Zupa krem paprykowo-pomidorowa z bazyliowym pesto

Zupa krem paprykowo-pomidorowa z bazyliowym pesto

Zupa krem paprykowo-pomidorowa z bazyliowym pesto

Przepis na : obiad

Taki kaprys dzisiejszego dnia. Cudowna zupa paprykowo-pomidorowa ze wspaniałym pesto.   Składniki: 6 dojrzałych pomidorów 3 duże czerwone papryki 1 ząbek czosnku 1 cebula 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki masła sól pieprz   Pesto: 1 garść listków bazylii 1 ząbek czosnku 1 łyżka (czubata) orzeszków pinii 1 łyżka startego parmezanu sól pieprz Wykonanie pesto: wszystkie powyższe składniki umieszczamy w moździerzu i mielimy.   Zupa: Na patelni umieszczamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę, cebulę. Pomidory ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.