mielone - 47549 przepisów (strona:2435/3170)

Rogaliki z serem 224

Mając 7 lat, każdego wieczoru chodziłam z babcią po mleko. Był to codzienny rytuał – nieważne czy padał deszcz, czy śnieg. Kilkaset metrów dalej sąsiedzi mieli dwie, czy trzy krowy, a pora w jakiej ich odwiedzaliśmy, była porą dojenia. Z takiego mleka babcia robiła cuda, które w tamtych czasach nie były niczym niezwykłym i które działy się w każdym domu wkoło

Poezja smaku
Kotlety grzybowe 218

ugotowanych i przeciśniętych ziemniaków sól,pieprz , wegeta, majeranek olej do smażenia Opieńki przebrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie [około 10 minut].Odcedzić i zmielić przez maszynkę do mielenia mięsa o grubym sicie.Ugotowane ziemniaki też zmielić lub przecisnąć przez praskę.Do grzybów dodać ostudzone i przeciśnięte ziemniaki, cebulkę oraz przyprawy.Wszystko razem wyrobić i formować kotlety ,obtoczyć w bułce tartej

Moje domowe kucharzenie
Brownie z fasoli (z lekko orzechową nutą) 274

łyżki zmielonego siemienia lnianego + 8 łyżek ciepłej wody) 150 g migdałów (ok. 1 szklanki) 9 łyżek kakao 9 łyżek cukru pół szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Migdały mielimy w blenderze lub młynku elektrycznym na proszek. Fasolę dokładnie płuczemy i wrzucamy do miski. Dodajemy zmielone migdały, kakao, cukier, olej oraz proszek do pieczenia. Na koniec wbijamy 4 jajka. Można

Dieta bez mleka
Muffinki z wilgotną masą makową z bakaliami HELIO 225

można sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Delikatnie zarumienione są gotowe Smacznego Wilgotna masa makowa z bakaliami do ciast HELIO . Masa makowa HELIO nie wymaga dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku – jest gotowym nadzieniem do ciasta. Stanowi doskonałą bazę dla makowców, tortów makowych, strucli, łazanek, kutii oraz wielu innych przysmaków. Poniżej inne gotowe masy do ciast, tortów, ciasteczek, babeczek, słodkości

Zasmakuj Kuchni
Makowiec zawijany - drożdżowa rolada z białym makiem 231

przepłucz pod bieżącą wodą. Przesyp do garnka i zalej wrzątkiem. Odstaw na 30 minut. Następnie odcedź dokładnie, możesz również wycisnąć całość przez gazę. Mak zmiel przez maszynkę do mielenia mięsa. Migdały i orzechy włoskie drobno posiekaj. Rodzynki namocz we wrzątku przez kilka minut i odcedź. Dodaj do maku wraz z kandyzowaną skórką pomarańczową, cynamonem, kardamonem, olejkiem migdałowym, rozpuszczonym masłem, cukrem

Food Square
Pielmienie z grzybami 746

cebula olej do smażenia sól pieprz szczypta estragonu 3-4 łyżki bułki tartej ciasto 450 g mąki 300 ml wrzątku 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju Grzyby i cebulę mielimy lub bardzo drobno siekamy, w głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy grzyby. Dusimy pod przykryciem przez pół godziny następnie odparowujemy cały płyn, doprawiamy do smaku i studzimy. Dodajemy bułkę tartą

Gotowanie jest łatwe
Paszteciki z grzybami i barszczyk czysty 604

ciasta francuskiego 500 g grzybów świeżych lub mrożonych pół cebuli olej do smażenia sól pieprz majeranek estragon 1 jajko 4 łyżki bułki tartej Grzyby mielimy np przy pomocy robota razem z cebulą. W głębokiej patelni dusimy grzyby bez przykrycia aż odparuj cały płyn , doprawiamy do smaku i studzimy. Dodajemy jajko i bułę tartą , mieszamy. Rozwijamy ciasto francuskie i smarujemy całe

