mielone - 47549 przepisów (strona:2434/3170)

ciasto makowe 281

makowe: 200 g maku 500 g jabłek 200 g cukru 100 g masła 5 jajek 90 g kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Mak namaczamy a następnie mielimy 2-3 krotnie. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Masło roztapiamy. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodajemy zmielony mak, roztopione masło, kaszę

Domowy Smak Jedzenia
Domowa kiełbasianka ze słoika 176

Następnie dodajemy mięso oraz jajko i wyrabiamy masę przez 2 minuty na prędkości 12, w międzyczasie zgarniając jeden raz mięso ze ścianek. Doprawiamy do smaku. Sposób przygotowania tradycyjny: Mięso mielimy przez maszynkę. Cebulę drobno siekamy i rumienimy na 2 łyżkach oleju rzepakowego z dodatkiem oliwy, czosnek przepuszczamy przez praskę i dodajemy do mięsa. Wyrabiamy z jajkiem oraz przyprawami.  Słoiczki

Kuchnia w czekoladzie
Mięsny wieniec 213

Teraz propozycja co zrobić z mięsem, które zostało nam z obiadu. Akurat takie resztki wykorzystamy do upieczenia mięsnego wianka. Wystarczy tylko abyśmy mieli w lodówce ciasto francuskie. Resztę na pewno macie. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Pomidorowe kotlety z tuńczyka 153

jajko bułka tarta smalec do smażenia sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne. Rybę mielimy razem z pomidorami, papryką, cebulą i czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą i dokładnie wyrabiamy. Następnie formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym

R'n'G Kitchen
Grzyby na Wigilię w różnej postaci 179

szklanki bułki tartej Olej Suszone grzyby zalewamy dzień wcześniej wodą i odstawiamy je na noc. Na drugi dzień gotujemy w osolonej wodzie przez około 75 minut, a następnie mielimy. Drobno posiekają cebulę podsmażamy na maśle. Dodajemy starte pieczarki oraz szczyptę soli i dusimy aż woda całkowicie z nich odparuje. Wsypujemy zmielone grzyby i doprawiamy solą oraz pieprzem. Odstawiamy farsz

codojedzenia
Ciasto „Stefanka ” z kremem budyniowym 292

gęstego budyniu. Studzę. Miękkie masło ucieram, dodając partiami zimny budyń. chłodzę w lodówce przez 10 minut. Płaty ciasta przekładam kremem. Czekoladę rozpuszczam wraz z masłem w kąpieli wodnej. Orzechy mielę. Gotową polewą zdobię ciasto. Posypuję orzechami. Smacznego

Ciasta z tradycjami
Świąteczne ciasteczka cynamonowe 210

opakowania) 50 g miękkiego masła 20 g cynamonu(2 łyżeczki) 20 g proszku do pieczenia(2 łyżeczki) 1 jajko, 1 żółtko gotowy krem dekoracyjny Ciastka kruszymy,a następnie mielimy. Do zmielonych ciastek dodajemy cynamon i proszek do pieczenia. Mieszamy. Dodajemy jajko, żółtko i miękkie masło. Zagniatamy ciasto. Ciasto zawijamy w folię i umieszczamy w lodówce na minimum 2 godziny

Ciasta z tradycjami
Pierogi z ziemniakami i kapustą kiszoną 193

Przełożyć na głęboką patelnię z olejem. Dolać 2-3 łyżki wody, przykryć i dusić około 15 minut, by lekko zmiękła. Ziemniaki przepuścić przez praskę lub zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do ziemniaków dodać ciepłą kapustę i masło. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Odstawić. Przygotować ciasto pierogowe. Wsypać mąkę do miski. Zrobić dołek

Świat Domowej Kuchni
TRIO BOŻONARODZENIOWE 191

WYKONANIE Masa serowa: Ser mielimy dwukrotnie. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy olej, następnie zmielony ser, budynie i aromat. Białka ubijamy z 2 łyżkami cukru, dodajemy wiórki kokosowe. Masa makowa: Białka ubijamy na sztywną pianę.  Masę makową mieszamy z białkami. Ciasto: Mąkę siekamy nożem z margaryną i proszkiem, potem dodajemy żółtka, cukier i śmietanę, zagniatamy. Chłodzimy 30 min. Dzielimy

słodki bratek
Sernik miodowy świąteczny i coś mojego pióra – „Przedświąteczny dzień” 187

piasek, masło stapiamy na patelni, dodajemy do zblendowanych herbatników. Całość mieszamy. Taką masą wylepiamy dno i boki wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Tortownicę umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Twaróg mielimy dwukrotnie, przekładamy do misy miksera i dodajemy po jajku. Nastepnie dodajemy resztę składników: ziarenka wanilii, miód, śmietanę. Miksujemy na puszystą masę. Masę serową wykładamy na schłodzony spód, wyrównujemy wierzch. Sernik

Raj dla Podniebienia
Bajaderka z zakalca 250

ciastek, należy dodać 3 - 4 łyżki kremu czekoladowego lub serka homogenizowanego Margarynę gotujemy z mlekiem, kakao i cukrem. Wrzucamy żurawinę i odstawiamy, aby całość nieco przestygła. Ciasto kruszymy albo mielimy na drobne kawałki. Odkładamy szklankę. Herbatniki dzielimy na dwie równe części. Połowę milimy na dość drobno, drugą kruszymy na kawałeczki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Odłożone ciasto mieszamy z drobno

Kuchnia od dwojga
„Piernikowy Smak” Siostry Anastazji 15562

żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szkl. cukru 200 g miękkiego masła Dodatkowo: 1 słoik litrowy wiśni z kompotu 2 galaretki wiśniowe   Pierniczki mielimy na pył. Łączymy je z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, mieszamy. Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku, dokładnie miksując za każdym razem

Smaki Na Talerzu
Przepis na piernik świąteczny dojrzewający 241

godzinę. Sprawdzamy patyczkiem, czy piernik świąteczny dojrzewający jest już gotowy (patyczek powinien być suchy). Przepis na piernik świąteczny dojrzewający dla użytkowników Kohersen Mycook Użytkownicy robota Kohersen Mycook będą mieli znacznie ułatwione zadanie. Miód i cukier  umieszczamy w naczyniu głównym i podgrzewamy przez 5 minut w temperaturze 90 stopni, obroty 2 . Masę pozostawimy do lekkiego przestygnięcia. Do przestudzonej masy, przez

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata