mielone - 47549 przepisów (strona:2398/3170)

PASZTET Z KRÓLIKA PASTERYZOWANY LUB PIECZONY + FILMIK 149

miękkości.  Miękkie mięso wyjmujemy na talerz, łącznie z warzywami i odkładamy do ostudzenia. Mięso obieramy od kości.  Bułkę moczymy w  pozostałym wywarze, wyciskamy i wszystko mielimy w maszynce do mięsa. Cały farsz doprawiamy do smaku przyprawami.  Formę na keks wykładamy folią, rozkładamy mięso i pieczemy 45 minut w temperaturze 180 * C.  Jeżeli chcemy pasztet zapasteryzować

Kulinarne Fantazje Marioli
Domowe pierniczki 169

Witaj Grudniu! Nie mogę uwierzyć, że właśnie rozpoczął się ostatni miesiąc tego roku. Jednoczenie jednak bardzo się z tego cieszę, ponieważ już niebawem będziemy mieli Boże Narodzenie, a to oznacza ubieranie choinki, klimatyczne oświetlenie w domu oraz aromatyczne potrawy. W tym roku publikację świątecznych przepisów zaczynam od domowych pierniczków. Od kiedy byłam dzieckiem przygotowywałam takie pierniczki wraz z moją babcią

Życie ze smakiem
Grzane wino 132

garnka wlewamy wino. Dodajemy goździki, cynamon, dwa kawałki pomarańczy i zaczynamy powoli podgrzewać. Przyprawy można dodać do wina wcześniej np. wrzucić do butelki, jeśli rano wiem, że wieczorem będziemy mieli ochotę na grzańca. Dodajemy miód, tyle ile w przepisie lub więcej jeśli lubicie słodsze. Gdy wino osiągnie pożądaną temperaturą (uważajcie, żeby się nie zagotowało) nalewamy do kubków i dekorujemy pozostałymi

Figa S-makiem
6 - jajeczny sernik świąteczny 188

Moje serniki mają różne smaki. Dzisiejszy ma smak naturalny. Dodałam tylko skórkę pomarańczową, którą wcześniej obsmażyłam w cukrze (kliknij tutaj ). Potrzebujemy:

Tylko pysznie
Sernik smażony ze Słomianej – kuchnia podkarpacka 1017

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i kolejno pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C (grzałka góra-dół) przez około 20 minut. Ser trzykrotnie mielemy w maszynce do mielenia (można też utrzeć w malakserze, bądź kupić zmielony). Miękkie masło ucieramy mikserem razem z cukrem. Dodajemy żółtka i ucieramy na gładką masę. Nie przerywając ucierania dodajemy stopniowo ser. Masę serową

Trzeci talerz
Tort makowo marcepanowy 195

Migdały zalewam wrzątkiem w misce i odstawiam na 10 minut. Po tym czasie obieram migdały ze skórki. Jak skórka nie chce łatwo zejść to zalewam ponownie gorącą wodą. Migdały mielę malakserem, potem przesiewam przez sitko. Do migdałów dodaje puder i mieszam. Do garnuszka wlewam wodę, dodaję cukier kryształ, miód i gotuję na wolnym ogniu syrop. Nie wolno mieszać. Gęstość syropu

wesoła kuchnia
Mięciutkie pierniczki 448

podsypania 1 jajko 2 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżki kakao 1 łyżeczka sody     *** Ugotowane, gorące ziemniaki dusimy lub przeciskamy przez praskę albo przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa *** *** Do małego garnka wlewamy miód, wsypujemy cukier i dodajemy masło. Całość podgrzewamy, ciągle mieszając do momentu, aż składniki się połączą *** *** Do garnka dokładamy rozduszone ziemniaki i całość miksujemy mikserem

Blog z Apetytem
Grzane wino 127

garnka wlewamy wino. Dodajemy goździki, cynamon, dwa kawałki pomarańczy i zaczynamy powoli podgrzewać. Przyprawy można dodać do wina wcześniej np. wrzucić do butelki, jeśli rano wiem, że wieczorem będziemy mieli ochotę na grzańca. Dodajemy miód, tyle ile w przepisie lub więcej jeśli lubicie słodsze. Gdy wino osiągnie pożądaną temperaturą (uważajcie, żeby się nie zagotowało) nalewamy do kubków i dekorujemy pozostałymi

Figa S-makiem
Piaskowa babka cytrynowa 153

Jeśli w rozpoczynający się dziś weekend najdzie Was ochota na ciasto a nie będziecie mieli ochoty "stać długo przy garach" to polecam szybką, piaskową babkę o cytrynowym aromacie. Idealna do kawy, herbaty albo ciepłego kakao :D  Składniki: 4 duże jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 2-3 łyżki soku z cytryny skórka otarta z cytryny

Simply Food
Makowiec z wiśniami 150

Nakłuwamy widelcem. Oprószamy bułką tartą. Mak przelewamy na sicie zimną wodą, a następnie przekładamy do miski i zalewamy gorącym mlekiem, odstawiamy na około 30 minut pod przykryciem*. Następnie dwukrotnie mielimy. Z mleka odlewamy około 1/2 szklanki, rozrabiamy w nim proszek budyniowy. Pozostałe mleko wraz z cukrem doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy mieszankę budyniową i stale mieszając gotujemy jeszcze chwilę do gęstości

Smaki Na Talerzu
Grzane wino 153

garnka wlewamy wino. Dodajemy goździki, cynamon, dwa kawałki pomarańczy i zaczynamy powoli podgrzewać. Przyprawy można dodać do wina wcześniej np. wrzucić do butelki, jeśli rano wiem, że wieczorem będziemy mieli ochotę na grzańca. Dodajemy miód, tyle ile w przepisie lub więcej jeśli lubicie słodsze. Gdy wino osiągnie pożądaną temperaturą (uważajcie, żeby się nie zagotowało) nalewamy do kubków i dekorujemy pozostałymi

Figa S-makiem
Masło orzechowe jako zdrowy składnik diety 210

ustępują tym, które można przygotować samodzielnie, a w dodatku robiąc masło we własnym zakresie trzeba się nieco natrudzić. Warto również pamiętać o tym, że ze względu na swoją twardość, mielenie orzechów może skrócić żywotność posiadanego miksera. Dużo prościej i porównywalnie pod względem ceny jest więc kupić masło orzechowe przez internet, zwłaszcza jeżeli wybierze się odpowiedni produkt. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jak przygotować kutię? 219

miód, bakalie (różne odmiany orzechów i rodzynki), skórkę pomarańczową, słodką śmietankę. Kutia nie wymaga użycia dedykowanych elementów wyposażenia kuchni – potrzebny będzie tylko garnek do zagotowania składników oraz maszynka do mielenia maku (w sprzedaży dostępna jest też już gotowa masa makowa). Wigilijny deser serwowany jest zazwyczaj na półmiskach (można je kupić m.in. w https://zasmakujradosci.pl/zastawa-stolowa ) lub w miseczkach

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron świderki z kurkami 228

Makaron świderki z kurkami to bardzo prosty przepis, który nie tylko świetnie wygląda ale smakiem przeniesie Cię to lasu. Ponadto kurki, powinny być często stosowane przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tagliatelle z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi 201

Tagliatelle z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to bardzo szybki pomysł na obiad. Makaron ten przygotujemy dosłownie w 20 minut i nie wymaga od nas zbyt wiele

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!