Gotowanie jest łatwe
Makowiec domowy 203

innych deserów. Masa makowa HELIO ma odpowiednio gęstą konsystencję i charakteryzuje się tradycyjnym smakiem oraz naturalnym aromatem. Produkt zapewni dużą oszczędność czasu - nie wymaga dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku – stanowi  gotowe nadzienie do ciasta. Dodatkowym atutem produktu, jest to, że wypieki, w których zastosowano masę makową HELIO mogą być zamrażane. Masy makowe HELIO są najczęściej wybieranymi produktami

Sama słodycz i szczypta chili
Śniadanie dla dzieci #7 - Jajko jajku nie równe 217

najlepsze!  To zasada, którą trzeba dziecku wpajać! Wpajać własnym przykładem!☝ Dlatego kiedyś zadałem Agnieszce pytanie: Co byś zmieniła, co byś kupowała w pierwszej kolejności jak byśmy mieli więcej pieniędzy? Kiedy pojawiło się pytanie, pojawiła się odpowiedź, pojawił się cel, a za nim pojawiły się pieniądze na to... To nie muszą być wielkie zmiany, zamiast wydawać na coś

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sernik dla początkujących 169

cytryny otarta skórka z 1/3 cytryny lukier 4 łyżki cukru pudru + 2 łyżeczki soku z cytryny wierzch pokruszone ciasteczka / pokruszone pierniki / ozdoby cukrowe / świeży owoc   Wykonanie Twaróg mielimy dwukrotnie. Przekładamy do misy miksera i dodajemy cukier oraz ziarenka wanilii. Miksujemy na średnich obrotach miksera. Wbijamy po jajku i miksujemy, aby składniki ładnie sie połączyły. Wyciskamy sok z cytryny

Raj dla Podniebienia
Lumarek z wiśniami 236

czasie wyjmujemy z formy i studzimy na kratce. Kiedy biszkopt wystygnie przecinamy na dwie części. Nasączamy alkoholem rozcieńczonym z wodą. KREM: Orzechy ziemne rozdrabniamy w moździerzu lub maszynce do mielenia. Śmietanę ubijamy na sztywno i utrwalamy cukrem pudrem. Dodajemy porcjami serek mascarpone i delikatnie mieszamy. Na końcu wsypujemy partiami orzechy i mieszamy. Jedną część biszkoptu smarujmy wiśniowym dżemem i wykładamy

Kuchnia od dwojga
Kotlety z mięsa rosołowego i kapusty kiszonej 209

Pomysł na wykorzystanie mięsa drobiowego z rosołu. Dodatek kapusty kiszonej sprawia, że kotlety nie są suche. Mięso oddzielić od kości i zmielić wraz z kapustą kiszoną w maszynce do mielenia

Bullio
Pasztet z królika pomidorami i żurawiną 177

łyżeczkę soli i gotuję do miękkości mięsa. Cebule kroję w kostkę i przesmażam na oleju, dodaję wątróbkę i dalej smażę. Bułkę namaczam w mleku. Mięso ugotowane studzę, obieram i mielę maszynką do mięsa razem z warzywami które gotowałam i wątróbką. Masę przekładam do miski, dodaję bułkę odsączoną, jajka, sól, pieprz, oliwę od pomidorów cztery łyżki i wyrabiam mięso dokładnie, dodaję

wesoła kuchnia
Sernik kokosowy z żelką pomarańczową 206

kokosowych Żelka pomarańczowa: 1 szklanka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy deserowych 3 łyżki Syropu Trzcinowego Diamant 1 łyżka żelatyny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (rozpuszczona w 1 łyżce wody) Ciastka mielimy lub blendujemy na pył. Masło rozpuszczamy i przelewamy do ciastek. Całość dokładnie mieszamy i wysypujemy na dno tortownicy o średnicy 24 cm. Tortownicę wcześniej smarujemy margaryną i wykładamy papierem

VioletoweKucharzenie
Kiełbasa z chili 235

kawałki aby można było je dobrze zapeklować. Peklujemy w osobnych pojemnikach zgodnie z rozmiarem rozdrabniania, czyli w 4 pojemnikach. Czas peklowania 48 godz. w temp.4-6 st. Po tym czasie mielimy boczek,podgardle oraz ścinki resztę mamy już pocięte w kostkę. Następnie mięso mieszamy każde osobno do kleistości. Później łączymy całe mięso dodajemy stopniowo przyprawy i 250 ml wody i mieszamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.