jednolitą masę. Ciasto odstawić na kilka minut, by odpoczęło. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju (chyba, że mamy specjalną patelnię do smażenia beztłuszczowego to możemy olej pominąć, dzięki czemu będziemy mieli fit placuszki z serka homogenizowanego ). Smażyć placki na średnim płomieniu z obu stron na złoty kolor (najlepiej obracać je za pomocą łopatki). Po usmażeniu przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym
Kulinarne PrzebojeSkładniki: 250g czekolady (pół na pół mlecznej i gorzkiej) 150g masła 200g orzechów włoskich 4 średnie jajka szczypta soli 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie : Orzechy dokładnie mielimy, mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Czekoladę łamiemy na małe kawałeczki i rozpuszczamy w rondelku z masłem. Do lekko przestudzonej masy wbijamy jajka ubijając trzepaczką. Łączymy z sypkimi składnikami dokładnie
Gotuj z Rumcajsempaprykę na sznureczek i zawieszamy w wędzarni razem z innymi wędzonkami. Wędzimy w temp ok 55-60 st przez 5 godzin. Następnie paprykę dosuszamy w suszarce do sucha i mielimy dorbno lub nieco grubiej, w zależności od potrzeb
Gotowanie jest łatwekarkówki tłustej 18g soli na kg mięsa (ja daje pół na pół z peklosolą) pieprz czarny pieprz kolorowy kolendra szczypta gałki muszkatołowej przypraw ok 26 g ogółem Schab mielimy na szarpaku, karkówkę na oczku 10 mm. Mieszamy mięsa z solą i odstawiamy na dobę-dwie do lodówki .. następnie przygotowujemy przyprawy i tłuczemy je trochę w moździerzu. Mieszamy mięso
Gotowanie jest łatweogórków kiszonych to odpowiednik 1 bardzo dużego ogórka. Jeśli suszę ogórki na zupę to kroję je w poprzek na plasterki o grubości około 2 do 4 mm i nie mielę ich po wysuszeniu. Jak przygotować suszone ogórki kiszone w suszarce do warzyw Ogórki osuszyć lekko papierowym ręcznikiem i pokroić wzdłuż na jak najcieńsze plasterki. Ułożyć na sitach. Ustawić temperaturę
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataaromat waniliowy) sok z cytryny cukier puder do oprószenia ciasta lub polewa czekoladowa tłuszcz i tarta bułka do formy (lub papier do pieczenia) Ser trzykrotnie przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Rodzynki myjemy i zalewamy alkoholem, aby napęczniały. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w drobną kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Miękkie masło ucieramy z cukrem
Trzeci talerzbakłażany 520 g sosu bolońskiego Łowicz 5 łyżek makaronu drobnego w kształcie ryżu olej rzepakowy 20 oliwek czarnych pieprz czerwony Klopsiki: Pierś z kurczaka, cebule i czosnek obrany mielę maszynką. Mięso przekładam do miski, dodaje jajko, parmezan, natkę, bułkę tartą, sól, pieprz, papryczkę. Mięso wyrabiam. Biorę małe porcje mięsa, na środku układam oliwę i formuje klopsiki. Obtaczam w bułce tartej
wesoła kuchniaNastępnie dorzucamy warzywa, wlewamy pół szklanki wody, doprawiamy curry, słodką i ostrą papryką, pieprzem i solą. Dusimy przez około 20 minut pod przykryciem do miękkości. Następnie warzywa studzimy i mielimy w robocie kuchennym. Dodajemy jajko i bułkę tartą, dokładnie mieszamy. Wkładamy na 30 minut do zamrażarki, aby masa była gęściejsza. Formujemy kulki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju
Delusional Trineciasto wyciskane. W wykonaniu przepisu zagubiło się masło a ciasteczka wyciska się szprycą do tortów. Z niedokładnością przepisu poradziłam sobie, zamieniłam mąkę pszenną zwykłą na orkiszową a orzechów nie mieliłam tylko pokroiłam nożem. Tak powstały przepyszne ciasteczka. Po upieczeniu trzeba poczekać aż wystygną na blasze, zanim je zdejmiemy, aby się nie połamały. Polecam:) Maślane ciasteczka z orzechami Potrzebujemy
Leśny Zakątekobtoczenia sos: 1/4 dyni hokkaido 1 cebula 1 ząbek czosnku olej do smażenia 1/2 szklanki śmietany 30 % 200 ml bulionu drobiowego Pulpety: Pierś z kurczaka, obraną cebule i czosnek mielę maszynką do mięsa. Przekładam mięso do miski, dodaję jajko, startą i obraną dynię. Trę ją na tarce o dużych oczkach. Dodaję natkę posiekaną, ryż ugotowany, bułkę tartą, jajko, sól, pieprz
wesoła kuchniaciasto na jakieś 10 minut, po czym obkrawamy ranty i delikatnie wyciągamy i usuwamy papier. Studzimy na kratce, a całkowicie wystudzony kroimy na 4 blaty. Krem: Pierniczki dokładnie mielimy (na proszek), a czekolady łamiemy na małe kosteczki. Śmietankę mocno podgrzewamy, ale nie dopuszczamy do zagotowania! Zdejmujemy z ognia i dodajemy czekoladę. Odstawiamy pod przykryciem na 3 minuty, po czym dokładnie
Kuchnia w czekoladzieszklanki cukru pudru (dałam 1/2 szkl. a i tak było dosyć słodko, jednak miałam baaardzo dojrzałe śliwki) Dekoracja: starta czekolada lub kakao do oprószenia wierzchu Herbatniki mielimy na proszek, łączymy z cynamonem oraz roztopionym, przestudzonym masłem. Powstałą masę ciasteczkową rozprowadzamy na dnie wyłożonej papierem do pieczenia formy (21x32cm). Do misy miksera wkładamy twaróg, cukier oraz mąkę. Miksujemy krótko, tylko
Smaki Na Talerzukapusty kroimy (wraz z głąbem), przekładamy do garnka, dodajemy miód, kolendrę, sok z cytryny, sól, pieprz. Wlewamy śmietanę i mleko. Dusimy do miękkości kapusty, płyn odparowujemy. Studzimy i mielimy na ulubioną strukturę. Dodajemy jaja, dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Farsz wykładamy do formy, uprzednio wyłożonej liśćmi. Zapiekamy w kąpieli wodnej
R'n'G KitchenMąkę przesiewamy na stolnicę, w środku robimy dołek do którego wlewamy wodę, wbijamy jajko, dodajemy sól. Zagniatamy ciasto. Farsz : Grzyby gotujemy około 20 minut. Ugotowane grzyby odcedzamy i mielimy w maszynce lub innym malakserze. Ja swoje przepuściłam przez maszynkę do tarcia ziemniaków na placki ziemniaczane. Dodajemy sól, pieprz, bułkę tartą, jajko. Mieszamy. Na maśle podsmażamy cebulę, następnie dodajemy nasz
Życie zaczyna się w kuchni