łyżki mąki...na 5-10 min. Mąkę przesiewamy i dodajemy do niej rozgniecione ziemniaki, sól, zaczyn i wyrabiamy ciasto. Farsz: ugotowane ziemniaki, rozmrożony szpinak, czosnek, sól i pieprz. Mielimy ziemniaki, szpinak, czosnek i przyprawiamy. Następnie wałkujemy ciasto, wycinamy kółka, nakładamy farsz i lepimy pierogi. Farsz możemy schłodzić w lodówce, wówczas lepiej się nakłada. Polepione pierogi przekładamy na blachę
chleba naszegojajka pęczek młodej pokrzywy pół szklanki pestek dyni pół szklanki oleju lnianego 1 ząbek czosnku 100 gram tartego parmezanu garść kiełków rzodkiewki świeżo zmielony pieprz sól Wykonanie: Pestki dyni mielimy w rozdrabniaczu i wysypujemy na miseczkę, lub talerzyk, a do rozdrabniacza wkładamy pokrzywy, parmezan, czosnek i olej, wszystko razem miksujemy, dosypujemy zmielone pestki i miksujemy jeszcze raz. Jeśli pesto jest
Quinoa Raz!kasze wsypujemy do garnka, zalewamy 3 litrami gorącego rosołu, garnek przykrywamy pokrywką, owijamy w koc i pozostawiamy na kilka godzin, kasza powinna być miękka i wchłonąć cały rosół. Mięso mielimy na sitku o drobnych oczkach, dodajemy do przestudzonej kaszy, wszystko dokładnie wyrabiamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Jelita wieprzowe zalewamy ciepłą wodą, pozostawiamy na kilka godzin, przepłukujemy
Bajeczna KuchniaBiały sernik - wyzwanie - ależ skąd, nic bardziej prostego nie piekłam. Sernik wymaga mało pracy, nawet sera się nie mieli a efekt wyśmienity. Masa serowa jest wilgotna i mega smaczna a polewa której prawie nie widać bo jest biała jest niesamowita. Sernik idealny na święta czy przyjęcia urodzinowe, z przyjaciółmi. Polecam gorąco do wypróbowania. Biały sernik z białą polewą. ROZWIŃ
Moje Małe Czarowaniepóźna. Taa, nigdy w życiu nie udało mi się wylegiwać tak długo. Chyba że byłam chora, ale to nie liczy. Podczas porannej kawy udało mi się ustalić co będziemy mieli na obiad. No jak myślicie, co sprawdza się przy takiej pogodzie? Oczywiście rosół! Rosół z lanymi kluseczkami. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieoddzielamy białka od żółtek , z białek ubijamy pianę na sztywno , po ubiciu odstawiamy na chwilkę , następnie obieramy ziemniaki , cebulkę i czosnek , kroimy w kostkę i przekładamy do blendera , mielimy na mus , kiedy ziemniaki z cebulką i czosnkiem mamy zmielony to dodajemy żółtka , mąkę , oraz doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy , po wymieszaniu dodajemy nasze wcześniej ubite białka
Mój Smakzakładce MIĘSA znajdziecie również inne tego typu dania. Szczególnie polecam kaczkę w pomarańczach lub kurczaka w pomarańczach . Jeśli skusicie się na danie z mojego przepisu i będziecie mieli ochotę podzielić się swoją opinią z innymi to napiszcie swój komentarz lub wskazówkę dla innych. Składniki 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 mango 2 łyzki masła klarowanego 2 łyżeczki curry
O kuchni z uczuciemCiasto jest pyszne! Smakowało wszystkim, którzy mieli okazję go spróbować. A dopowiem, że na co dzień zdrowe odżywianie im nie towarzyszy, a słodkości jedzą tylko w wersji pełnej cukru, tłuszczu i białej mąki. Prosty i bezglutenowy biszkopt wyszedł idealny! Krem budyniowy zachwyca , jedynie galaretka stawiała opór, gdyż nie chciała stężeć, dlatego możecie ją pominąć lub użyć jakiejś innej albo spróbujcie
Zdrowie na języku :PSkładniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 szkl. mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka szczypta soli olej 1 duża cebula Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę, maszynkę do mielenia, lub dobrze potłuc tłuczkiem do ziemniaków. Wystudzić. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Przełożyć część masy na stolnicę wysypaną mąką. Wałkować wałeczek, delikatnie zgnieść i kroić pod kątem. Kopytka gotujemy
MojaQchnia.plnaszemu organizmowi wielu cennych składników mineralnych. Oczywiście kupno takich koktajli wiąże się ze sporym wydatkiem, dlatego właśnie lepiej jest przygotować je samodzielnie w domu, będzie dużo taniej z będziemy mieli 100% pewności, że są robione z naturalnych składników. Zielony koktajl oczyszczający to znakomity pomysł na zdrowy napój, pomagający oczyścić nasz organizm po sporym przejedzeniu… np. po świętach, różnego rodzaju
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!masła - 3/4 szklanki cukru - 20 g budyniu śmietankowego - pół łyżeczki mąki pszennej tortowej - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - skórka otarta z połowy cytryny - wiśnie mrożone - jagody mrożone Na początku mielę ser dwa razy wraz z masłem (dodaję na przemian ser i masło). Do miski dodaję żółtka oraz cukier i miksuję parę minut. Następnie mieszam zmielony ser i masło z ubitymi
Receptura smakusmażenia Małe okrągłe foremki aluminiowe Sposób przygotowania: Cebulę obieramy i kroimy w pióra, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kajzerkę namaczamy w wodzie, odciskamy. Mięso, warzywa, cebule oraz namoczoną kajzerkę mielimy na sitku o drobnych oczkach. Do masy dodajemy jajko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i majerankiem, wszystko dokładnie mieszamy. Jajka obieramy, obtaczamy je przygotowaną masą, układamy w foremkach aluminiowych
Bajeczna Kuchniatylko do połączenia składników. Ewentualnie dodać jeszcze cukru pudru. Gotowym kremem wypełnić spody ptysi, a na wierzch położyć po 3-4 maliny. Przykryć drugą połówką. Puder z hibiskusa: Hibiskusa mielimy na pył. Dodajemy cukier puder i dokładnie mieszamy. Gotowym pudrem posypujemy ptysie. Smacznego Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl Zapisz Zapisz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapisz
Oryginalny smakszkl śmietany 30 % 1/2 szkl cukru pudru 2 łyżki kakao 50 g gorzkiej czekolady kilka migdałów 3 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżki rodzynek 1/3 szkl orzechów 1. Ser mielimy trzykrotnie przez maszynkę do mięsa. Miękkie masło ucieramy z pudrem. Stopniowo dodajemy ser i śmietanę. Na koniec wsypujemy kakao. 2. Masę ucieramy dość długo aż podwoi swoją objętość. Powinna być puszysta
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty