

Zrób to smacznie
Wieniec Pizzowy 95

jego przygotowaniem, nawet jeśli będzie to robić po raz pierwszy. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcją a Wasz wieniec pizzowy winie perfekcyjny. PRZEPIS NA WIENIEC PIZZOWY (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki CIASTO 450 g mąki pszennej 9 g drożdży instant 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru 4 łyżki płynnego masła/oleju 1 łyżeczka soli 2 jajka SOS 6 łyżek ketchupu 1 łyżka(...)koperku  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Do miski wsypać drożdże instant i cukier. Wlać ciepłe mleko, wymieszać. Odstawić na 15 minut. Dodać masło, jajka, sól i mąkę, wyrobić jednolite ciasto.  Odstawić na godzinę, aż podwoi swoją objętość. Ciasto umieścić na stolnicy. Rozwałkować na prostokąt o grubości 0,5 cm. Wszystkie składniki na sos umieścić w miseczce i wymieszać

Przepiski.pl
Puszyste pączki z powidłami wg Aleex 82

przykryciem do wyrośnięcia na około 15 minut w ciepłym miejscu.  2. Mąkę pszenną przesiać, dodać wyrośnięty rozczyn, resztę ciepłego mleka, jajka, żółtka, cukier, sól i rum.  3. Ciasto wyrobić, pod koniec dodając roztopione i przestudzone masło.  4. Wyrabiać kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i miękkie (starajcie się nie dosypywać mąki, mimo iż ciasto będzie się lekko(...)kleiło).  5. Wyrobione ciasto uformować w kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce aż podwoi objętość (około 1 – 1,5 godziny). 6. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę, krótko wyrobić. 7. Pączki formować ręcznie - odrywać kawałki ciasta (każdy powinien ważyć 65 - 70 g ), formować kulki, następnie odłożyć je na ściereczkę oprószoną mąką pszenną

W mojej kuchni
Kakaowy wulkan z nadzieniem serowym 81

łączenie tych ulubieńców w duet, jest wiele.  Serniki królewskie, poduszkowce, Isaury, brownie z masami serowymi. A dziś coś zupełnie innego. Pół na pół - w każdym kawałku znajdziemy sporo ciasta  kakaowego i kremowego sernika,  wpływającego miejscami aż pod krawędzie. Przygotowanie wypieku zajmuje około 15 minut, wymaga trzech misek i miksera. I po 60 - ciu minutach mamy wulkan(...)budyniowy i miksujemy do dokładnego połączenia. Tak przygotowaną masę serową wylewamy dokładnie,  powoli, cienkim strumieniem na środek masy czekoladowej. W czasie pieczenia zatopi się i wyrośnie razem z ciastem  ( wyrasta dość wysokie ). Po wyjęciu z piekarnika zapadnie się troszeczkę, tworząc krater wulkanu. Przygotowane do pieczenia ciasto wkładamy do piekarnika  nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około

Kronika Piekarnika
puszyste pączki z marmoladą + film 102

łyżkami mąki i odstawiamy do podrośnięcia. Żółtka miksujemy z pozostałym cukrem na puszystą masę. Do podrośniętego rozczynu dodajemy puszystą masę jajeczną, przesianą mąkę, sól, olej, spirytus i zagniatamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 60 min. Wyrośnięte ciasto uderzamy pięścią aby odpowietrzyć. Przekładamy na oprószoną mąką stolnicę, zagniatamy chwilkę a następnie formujemy dłońmi lub rozwałkowujemy. Wykrawamy szklanką

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto ucierane z twarogiem i brzoskwiniami 59

Ciasto ucierane z twarogiem i brzoskwiniami jest pyszne, puszyste i mięciutkie. Idealne na każdą okazję. Składniki 2 szkl. mąki pszennej 250g margaryny 1 szkl. cukru 250g twarogu mielonego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia cukier wanilinowy 1 opak. 3 jajka 200ml śmietany 18% puszka brzoskwiń w syropie cukier puder do posypania Przygotowanie Utrzeć margarynę mikserem, porcjami dodawać twaróg i ucierać(...)sztywno i mieszam chwile mikserem. Wykładam formę papierem do pieczenia (forma ma średnicę 28cm). Wylewam masę i wygładzam łyżką. Kroję połówki brzoskwiń na grube plastry i układam na ciasto lekko dociskając. Wkładam ciasto do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piekę godzinę i 20 minut. Autor przepisu: Anita Ciruk Artykuł Ciasto ucierane z twarogiem i brzoskwiniami pochodzi z serwisu Wasze

Wasze Przepisy
Czekolada na gorąco do picia 78

Czekolada na gorąco do picia przepis na domową gęstą czekoladę.  Czekolada na gorąco do picia to nasz najlepszy pocieszacz na mróz, niepogodę i zły nastrój

Cztery Fajery
Keto Krakersy z Ziarnami 76

gorącej wody Sposób przygotowania Nagrzej piekarnik do temperatury 150 stopni (góra-dół). Wymieszaj suche składniki. Następnie dolej olej i wodę. Dokładnie wymieszaj aż do momentu uzyskania żelowej konsystencji. Wyłóż ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na górę ciasta połóż arkusz papieru do pieczenia. Rozwałkuj ciasto tak, aby zajmowało całą powierzchnię blachy. Zdejmij górny arkusz i włóż do nagrzanego piekarnika(...)gorącej wody Instructions Nagrzej piekarnik do temperatury 150 stopni (góra-dół). Wymieszaj suche składniki. Następnie dolej olej i wodę. Dokładnie wymieszaj aż do momentu uzyskania żelowej konsystencji. Wyłóż ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na górę ciasta połóż arkusz papieru do pieczenia. Rozwałkuj ciasto tak, aby zajmowało całą powierzchnię blachy. Zdejmij górny arkusz i włóż do nagrzanego piekarnika

ZGruntuFit
TORCIK ITALIANO 96

ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Następnie dodać rozpuszczoną kawę - lekko wymieszać rózgą. Na koniec dodać przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia. Za pomocą rózgi delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm, którą spód wykładamy papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem. Piec około 30 - 35 minut w temperaturze 180 - 200 stopni(...)kąpieli), dodać przesiany cukier puder i za pomocą blendera dokładnie wymieszać do momentu, aż polewa będzie gładka i bez grudek. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta rozsmarować połowę masy czekoladowej. Delikatnie przykryć drugim blatem ciasta i rozsmarować pozostały kremem czekoladowy. Na koniec na górze od środka rozprowadzamy polewę

Ciastka - domowe słodkości
Najlepsze Domowe Nalewki - 15 przepisów (Ebook) 107

Już jest dostępny! E-book z naszymi najlepszymi przepisami na domowe nalewki 🍷 E-book "Najlepsze Domowe Nalewki" zawiera 15 sprawdzonych przepisów na różnego rodzaju trunki alkoholowe

Kuchnia MagdaLeny
Drożdżowe trójkąty z powidłem i daktylami 101

herbaty. Słodkich wypieków :)           Potrzebujemy:   Na rozczyn: 5 dag świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 1 szklanka ciepłego mleka 2 łyżki mąki tortowej   Na ciasto: 4 szklanki mąki tortowej 2 jajka pół szklanki cukru 2 cukry waniliowe 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 5 dag masła lub margaryny ewentualnie ciepłe mleko  Na nadzienie: 2 słoiczki powidła(...)trójkątów:   1. Rozczyn: Zaczynamy od rozczynu. Drożdże rozcieramy z cukrem, ciepłym mlekiem i mąką. Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce żeby rozczyn podwoił swoją objętość. 2. Ciasto: Masło lub margarynę roztapiamy i lekko studzimy. Jajka ucieramy z cukrami na puszystą masę. Do mąki dodajemy utarte składniki, ekstrakt waniliowy, rozczyn i masło. Zagniatamy ciasto przez kilka minut

Izabelawkuchni
Mini serniczki Raffaello z malinami 71

wymiarami zamieszczam tutaj . Zaczynamy od przygotowania kruchych ciasteczek, na podstawy naszych serniczków.  Do miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki, zagnieść na gładkie ciasto, owinąć folią spożywczą i wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto wyjąć, włożyć pomiędzy dwa arkusze folii spożywczej i rozwałkować na placek o grubości około

Świat Ciasta
Naleśniki Rafaello 91

niezwykle proste i szybkie. Taka propozycja sprawdzi się na słodki obiad, ale takim deserem też bym nie pogardziła. Składniki (na 9 dużych naleśników): szklanka mąki pszennej i odrobina jakby ciasto było za rzadkie szklanka napoju kokosowego – użyłam Alpro łyżka cukru pudru szczypta soli 1 jajko 4 łyżki stopionego masła 3 łyżki wiórków kokosowych Na nadzienie: opakowanie naturalnego serka Skyr(...)aromatu migdałowego cukier puder do smaku Do podania: 2 łyżki wiórków kokosowych do posypania 3 łyżki płatków migdałowych do posypania kulki pralinek Rafaello – opcjonalnie   Zaczynamy od przygotowania ciasta na naleśniki – do miski wlewamy mleko, dodajemy jajko, stopione masło, cukier puder, sól i dokładnie mieszamy do połączenia. Następnie za pomocą rózgi mieszamy mokre składniki z mąką, do dokładnego

Smaczna Strona
Jabłkowe róże 63

Przepyszne i bardzo efektowne Jabłkowe róże z ciasta francuskiego. Bardzo proste w przygotowaniu. Idealne do popołudniowej kawy czy herbaty. Zachwycą domowników jak i gości. Błyskawicznie znikną z talerza :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 duże jabłka z czerwoną skórką rulon ciasta francuskiego 1 małe jajko 3 czubate łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki masła 3/4 łyżeczki kwasku cytrynowego cukier puder(...)jabłka zmiękły. W międzyczasie 2-3 krotnie mieszamy jabłka. Następnie jabłka odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia. do miseczki wsypujemy cukier i mieszamy go wraz z cynamonem. Masło rozpuszczamy. rozwijamy ciasto francuskie i kroimy na ok 1,5 cm paski. każdy pasek ciasta przy pomocy pędzelka smarujemy roztopionym masłem, posypujemy cynamonowym cukrem i układamy plasterki jabłka tak aby część ze skórką

Blog kulinarny S9.PL
CHRUSTY, CHRUŚCIKI, FAWORKI NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 110

łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli dodatkowo: - tłuszcz do smażenia- u mnie 900ml oleju kokosowego bezzapachowego (nie pozostawia żadnego posmaku, jest genialny do smażenia) - mąka do podsypywania przy rozwałkowywaniu ciasta - mielony ksylitol lub puder do obsypania faworków W misie miksera umieszczamy wszystkie składniki (ja na początku dałam 300g mąki, w trakcie dosypałam kolejne 20g, by nie trzeba było dużo podsypywać(...)przy wałkowaniu i zagniataniu. Ja wykorzystałam w tym celu hak miksera.  Po uzyskaniu zwartego, gładkiego ciasta wykładamy je blat. Dzielimy na 3-4 części, każdą osobno rozwałkowujemy na podsypanym delikatnie mąką blacie, na cienki placek, składamy w prostokąt i rozwałkowujemy jeszcze raz. Czynność tę powtarzamy jeszcze 2-3 razy.  Rozwałkowane cienko ciasto (czym cieniej, tym smaczniejsze) kroimy

Smaczne Zdrowe