mielone - 47549 przepisów (strona:2452/3170)

Pierogi z mięsem w pomidorowym cieście 166

mąki 50 g masła 250 ml wrzątku 1 łyżka koncentratu pomidorowego     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ugotowane mięso oddzielamy od kości, mielimy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Do smaku doprawiamy maggi i pieprzem, wyrabiamy na jednolitą masę. Oczywiście proporcje składników farszu mogą być inne, dostosowane do potrzeb i preferencji smakowych. W gorącej wodzie rozpuszczamy masło

R'n'G Kitchen
Sernik z jagodami na kruchym spodzie 154

serowa: - 80 dag sera białego - 2 łyżeczki esencji waniliowej - 1 jajo - 3/4 szklanki cukru - budyń śmietankowy - cukier waniliowy - 1/2 szklanka mleka Dodatkowo: - jagody, ok. 1 1/2 szklanki 1. Ser mielimy. Jajo ubijamy z cukrem na kogel mogel. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, miksujemy na gładką masę. 2. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, na spód wykładamy większą połowę ciasta, przelewamy masę

Apetyczna babeczka
NALEŚNIKI Z SOSEM BOLOŃSKIM 234

farsz: -200 g indyka zmielonego -1 puszka pomidorów krojonych -60 g cebuli -2 plastry sera żółtego -łyżka oleju naleśniki: -100 g mąki gryczanej -woda -łyżka oleju Przygotowanie: 1. Mięso mielimy (chyba że kupujecie gotowe) i doprawiamy. 2. Cebulę kroimy w kostkę drobno. 3. Rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę, dorzucamy mięso i smażymy. Na koniec dodać pomidory z puszki, doprawić wedle

Zdrowie i pysznie na talerzu
KOTLECIKI BROKUŁOWE 161

smażenia np rzepakowy PRZYGOTOWANIE:  Brokuły gotuję a następnie studzę. Zimne brokuły dzielę na mniejsze części. Do malaksera wkładam brokuła, jajka, bułkę, mozzarellę oraz przyprawy. Dokładnie ze sobą mielę na gładką masę. Z masy formuję kotleciki. Następnie obtaczam w bułce tartej. Smażę na głębokim oleju ze wszystkich stron. Smażę na rumiano

Gotowanie Patki
Penne z drobiowymi klopsikami 141

kurczaka 250 ml bulionu drobiowego 125 ml śmietany 18% koperek sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Mięso mielimy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe klopsiki, wrzucamy do wrzącego bulionu, gotujemy kilka minut. Śmietanę mieszamy z niewielką ilością gorącego bulionu, dodajemy do całości, zmniejszamy płomień i dusimy

R'n'G Kitchen
Gołąbki z mięsem kaczki zapiekane w sosie bolońskim 175

kapusty włoskiej 1 łyżka estragonu 1 słoik sosu bolońskiego od Jamar sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy na sypko. Filety mielimy razem ze skórą na średnich oczkach. Liście kapusty wycinamy i lekko sparzamy w osolonym wrzątku. Ryż i mięso łączymy, dodajemy estragon, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy

R'n'G Kitchen
Proteinowe muffiny 231

tłuszczu/12g węgli/ 56g białka: 3 jajka 30g odżywki białkowej (ja użyłam smaku kokosowa trufla) 30g zmielonej na mąkę kaszy jaglanej łyżeczka proszku do pieczenia łyżka jagód goi (mielimy razem z kaszą) 50g chudego twarogu opcjonalnie kilka sztuk borówek  Sposób przygotowania: Blendujemy ze sobą wszystkie składniki (poza borówkami) na jednolitą masę przekładamy ciasto do silikonowych foremek na muffiny (jeśli

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Placki z cebuli 992

zielonej soczewicy 2 jajka natka pietruszki sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebule obieramy, ścieramy   na tarce o dużych oczkach. Soczewicę mielimy i razem z jajkiem oraz posiekaną natką pietruszki (2-3 łyżki), dodajemy do cebuli. Mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, podajemy z jogurtem naturalnym

R'n'G Kitchen
WEGAŃSKIE MINI SERNIKI Z TRUSKAWKAMI 187

bazie kaszy jaglanej ( przepis ), tofu czy nawet ryżu (przepis).   Dzisiejszy przepis będzie idealny dla osób, które lubią szybkie i proste desery, których przygotowanie nie wymaga mielenia, blendowania czy miksowania. Te wegański mini sernik są jednym z najprostszych deserów tego typu. Aby powstała pyszna masa serowa, która nie wymaga dodatkowego zakwaszania wystarczy podgrzać mleczko kokosowe z agarem, wymieszać z pokrojonymi

wegujemy
Obiad na szybko czyli naleśniki bolognese 232

czyli 4 połówki) sól, pieprz oliwa z oliwek lub olej 500 ml zimej wody ser w kawałku 100 g Zaczynam od zrobienia naleśników, przepis znajdziesz TUTAJ .   Następnie mielę pierś, wrzucam na patelnie z odrobina oliwy lub oleju i smażę przez kilka minut. Gdy pierś będzie usmażona, wlewam na patelnie fixy rozmieszane w wodzie i chwilę jeszcze trzymam na ogniu

Kuchnia Viki
Sernik kokosowy 225

góra się nie spiekła). Na dole piekarnika ustawiamy miseczkę z wodą, aby sernik był gładki i jak najmniej wyrósł (jeżeli sernik nam się uniesie, dzięki ubitym białkom, to będziemy mieli pewność, że po wyłączeniu piekarnika po kilku minutach opadnie). Studzimy przy otwartych drzwiach piekarnika. Smacznego

ChilliJemy
Kolorowe oponki serowe 214

RADA Oponki czym dłużej leżakują na swoją kolej tym bardziej pękają,dlatego najlepiej przygotować je bezpośrednio przed wrzuceniem na tłuszcz a resztę ciasta trzymać dobrze owinięte. *nie ma konieczności mielenia twarogu,jedynie przed dodaniem trzeba go dobrze pognieść.Już tak robiłam i również wychodzą. Przepis pochodzi z gazety z przed kilku lat (nie pamiętam z jakiej

Anielskie wypieki
Zupa krem z czerwonej fasoli 189

rozgrzewamy patelnię i wrzucamy na nią (jak będzie gorąca) pokrojony w drobną kostkę boczek i cebulkę – smażymy aż całość będzie rumiana. Zupę miksujemy blenderem i gdy będziemy już mieli jednolitą konsystencję dodajemy zawartość pateli. Mieszamy, podgrzewamy i doprawiamy. Zupę podajemy gorącą posypaną serem (wtedy fajnie się stopi) i posypaną czymś zielonym (u mnie bazylia, ale może być pietruszka

Szybko Tanio Smacznie
Koktajl owocowy 222

waniliowego  1 banan  2 kostki lodu  szczypta cynamonu  1 brzoskwinia  Wykonanie  Wszystkie składniki myjemy , następnie wszystkie składniki przekładamy do blendera i bardzo dokładnie mielimy . Kiedy mamy dokładnie zmielone , przelewamy do naczynia i gotowe do podania .  Smacznego

Mój Smak
Kokosowy sernik mango z tofu bez pieczenia 217

mango + 50-100g do dekoracji – 30-50g syropu daktylowego/klonowego – 2,5 łyżeczki agaru – skórka z otartej cytryny – laska wanilii Herbatniki i biszkopty mielimy na mąkę, łączymy z masłem i masłem orzechowym. Na dno (tortownicy z obręczą) wyłożone papierem do pieczenia, wykładamy przygotowany spód, lekko dociskamy zwilżoną łyżką i wstawiamy do lodówki, by stwardniał. Puszkę

Be Fit Be Strong