mielone - 47549 przepisów (strona:2427/3170)

Wołowina z warzywami 190

zapomnieć. Po 3 godzinach kawałek wołowiny zamienia się w prawdziwe arcydzieło, pachnące pomidorami, śliwkami, leśnymi suszonymi grzybami i jest bajecznie miękkie. Już nigdy nie będziecie mieli problemu z gumowatą, czy żującą się wołowina. Ta potrwa wychodzi za każdym razem. Sprobuj nie pożałujesz! Wołowina z warzywami składniki:   1 kg wołowiny może

kuron.com.pl
Muszle z pesto i kurczakiem 260

szklanki mleka 1 łyżka masła klarowanego 1/3 pesto sól, pieprz Pesto: Składniki pesto przekładam do rondelka i miksuje blenderem. Makaron gotuje aldente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka mielę maszynką. Mięso przekładam do miski, dodaję, 2/3 pesto, sól, pieprz i mieszam. Zimne muszle nadziewam farszem z kurczaka. Sos: Na patelni rozpuszczam masło i wsypuję mąkę. Przesmażam na wolnym ogniu uważając

wesoła kuchnia
Śląski szałot jarzynowy z jajkiem. 170

szybko, a więc krojona byle jak. Do tego szły niedojedzone resztki mięsa z rosołu, a zamiast majonezu była dawana śmietana. Tym sposobem, nic się nie marnowało, a domownicy mieli na po niedzieli coś do chleba

Dieta moja pasja
Łosoś z kaszą gryczaną, jarmużem i orzechami nerkowca 187

magnez i kwas foliowy oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Wszystko, co potrzebne, żebyście nie wkurzali się na brak słońca, żeby nie skakało Wam ciśnienie, żebyście nie mieli zmarszczek i wyglądali świetnie. Składniki: 1 filet z łososia (250-300g) 100 g kaszy gryczanej niepalonej kilka liści jarmużu garść nerkowców 1 łyżeczka estragonu 1 łyżka masła sól Przepis: Ostrożnie oddzielacie bardzo ostrym

GRUBY WAŁEK
Rogaliki serowe 209

ulubioną marmoladą. Składniki: -250 g sera białego - 250 g mąki pszennej - 250 g margaryny - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - marmolada - cukier puder Przygotowanie: Ser mielimy. Mąkę siekamy z margaryną, dodajemy ser, cukier i proszek do pieczenia, zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i kroimy trójkąty. Na każdy dajemy odrobinę marmolady i zwijamy rogaliki. Pieczemy

Zainspirowana w kuchni
Pasztet z białej fasoli i ciecierzycy oraz "Oczy Marzanny M." 278

się rozpadać. Pod koniec dodać majeranek i tymianek, wymieszać. Ugotowaną fasolę przestudzić i połączyć z podduszonymi cebulami, jabłkami oraz resztą składników. Przepuścić przez maszynkę do mielenia lub zmiksować w malakserze. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.  Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć masę fasolową i piec

Weekendy w domu i ogrodzie
Naleśniki po rosyjsku 1957

odrobiną soli. Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju kokosowym. Farsz: Ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku (najlepiej dzień wcześniej). Ziemniaki razem z serem przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Cebulę siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy do farszu. Masę dokładnie wyrabiamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz układamy na naleśnikach  i zawijamy. Omasta: Cebule siekamy, i razem

R'n'G Kitchen
Ryż z sosem paprykowym 212

zmięknie papryka, dodajemy posiekany czosnek, pokrojoną w kostkę cukinię i selera. Chwilę podsmażamy, po czym dodajemy koncentrat pomidorowy i wodę. Dusimy, gdy warzywa będą miękkie dodajemy przyprawy. 2/3 sosu mielimy blenderem. Podajemy z ugotowanym ryżem i posypujemy natką pietruszki. Autorka przepisu: Małgosia Kasperska

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Czy można bezpiecznie smażyć na oliwie z oliwek? Jaką oliwę wybrać do smażenia? 279

południowych Włoch z lat 60. XX w., których sposób żywienia posłużył do opracowania diety śródziemnomorskiej , gotowali i smażyli wyłącznie na oliwie extra virgin - przecież tylko do takiego tłuszczu mieli dostęp. Nie stwierdzono, aby miało to negatywny wpływ na ich zdrowie - wręcz przeciwnie, średnia długość ich życia była ponadprzeciętna . Z dzisiejszego wpisu dowiecie się, dlaczego oliwa jest dobrym tłuszczem do smażenia

Chilli Czosnek i Oliwa
Kluski leniwe 158

oraz szczyptą soli i dokładnie rozgnieść praską do ziemniaków, tak aby nie pozostało grudek. Ser można też zmielić (bez jajka) w maszynce do mięsa. Gładkiego sera śmietankowego nie trzeba mielić, wystarczy wymieszać z jajkiem. Stolnicę podsypać mąką pszenną (około 1 – 2 łyżki), wyłożyć ser z jajkiem, na wierzch przesiać mąkę ziemniaczaną i resztę mąki pszennej (rzadsze sery mogą potrzebować

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
TORCIK BEZOWY Ż CIASTKAMI KORZENNYMI 183

całą noc). Jeśli beza w trakcie pieczenia popękała, nie martw się to znak, że na pewno się udała. Pora na przygotowanie kremu. Daktyle siekamy na małe kawałki, ciasteczka mielimy w blenderze. W szklanej lub metalowej misce ubijamy śmietanę, pod koniec ubijania dodajemy 1 łyżkę cukru pudru. Ubitą śmietankę dodajemy do mascarpone, wrzucamy daktyle, ciasteczka i mieszamy do połączenia się składników

KuchcikoweLove
Rolada kakaowo-kokosowa bez pieczenia 247

mleka kokosowego) 100 g margaryny bez mleka* 3,5 łyżki miodu Kaszę jaglaną gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu i studzimy. Daktyle zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na kilkanaście minut. Orzechy mielimy w blenderze na proszek. Kaszę, odcedzone daktyle, orzechy oraz kakao blendujemy na jednolitą masę. Wiórki, miękką margarynę oraz płynny miód mieszamy mikserem do połączenia składników. Na papierze do pieczenia wykładamy

Dieta bez mleka
ROLADA BEZ PIECZENIA 620

szklanki cukru pudru 3 łyżki kakao 0,5 szklanki mleka KREM: 15 dag wiórków kokosowych 60 g masła 100 ml mleka 0,5 szklanki cukru pudru WYKONANIE: CIASTO: Herbatniki mielimy za pomocą blendera lub zgniatamy wałkiem.  Mleko, masło, kakao i cukier rozpuszczamy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie wlewamy do herbatników i zagniatamy na ciasto. KREM: Mleko, wiórki

Pani na deser
Najlepsze wafle 175

herbatników (po 65g) 2 łyżki kakao 1 paczka wafli słoiczek dżemu (u mnie konfitura malinowa Stovit) Jajka ubijamy z cukrem do białości i dodajemy kakao, margarynę rozpuszczamy, a herbatniki mielimy w maszynce do mięsa lub rozdrabniamy blenderem. Następnie mieszamy wszystkie składniki ze sobą i tą mieszanką smarujemy wafle. Ja dodatkowo jedną warstwę smaruję dżemem lub konfiturą

Cynamonowe szczęście
PIERNIKOWE PLACUSZKI Z KASZY MANNY 151

Następnie odlewamy wodę, a daktyle blendujemy na gładką masę.  Kaszę mannę wsypujemy do miski, zalewamy ciepłym mlekiem, mieszamy i ostawiamy na około 20 min. Pierniki mielimy na miałko. Orzechy włoskie drobno siekamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem na sztywną pianę. Żółtka, masę daktylową, zmielone pierniki oraz drobno posiekane orzechy dodajemy do spęczniałej kaszy manny

Kuchnia MagdaLeny