mielone - 47549 przepisów (strona:2462/3170)

Czekoladowe ciasto z cukinią FIT 867

pieczenia i miksuję na puszystą masę , następnie do wysokiego naczynia dodaję fasolę , banany,cukinie  , masło orzechowe , oraz mleko sojowe , kiedy mamy już składniki to blenderem bardzo dokładnie mielimy aby uzyskać gładką masę . Kiedy mamy zmieloną masę , zaczynamy łączyć wszystkie składniki , do ubitych żółtek dodaję mąkę ,zmielone banany z fasolą , oraz kakao , miksujemy to połączenia składników , następnie do gotowej masy

Mój Smak
Kulki ala Rafaello w wersji fit 370

nadal będzie twarda to możemy delikatnie podlać ją wodą lub zwykłym mlekiem aż się dobrze ugotuje. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy. Masę delikatnie studzimy i jeszcze ciepłą mielimy blenderem na gładki krem. Dodajemy alkohol. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki. Z powstałego gęstego kremu lepimy kulki, do środka każdej wkładamy migdałka i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Trzymamy w lodówce. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Biszkopt z Makiem (Makowiec na Biszkopcie) 274

wystudzeniu przekrawamy na 2 równe części. Masa makowa: Mak zal ewamy wrzącą wodą. Po 20 minutach zagoto wujemy i odstawi amy do ostygnięcia. Odl ewamy wodę i dwukrotnie mieli my .  (j eżeli używamy maku już zmielonego to zalewamy go ok. 3 00 ml wrzącej wod y i ods tawiamy do "napęcznienia ") .   Następnie łączy my z rozbełtanymi jajkami

Słodka Strona
strucla drożdżowa z serem i wiśniami... 196

wyrośnięcia na około 1 godzinę, następnie ciasto podzielić na dwie części i każdą rozwałkować na prostokąt na podsypanej mąką stolnicy na nadzienie składniki wymieszać dokładnie ze sobą, twarogu nie mielę, lubimy grudkowaty, na każdy z prostokątów wyłożyć połowę nadzienia i rozsmarować, poukładać wiśnie z kompotu lub świeże, zwinąć roladę, końcówki podwinąć pod spód, zostawić na blasze z papierem do pieczenia

W Mojej Kuchni Lubię
Kampania Streetcom. Jak poznałam świat kawy Prima Finezja. 228

polskich konsumentów tytułem Produkt Roku 2015?     ,,Prima Finezja to starannie skomponowana kawa o harmonijnym smaku i urzekającym aromacie świeżo palony ziaren. Za sprawą tradycyjnego procesu palenia oraz mielenia Kawa Finezja uzyskuje niepowtarzalny, delikatny smak i pełny aromat, towarzyszący Polakom już od lat.” #Kawa #PrimaFinezja #WspólneChwile

Słodkie okruszki
SALATKA Z BURACZKOW NA ZIME 178

ścieramy na tarce do jarzyn z dużymi oczkami - pamiętajcie o rękawiczkach na dłonie ;) Jeśli macie maszynkę do mięsa, lub robota kuchennego z przystawką do tarcia warzyw - korzystajcie! Będziecie mieli o wiele mniej pracy. Krok 2. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy wraz z cebulą w drobną kosteczkę. Krok 3. W dużym garnku zagotowujemy wodę z cukrem i przyprawami, wrzucamy pokrojoną

Moja Książka Kucharska
KUTIA JAK MARZENIE 194

wolnym ogniu pod przykryciem przez 3 godziny (ziarna mają być miękkie, ale nie rozgotowane ), odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Krok 2. Opłukany mak zalewamy wrzątkiem, gotujemy 20 minut, osączamy, mielimy trzykrotnie. Krok 3. 10 migdałów odkładamy na później, pozostałe drobno kroimy z orzechami włoskimi, figi i daktyle kroimy w paski, dodajemy rodzynki i polewamy rumem. Krok 4. Pszenicę łączymy

Moja Książka Kucharska
RUBASZNY MAKOWIEC 250

jeszcze wyrabiamy, przykrywamy czystą ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Krok 2. Przygotowujemy nadzienie: opłukany i osączony mak zalewamy wrzącą wodą - gotujemy 10 minut. Odcedzamy, odciskamy z płynu - mielimy 3 razy . W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy mak, cukier biały i waniliowy, miód, opłukane i osączone rodzynki, posiekaną drobno skórkę pomarańczową i skórkę cytrynową - smażymy farsz 10 minut, mieszając, zdejmujemy

Moja Książka Kucharska
PYZY ZIEMNIACZANE NADZIEWANE MIESEM 219

skrobię do utartych ziemniaków.  Krok 4 . Mieszamy  ugotowane ziemniaki  z surowymi, jajkiem, mąką ziemniaczaną oraz szczyptą soli i zagniatamy z nich ciasto.   Krok 5. Mięso mielimy (jeżeli mamy warzywa z gotowania mięsa np.marchew , to możemy je zmielić razem z mięsem) . Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i rumienimy na 2 łyżkach masła, mieszamy z mięsem, tartą

Moja Książka Kucharska
DOMOWY, PASZTET WIEJSKI wg. MAGDY GESSLER 503

złoty kolor. Krok 4. Bułki namaczamy w mleku. Oddzielamy żółtka od białek i ubijamy pianę z białek. Krok 5. Mięsa, odciśniętą bułkę, wątróbkę , odcedzone warzywa, grzyby oraz podsmażoną cebulę mielimy trzykrotnie w maszynce do mięsa (ostatnim razem na najmniejszych oczkach). Krok 6. Do masy dodajemy żółtka i dokładnie wyrabiamy (to ważne!)- ma być gładka i lśniąca. Krok 7. Następnie dodajemy

Moja Książka Kucharska
PIEROGI CHLOPSKIE Z ZIEMNIAKAMI I KIELBASA DO BARSZCZU 282

ciasto - odstawiamy przykryte czystą ściereczką (niech odpoczywa chwilkę ). PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy pokrojony w drobną kostkę boczek, dodajemy cebulę - smażymy na złoty kolor. Krok 2. Ziemniaki mielimy wraz kiełbasą (dobrze jest zdjąć z niej osłonkę), dodajemy podsmażoną cebulę i boczek, doprawiamy do smaku, dokładnie mieszamy.  Krok 3. Ciasto cienko rozwałkowujemy, wykrawamy  krążki ( najlepiej szklanką

Moja Książka Kucharska
CHRUPIACE PLACKI ZIEMNIACZANE Z ZURAWINA I SEREM 191

dyspozycji mniej więcej 20 kg żurawiny robię z niej sok do picia, a przy okazji mam  dżemy i musy. Przemrożoną żurawinę (taka jest najlepsza) traktuję w maszynce do mielenia mięsa i tu uwaga na 1 kg żurawiny potrzeba 1 kg cukru. Wszystko pakuję warstwami do wielkiego słoja (do około 1/2 jego wysokości) na koniec zasypuję warstwą cukru i robię

Moja Książka Kucharska
Rewelacyjne Ciasto Makowo-Adwokatowe 3145

wystudzeniu przekrawamy na 2 równe części. Masa makowa: Mak zal ewamy wrzącą wodą. Po 20 minutach zagoto wujemy i odstawi amy do ostygnięcia. Odl ewamy wodę i dwukrotnie mieli my .  (j eżeli używamy maku już zmielonego to zalewamy go ok. 200 ml wrzącej wod y i ods tawiamy do "napęcznienia ") .   Następnie łączy my z rozbełtanymi jajkami, mąką

Słodka Strona
Ciasto nieprzyzwoicie czekoladowe 177

Wystarczy, aby ochłodziło się do temperatury pokojowej. W czasie gdy mleko z kakao się chłodzi, przygotowujemy resztę składników. Jajka wybijamy do miseczki, czekoladę kroimy w drobną kostkę, bułkę tartą mielimy w młynku do kawy, jeśli taki mamy, jeśli nie przesiewamy przez drobne sito, chodzi o to by była jak najdrobniejsza. Blachę smarujemy tłuszczem. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni góra dół

Kuchnia od dwojga
Rogale marcińskie 170

płuczemy, zalewamy w rondelku wrzątkiem i parzymy około 30 minut. W połowie parzenia wrzucamy orzechy włoskie i migdały. Mak i orzechy odsączamy na gęstym sicie, po wystudzeniu mielimy trzykrotnie. Rodzynki zalewamy gorącą wodą na 15 minut, odsączamy i drobno kroimy. W garnku rozpuszczamy masło, miód i cukier. Gdy cukier się całkowicie rozpuści dodajemy rodzynki i skórkę pomarańczową i gotujemy kilka

Smak mojej kuchni