mieszane np wołowe z drobiowym. Mięso oddzielamy od kości,na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju i podsmażam mięso do zarumienienia by nabrało smaczku. Gdy mięso jest już chłodne mielę je w maszynce,kapustę również ( można też posiekać). Cebulę siekam w drobną kostkę,podsmażam na patelni z niewielką ilością oleju. Zmielone mięso i kapustę łączę ze sobą,dodaję podsmażoną cebulkę
Niespełnione zdolności kulinarnepróbowałam robić ten sernik z sera z wiaderka, ale nie za bardzo mi odpowiada. Ser wychodzi zbyt wilgotny, rozpadający się i od tego czasu wróciłam do starego sposobu mielenia zwykłego białego sera w maszynce. Biorę ser tłusty lub półtłusty. Skład ciasta krótki bez dodatku zapychaczy typu mąka, budyń. można ten sernik udekorowac lukrem cytrynowym lub masą czekoladową
Państwo Wojtczuk gotująCiasto: Kaszę gryczaną gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu, mniej więcej przez 20-25 minut, do miękkości, odstawiamy do wystudzenia. Po ugotowaniu i wystudzeniu kaszę mielemy, używając maszynki do mielenia lub blendera z ostrymi nożami. W garnku rozpuszczamy masło. Odrobiną masła smarujemy blaszkę do pieczenia (do posypania wnętrza blaszki możemy używać okruszków biszkoptów). do rozpuszczonego masła dodajemy kawałki czekolady, całość
Państwo Wojtczuk gotująmięso gotujemy razem z warzywami do miękkości (oprócz słoniny). Gdy mięso jest miękkie wyjmujemy i studzimy. W między czasie kroimy drobno cebulę i obsmażamy ja na patelni. Zimne mięso mielimy przez maszynkę do mięsa, jeśli chcemy możemy zmielić do tego marchewkę (ja wzięłam 3 marchewki) i słoninę. Dodajemy jajka, solimy i pieprzymy do smaku i mieszamy razem. Ciasto rozwałkowujemy
Państwo Wojtczuk gotującytryny, 2-3 łyżeczki cukru, 1łyżeczka soli, pieprz. Galareta: 3 litry wody, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach, liść laurowy, sól, cukier, żelatyna. Przygotowanie: rybę odmrażamy, kroimy na kawałki i mielimy w maszynce do mięsa. Następnie dodajemy całe jajka, sok z cytryny, solimy, pieprzymy, cukrzymy i dodajemy bułkę tartą tak, aby była konsystencja gęstej papki (nie można dać za dużo żeby
Państwo Wojtczuk gotująsiebie - możemy porozmawiać, przeczytać książkę. Dziś na stronie http://uptoclouds.pl natrafiłam na pewien mądry artykuł, który skłonił mnie to napisania tego postu. Tak więc wszystkich tych, którzy mieli wątpliwości, co do tego czy odpowiednio zajmują się swoimi dziećmi, zapraszamy do lektury: " CO JEST NAJLEPSZE DLA TWOJEGO DZIECKA? Najlepsze wcale nie jest karmienie piersią. Najlepsze nie jest również karmienie
Pani domowazrobić wulkan wrzucając do butelki mentosa, jednakże zabrakło nam mentosów. Bardzo miło było nam uczestniczyć w projekcie kolory spoza tęczy organizowanym przez Bube Bajdocja . Mam nadzieję, że będziemy mieli okazję bawić się jeszcze w jakiś innych projektach międzyblogowych. Wszystkie pomysły uczestników na zabawy możecie zobaczyć tutaj: <<klik
Pani domowaporcję: 3 płaskie łyżki kaszy manny 1 szklanka mleka 2% 1 łyżka siemienia lnianego 1 szklanka malin (mogą być mrożone) cynamon 1. Do miseczki odmierz kaszę, siemię (jeśli mielisz siemię jeszcze go nie dodawaj) i cynamon. 2. W rondelku zagotuj mleko. Gdy zacznie bulgotać wsyp mieszankę z miseczki i od razu szybko mieszaj aż zgęstnieje. Jeśli używasz
Vroblewska-fitlifejest łatwy w użyciu oraz pielęgnacji. Praktyczna i zajmująca minimum miejsca waga kuchenna. Stylowy młynek do soli i pieprzu 2 w 1. Posiada dwie oddzielne komory i ceramiczny mechanizm mielący. Kolorowe miski przydatne szczególnie na grillach czy przyjęciach w ogrodzie. Praktyczne także do codziennego użytku i łatwe w przechowywaniu. Pizza pieczona na kamieniu posiada zupełnie inny smak. Dzięki takiemu gadżetowi
Kuchnia BazyliiBorys Anna Popek Magdalena Krupa Rafał Brzozowski Julia Wróblewska oraz przedstawicie blogosfery kulinarnej . Konferencję poprowadziła znana z telewizji Izabela Zwierzyńska . To właśnie zaproszeni goście zasiądą w jury i będą mieli możliwość oceny poszczególnych restauracji. Organizatorzy cały czas czekają na zgłoszenia od restauracji, jednak trzeba przyznać, że jak dotąd zgłosiło się już sporo restauracji. Nowością w tym roku będzie udział
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dokładnie oczyszczone drobiowe wątróbki, smażąc całość jeszcze przez dziesięć minut. Teraz zawartość patelni dodajemy do fasoli ( wcześniej odlewamy z niej wodę w której się gotowała), mieszamy a następnie mielimy w maszynce do mięsa, lub blenderem. Zmieloną masę przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wbijamy jajka, dodajemy dwie łyżki tartej bułki i cztery łyżki oliwy. Masę dokładnie wyrabiamy
Miód i pieprzwersja jest zdecydowanie smaczniejsza). Studzimy i kroimy w cienkie plasterki grubości około 5 mm . Suszone grzyby zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości (około 45 minut). Odcedzamy je i mielimy w maszynce do mięsa. Cebulę siekamy w kosteczkę, podsmażamy na tłuszczu i dodajemy do niej zmielone grzyby. Chwilę razem smażymy, a następnie studzimy. Dodajemy sól i pieprz do smaku
Trzeci talerzgorącego jeszcze piekarnika. Gdy się ser rozpuści wyjmujemy, posypujemy natką i można podawać. Potrawa jest dość pracochłonna, dlatego była zazwyczaj serwowana w święta lub zimą gdy ludzie mieli mniej pracy w polu czy to obejściu
Dieta moja pasjałyżeczki kakao 6 łyżek mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dr.Oetker 45 g suszonego berberysu Polewa: 100 g białej czekolady 1 łyżka słodkiej śmietanki Sposób przygotowania: Orzechy mielę w malakserze, mieszam z mąką oraz proszkiem do pieczenia i kakao w misce. Miękkie masło ucieram na puch z cukrem, wbijam stopniowo jajka, miksując po każdym dodaniu. Wlewam ekstrakt z wanilii
Wanilia i Kardamonłyżeczki soli peklującej lub zwykłej soli 100 ml zimnej przegotowanej wody pieprz czosnkowy około 1-2 łyżeczek 1 łyżeczka majeranku mielonka z szynkowara Mięso kroję na mniejsze części i mielę w maszynce o drobnych oczkach, jak na pasztet. Do zmielonego dodaję przyprawy, żelatynę i wodę, masę mięsną wyrabiam do momentu aż masa będzie klejąca i zwarta. Przekładam masę mięsną
Takie tam pichcenie