mielone - 47549 przepisów (strona:2423/3170)

Rogaliki serowe 210

cukier kryształki krem orzechowy np. Nutella (można krem orzechowy zastąpić marmoladą, gęstym dżemem lub powidłami) Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ser przecisnąć przez praskę lub maszynkę do mielenia mięsa. Dodać margarynę (masło), przesiana mąkę i zagnieść ciasto. Uformować kulę, przykryć folią spożywczą i chłodzić w lodówce minimum 2 godz. (można ciasto przygotować wieczorem, a piec dopiero kolejnego dnia

My sweet a life
ZUPA A'LA RAMEN 193

gałązka selera naciowego 1 duża czerwona cebula 1 litr rosołu/ bulionu Składniki na pulpeciki: 250g mięsa wieprzowo- wołowego sos sojowy sól, piepsz 1 ząbek czosnku Ponadto: 2 jaja Mięso mielimy, dodajemy sos sojowy, czosnek i przyprawy. Odstawiamy do lodówki na godzinę, aby się zamarynowało. Po tym czasie formujemy małe kulki.  Jaja gotujemy przez 8 minut. Po wystudzeniu obieramy

Słodki Zakątek
Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z suszonych owoców 199

Piecz około 15-20 minut. Następnie odstaw do całkowitego wystudzenia. Na pozostałym tłuszczu zeszklij drobno posiekaną cebulę. Upieczone mięso pokrój na mniejsze kawałki i zmiel za pomocą maszynki do mielenia mięsa. Zmiel również mniej więcej połowę owoców suszonych użytych do sosu oraz papryczki chili. Wszystko połącz i przypraw otartym imbirem oraz czosnkiem, dodaj ocet ryżowy, cebulę, posiekaną żurawinę oraz tłuszcz

Food Square
Spaghetti z mięsnymi kuleczkami 228

słodkiej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka oregano sól pieprz oliwa 250g makaronu pełnoziarnistego spaghetti Wykonanie: 1.  Mięsne kuleczki Wołowinę, kurczaka, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mielenia. Do zmielonej mięsa dodać jajko, oraz kaszę mannę, bułkę tartą oraz natkę z pietruszki i wyrobić na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem. Z przygotowanej masy uformować kuleczki o wielkość

Szalona Kuchnia Eweliny
Klasyczna carbonara 234

Klasyczna carbonara to chyba jeden z prostszych makaronów jakie można przygotować. Jest ona niezmiernie szybka w przygotowaniu i możecie przygotować ją zaraz po powrocie do domu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Falafel 189

zalewamy obficie wodą i odstawiamy na całą noc. Powinna ona podwoić swoją objętość. Na drugi dzień odcedzamy. 2. Ciecierzycę, cebulę, czosnek i przyprawy dajemy do miski i blendujemy lub mielimy w maszynce na w miarę gładką masę. Dodajemy sodę oczyszczoną, mieszamy o odstawiamy na co najmniej godzinę.  3. Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą łyżki nabieramy porcję masy

kruche babeczki
Spaghetti z mięsnymi kuleczkami 159

słodkiej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka oregano sól pieprz oliwa 250g makaronu pełnoziarnistego spaghetti Wykonanie: 1.  Mięsne kuleczki Wołowinę, kurczaka, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mielenia. Do zmielonej mięsa dodać jajko, oraz kaszę mannę, bułkę tartą oraz natkę z pietruszki i wyrobić na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem. Z przygotowanej masy uformować kuleczki o wielkość

Szalona Kuchnia Eweliny
Mleczne bułeczki z kremem waniliowym 233

trudnego, to musimy poczekać dwa dni zanim będziemy mogli cieszyć się ich smakiem. Jednak gwarantuję, że warto :) Przepis znalazłam na blogu Bake Street –> KLIK. Gdybyście mieli jakikolwiek problem z przepisem, zerknijcie do niej, a znajdziecie filmik z przygotowaniem krok po kroku :) krem waniliowy: 250 g mleka 3,2% laska wanilii 2 żółtka 60 g cukru (użyłam trzcinowego

Mienta blog
Ryba w sosie czosnkowym 296

wszyscy się tego spodziewają, ale ryba w sosie czosnkowym to idealna przystawka na każde przyjęcie, kolację albo śniadanie. Jeśli odpowiednio przygotujecie sos czosnkowy to z całą pewnością nie będziecie mieli „nieprzyjemnego oddechu”. Tą przystawkę najlepiej jest przygotować jeśli zostanie Wam ryba np. z piątkowego obiadu. Składniki do przygotowania ryby 700g mrożonej ryby np. miruny 2-3 jajka mąka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SERNIK WIEDEŃSKI (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) 615

przepis na klasyczny sernik wiedeński, czyli bez jakiegokolwiek spodu. Puszysty, bardzo delikatny, wilgotny o wyraźnym smaku pieczonego sera. Zdecydowanie jest to ulubiony sernik mojej rodziny i znajomych, którzy niejednokrotnie mieli okazję go próbować Ja wybieram wersję klasyczną z nutką wanilii, ale można do niego dodać także otartą skórkę z cytryny lub pomarańczy albo rodzynki, co oczywiście wpływa na makro Składniki

Ola la LCHF
Domowa chałwa 313

jesz :) Uważajcie, bo uzależnia! Składniki: 300g sezamu 3-4 łyżki płynnego miodu Sezam podprażamy na suchej patelni. Uważajcie, żeby go nie przypalić, bo chałwa będzie gorzka. Studzimy, a następnie mielimy w malakserze. Do zmielonego sezamu dodajemy miód. Dodajcie go tyle, żeby chałwa się skleiła. To proste jak robienie babek z piasku! ;) Masa ma się zachowywać jak piasek kinetyczny, albo zwykły

Czerwona Porzeczka
Kotlety ziemniaczane z twarogiem 160

posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, czarnuszka masło mała cebulka drobno posiekana jajko mąka pszenna Przygotowanie: W rondelku rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy cebulkę oraz czosnek i podsmażamy. Ziemniaki oraz twaróg mielimy w maszynce, dodajemy do tego cebulkę wraz z czosnkiem, sól, pieprz, natkę i mieszamy. Do masy dodajemy jajko i mąkę pszenną – masa powinna być dość zwięzła. Formujemy niewielkie kotleciki

Życie ze smakiem