Cebule obieramy i bardzo drobno siekamy. Boczek, kiełbasę i słoninę kroimy w drobniutką kostkę (słoninę i boczek warto wcześniej zmrozić, bardzo zimne nie będą się lepić do noża) albo mielimy w maszynce do mięsa na sitku 3mm – to dużo lepsza opcja, jeśli nie chce Wam się siekać składników. Po usmażeniu za grubo pokrojony boczek i kiełbasa zrobią się sztywne, twarde
Karo in the KitchenKoperkowo- orzechowo masełko: 100g masła 2 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 70g orzechów włoskich Wykonanie: 1. Farsz: Płaty karpia umyć, pokroić na mniejsze części i zmielić maszynką do mielenia mięsa. Kaszę ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Suszone grzyby zalać niewielką ilością wodą i gotować kilka minut aż napęcznieją, następnie odcedzić i bardzo drobno pokroić. Cebulę
Szalona Kuchnia EwelinyNatka pietruszki to będzie nasz główny składnik, który ma ogromne właściwości odżywcze. Otóż pietruszka wzmacnia wzrok, cerę ale również przyczynia się do poprawy nieświeżego oddechu. Ponadto
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i cukinią to błyskawiczna propozycja na przygotowanie smacznego posiłku. Taki makaron możecie zabrać ze sobą na obiad albo lunch do pracy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nadzienie: Mak płuczemy pod bieżącą wodą, wrzucamy do garnka, zalewamy wrzącą wodą i gotujemy przez 15 min. Odstawiamy na kolejne 15 min., a następnie odcedzamy mak przez gazę i mielimy go. Orzechy i migdały drobno siekamy. Biszkopty kruszymy na miałko. Do zmielonego maku dodajemy posiekane bakalie, pokruszone biszkopty, cukier puder oraz śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Rogaliki: Ciasto
Kuchnia MagdaLenyfolią ( lub przykrywamy ściereczką ) i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu jeszcze chwilkę wyrabiamy, dzielimy na kawałki i każdy wałkujemy na cieniutki placek. Prażone orzechy siekamy ( lub mielimy ) z cukrem i cynamonem ),= porcjami kładziemy na ciasto i zamykamy dokładnie sklejając. Każdy placuszek dokładnie spłaszczamy ( będą rosły podczas smażenia ). Smażymy na rozgrzanym oleju – smażymy wolno, by w środku
Ostra na Słodkouformowaniu placków. Dzięki temu podczas smażenia placki napuszą się i utworzą dużą kieszonkę. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni, przekładając dwukrotnie. Urosną zadziwiająco szybko, a my będziemy mieli mnóstwo frajdy przy obserwacji. SKŁADNIKI / 8-10 sztuk 350 g mąki pszennej (około 2 i 1/2 szklanki) 1 łyżeczka soli morskiej 15 g świeżych drożdży lub 7 g suszonych 1 łyżka
cool and mintyśmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz ziołowy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Kotlety: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i mielmy maszynką lub przepuszczamy przez praskę. W misce łączymy zmielone ziemniaki z mąką, jakami i gałką muszkatołową. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy jednolite ciasto. Dłońmi formujemy owalne kotlety. Każdego obtaczamy w bułce
Qchnia po prostuNajważniejsze to dobre niepryskane jabłka i przygotowanie z nich soku. Nie można robić soku w tradycyjnej sokowirówce. Ja przygotowałam w wyciskarce ślimakowej. Można jabłka przekręcić przez ręczną maszynkę do mielenia mięsa i wycisnąć sok przez tetrę. Trwa to dłużej ale tak naprawdę to najlepszy sposób jeśli nie mamy wyciskarki do owoców i warzyw. Kto nie jest w stanie zapewnić temperatury
Proste Potrawyodstawiamy na chwilkę, po czym porządnie odciskamy. Na maśle dusimy pokrojoną w piórka cebulę. Wszystkie przygotowane wcześniej składniki- obrane mięso z kaczki, boczek, wątróbkę, podduszoną cebulę oraz bułkę mielimy. Wbijamy jajka, dodajemy przyprawy i miksujemy na gładką masę. Wyrobiony pasztet przekładamy do foremek. Piekarnika nagrzewamy do 190⁰C. Na najniższym poziomie piekarnika zostawiamy blaszkę z jego wyposażenia , wypełnioną wodą
Kuchnia w czekoladziesiemienia lnianego 35 g oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli dodatkowo: jajko wymieszane z 1 łyżką mleka do posmarowania wykonanie: Ziarna słonecznika, siemię lniane oraz płatki owsiane mielimy. Drożdże dokładnie mieszamy z cukrem oraz letnią wodą. Dodajemy piwo, mąkę, sól oraz jajko i wyrabiamy ciasto, przez ok. 3 min. Najwygodniej robotem kuchennym. Wyrobione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce
Domowy Smak Jedzeniamąki ziemniaczanej (około) 1 łyżka masła 1 łyżka startego imbiru sól Przygotowanie Marchewki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, (wtedy szybciej ugotujemy) gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem masła. Studzimy, mielimy na średnich oczkach. Następnie dodajemy mąkę, starty imbir i szybko wyrabiamy ciasto. Formujemy kluski, podobnie jak śląskie (z dziurką, czy bez, znaczenia nie ma), gotujemy ok. 6 minut od wypłynięcia
R'n'G Kitchenresztek i nie marnowanie jedzenia. Mięso wraz z marchewką, pietruszką i selerem, a w tym przepisie, także z podsmażonym (z cebulką i czosnkiem) szpinakiem, rozdrabniamy w malakserze lub mielimy w maszynce. Przygotowany farsz rozprowadzamy na cieniutkich naleśnikach, zwijamy w roladki i panierujemy w jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rumiano, na dobrze rozgrzanej warstwie oleju lub klarowanego masła
cool and mintyolejek migdałowy *** Przygotowujemy nadzienie: mleko zagotowujemy z cukrem, wsypujemy kaszkę i gotujemy około 3 minuty, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia *** *** Migdały oraz orzechy laskowe mielimy na proszek *** *** Zmielone orzechy łączymy z kaszką, dodajemy kilka kropli olejku migdałowego i mieszamy energicznie. Nadzienie odkładamy do przestudzenia *** *** Przygotowujemy ciasto: jajka ubijamy krótko z ciepłym mlekiem, dodajemy drożdże, mieszamy
Blog z Apetytemłyżki cukru lub( ksylitolu,cukru kokosowego ) 1 łyżeczka pełna proszku do pieczenia 80 g zmielonych prażonych orzechów laskowych Helio 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Płatki owsiane mielimy na mąkę ale żeby były odrobinę wyczuwalne,następnie dodajemy mąkę ryżową,masło zmielone orzechy,cukier, cukier waniliowy,proszek do pieczenia, jajka i posiekaną czekoladę, zagniatamy ciasto. Blaszkę wykładamy papierem
Sama słodycz i szczypta chili