zapomnieć. Po 3 godzinach kawałek wołowiny zamienia się w prawdziwe arcydzieło, pachnące pomidorami, śliwkami, leśnymi suszonymi grzybami i jest bajecznie miękkie. Już nigdy nie będziecie mieli problemu z gumowatą, czy żującą się wołowina. Ta potrwa wychodzi za każdym razem. Sprobuj nie pożałujesz! Wołowina z warzywami składniki: 1 kg wołowiny może
kuron.com.plszklanki mleka 1 łyżka masła klarowanego 1/3 pesto sól, pieprz Pesto: Składniki pesto przekładam do rondelka i miksuje blenderem. Makaron gotuje aldente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka mielę maszynką. Mięso przekładam do miski, dodaję, 2/3 pesto, sól, pieprz i mieszam. Zimne muszle nadziewam farszem z kurczaka. Sos: Na patelni rozpuszczam masło i wsypuję mąkę. Przesmażam na wolnym ogniu uważając
wesoła kuchniaszybko, a więc krojona byle jak. Do tego szły niedojedzone resztki mięsa z rosołu, a zamiast majonezu była dawana śmietana. Tym sposobem, nic się nie marnowało, a domownicy mieli na po niedzieli coś do chleba
Dieta moja pasjamagnez i kwas foliowy oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Wszystko, co potrzebne, żebyście nie wkurzali się na brak słońca, żeby nie skakało Wam ciśnienie, żebyście nie mieli zmarszczek i wyglądali świetnie. Składniki: 1 filet z łososia (250-300g) 100 g kaszy gryczanej niepalonej kilka liści jarmużu garść nerkowców 1 łyżeczka estragonu 1 łyżka masła sól Przepis: Ostrożnie oddzielacie bardzo ostrym
GRUBY WAŁEKulubioną marmoladą. Składniki: -250 g sera białego - 250 g mąki pszennej - 250 g margaryny - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - marmolada - cukier puder Przygotowanie: Ser mielimy. Mąkę siekamy z margaryną, dodajemy ser, cukier i proszek do pieczenia, zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i kroimy trójkąty. Na każdy dajemy odrobinę marmolady i zwijamy rogaliki. Pieczemy
Zainspirowana w kuchnisię rozpadać. Pod koniec dodać majeranek i tymianek, wymieszać. Ugotowaną fasolę przestudzić i połączyć z podduszonymi cebulami, jabłkami oraz resztą składników. Przepuścić przez maszynkę do mielenia lub zmiksować w malakserze. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć masę fasolową i piec
Weekendy w domu i ogrodzieodrobiną soli. Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju kokosowym. Farsz: Ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku (najlepiej dzień wcześniej). Ziemniaki razem z serem przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Cebulę siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy do farszu. Masę dokładnie wyrabiamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz układamy na naleśnikach i zawijamy. Omasta: Cebule siekamy, i razem
R'n'G Kitchenzmięknie papryka, dodajemy posiekany czosnek, pokrojoną w kostkę cukinię i selera. Chwilę podsmażamy, po czym dodajemy koncentrat pomidorowy i wodę. Dusimy, gdy warzywa będą miękkie dodajemy przyprawy. 2/3 sosu mielimy blenderem. Podajemy z ugotowanym ryżem i posypujemy natką pietruszki. Autorka przepisu: Małgosia Kasperska
Dieta Rozdzielna i Zdrowiepołudniowych Włoch z lat 60. XX w., których sposób żywienia posłużył do opracowania diety śródziemnomorskiej , gotowali i smażyli wyłącznie na oliwie extra virgin - przecież tylko do takiego tłuszczu mieli dostęp. Nie stwierdzono, aby miało to negatywny wpływ na ich zdrowie - wręcz przeciwnie, średnia długość ich życia była ponadprzeciętna . Z dzisiejszego wpisu dowiecie się, dlaczego oliwa jest dobrym tłuszczem do smażenia
Chilli Czosnek i Oliwaoraz szczyptą soli i dokładnie rozgnieść praską do ziemniaków, tak aby nie pozostało grudek. Ser można też zmielić (bez jajka) w maszynce do mięsa. Gładkiego sera śmietankowego nie trzeba mielić, wystarczy wymieszać z jajkiem. Stolnicę podsypać mąką pszenną (około 1 – 2 łyżki), wyłożyć ser z jajkiem, na wierzch przesiać mąkę ziemniaczaną i resztę mąki pszennej (rzadsze sery mogą potrzebować
Oka w rosole czyli KaFka gotujecałą noc). Jeśli beza w trakcie pieczenia popękała, nie martw się to znak, że na pewno się udała. Pora na przygotowanie kremu. Daktyle siekamy na małe kawałki, ciasteczka mielimy w blenderze. W szklanej lub metalowej misce ubijamy śmietanę, pod koniec ubijania dodajemy 1 łyżkę cukru pudru. Ubitą śmietankę dodajemy do mascarpone, wrzucamy daktyle, ciasteczka i mieszamy do połączenia się składników
KuchcikoweLovemleka kokosowego) 100 g margaryny bez mleka* 3,5 łyżki miodu Kaszę jaglaną gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu i studzimy. Daktyle zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na kilkanaście minut. Orzechy mielimy w blenderze na proszek. Kaszę, odcedzone daktyle, orzechy oraz kakao blendujemy na jednolitą masę. Wiórki, miękką margarynę oraz płynny miód mieszamy mikserem do połączenia składników. Na papierze do pieczenia wykładamy
Dieta bez mlekaszklanki cukru pudru 3 łyżki kakao 0,5 szklanki mleka KREM: 15 dag wiórków kokosowych 60 g masła 100 ml mleka 0,5 szklanki cukru pudru WYKONANIE: CIASTO: Herbatniki mielimy za pomocą blendera lub zgniatamy wałkiem. Mleko, masło, kakao i cukier rozpuszczamy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie wlewamy do herbatników i zagniatamy na ciasto. KREM: Mleko, wiórki
Pani na deserherbatników (po 65g) 2 łyżki kakao 1 paczka wafli słoiczek dżemu (u mnie konfitura malinowa Stovit) Jajka ubijamy z cukrem do białości i dodajemy kakao, margarynę rozpuszczamy, a herbatniki mielimy w maszynce do mięsa lub rozdrabniamy blenderem. Następnie mieszamy wszystkie składniki ze sobą i tą mieszanką smarujemy wafle. Ja dodatkowo jedną warstwę smaruję dżemem lub konfiturą
Cynamonowe szczęścieNastępnie odlewamy wodę, a daktyle blendujemy na gładką masę. Kaszę mannę wsypujemy do miski, zalewamy ciepłym mlekiem, mieszamy i ostawiamy na około 20 min. Pierniki mielimy na miałko. Orzechy włoskie drobno siekamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem na sztywną pianę. Żółtka, masę daktylową, zmielone pierniki oraz drobno posiekane orzechy dodajemy do spęczniałej kaszy manny
Kuchnia MagdaLeny