- 6 łyżek płatków owsianych - 2 łyżki pestek dyni - 1 marchew - pół pęczka pietruszki - pół pęczka szczypiorku - 1 łyżka oliwy extra virgin - 2 jajka Płatki owsiane i pestki dyni mielimy w młynku do kawy. Marchew trzemy na tarce na dużych oczkach. Natkę pietruszki i szczypiorek siekamy. Łączymy wszystkie składniki. Pieczemy na patelni bez tłuszczu do zarumienienia. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...