mielone - 47549 przepisów (strona:2399/3170)

Makaron z kurczakiem i brokułem. Przepis krok po kroku. 347

tyle ode mnie Wypróbujcie przepis krok po kroku na makaron z kurczakiem i brokułem. Jest naprawdę prosty i wybitnie smaczny. Przy okazji będziecie mieli więcej czasu na swoje ulubione zajęcia   Czekam na wasze komentarze.   SMACZNEGO!!! Artykuł Makaron z kurczakiem i brokułem. Przepis krok po kroku. pochodzi z serwisu Jakub Kuroń

kuron.com.pl
Sernik Migdałowy z Marcepanem 198

trochę śmietany. Całość zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.   Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperatur ze pokojow ej . S er mielimy przynajmniej dw ukrotnie . Masło wraz z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami u cieramy na puszy stą masę . Następnie stopniowo dodajemy ser i budyń w proszku cały czas ucierają c. Białka

Słodka Strona
Pierogi z kapustą i grzybami 138

grzyby zalać wodą i odstawić na 6 godzin lub całą noc. Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić na połówki. Po tym czasie pieczarki i namoczone, odsączone grzyby zmielić maszynką do mielenia mięsa o dużych oczkach. Kapustę przepłukać wodą, przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać szczyptę soli i gotować do momentu miękkości kapusty. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na rozgrzanym oleju, dodać zmielone

Szalona Kuchnia Eweliny
Wigilijna zupa grzybowa z grzybowymi pierożkami wonton 180

grzyby zalać wodą i odstawić na 6 godzin lub całą noc. Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić na połówki. Po tym czasie pieczarki i namoczone, odsączone grzyby zmielić maszynką do mielenia mięsa o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na rozgrzanym maśle, dodać zmielone grzyby z pieczarkami i całość smażyć na wolnym ogniu przez około 10-15 minut. Następnie doprawić

Szalona Kuchnia Eweliny
Pizza na cienkim cieście orkiszowym, domowa, najlepsza! (krok po kroku z filmem) - Pizza z szynką parmeńską i kaparami 180

rozbudowy o różne przystawki, dzięki którym nie musimy kupować do naszej kuchni kolejnych urządzeń. Możemy do niego dołączyć m.in. malakser, blender kielichowy, młynek do przypraw, wyciskarkę wolnoobrotową, maszynkę do mielenia mięsa i wałkownicę do makaronu. Jak zrobić cienkie ciasto na pizzę? Przepis na przykładzie pizzy orkiszowej z szynką parmeńską i kaparami - krok po kroku na You Tube Pizza na cienkim

Chilli Czosnek i Oliwa
Sernik "Krople Rosy" 661

minut w temperaturze 180 stopni. Wyjmujemy z piekarnika i przestudzamy .   Masa serowa: Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperatur ze pokojow ej . S er mielimy przynajmniej dw ukrotnie . Masło wraz z cukrem i żółtkami u cieramy na puszy stą masę . Następnie stopniowo dodajemy ser i budyń w proszku cały czas ucierają c. Mleko oraz olej mieszamy

Słodka Strona
Piernik staropolski 358

staropolskiego słowa „pierny” czyli pieprzny. Za dawnych lat, gdy z zamorskich krain, przypływały statki wyładowane wonnymi przyprawami do takich miast jak Amsterdam, Monachium, Norymberga czy Gdańsk i Toruń, ludzie mieli jeden tylko problem przy sprzedaży cennych wonności. Przechowywanie. Nikt nie wie kto wpadł na pomysł wypieczenia piernika i nikt nie potrafi powiedzieć kiedy to się stało. Można tylko stwierdzić

mojewypiekiinietylko
Pierogi z kapustą i grzybami 175

namaczamy w wodzie dzień wcześniej. Najlepiej zrobić to wieczorem. Kolejnego dnia grzyby gotujemy 1,5 godziny.  Po ugotowaniu, grzyby studzimy, odsączamy z wody i bardzo drobno kroimy lub mielimy w maszynce. Cebulę drobno kroimy, przekładamy na patelnię, solimy i podsmażamy, na niewielkiej ilości oliwy, do momentu zeszklenia się cebuli. Kapustę drobno kroimy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy

Smak mojego domu
muffinki kawowe 252

jajka 1 łyżka mleka 10 g kawy rozpuszczalnej, granulowanej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Masło miksujemy z cukrem, mlekiem oraz jajkami. Kawę mielimy/ rozcieramy na proszek i mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia oraz solą i dodajemy do masy maślanej. Miksujemy chwilkę do połączenia się składników. Przekładamy równomiernie do foremek na muffiny wyłożonych papierowymi

Domowy Smak Jedzenia
Catering dietetyczny – czy warto go stosować? 217

sami. Wystarczy nieco wolnej przestrzeni i zaangażowania, a po kilku tygodniach intensywnych ćwiczeń zauważymy różnicę. Innym, o wiele szybszym sposobem, jest zapisanie się na siłownię. Tam nie tylko będziemy mieli wsparcie trenera, który pokaże nam, jak korzystać z poszczególnych przyrządów, ale przede wszystkim będziemy mogli korzystać z wielu urządzeń, które pozwolą wyrzeźbić lub odchudzić wszystkie partie ciała. Catering dietetyczny, czyli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kostka rosołowa No Waste 136

części pora„ kolekcjonujemy” , najczęściej mrozimy. Następnie lekko smażymy na rozgrzanym oleju, zalewamy winem, dosypujemy soli i pieprzu. Wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem przez 20 min. Studzimy, mielimy. Można zrobić na dwa sposoby…pasteryzację lub mrożenie jako kostki rosołowe

R'n'G Kitchen
Sernik gotowany przekładany-pyszny i szybki 497

przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,  pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni, tak postępujemy z całym ciastem. Mamy mieć 3 spody. MASA SEROWA  Ser mielimy.  Do garnka dajemy masło z cukrem i cukrem waniliowym i podgrzewamy do rozpuszczenia.  Następnie dodajemy ser, mieszamy na gładką masę,  zmniejszamy ogień i dodajemy jajka, energicznie mieszamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kruche ciasto z jabłkami i orzechowym kremem (Quadrotti di mele con crema di noci) 181

przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy na jasnozłoty kolor ok. 15-20 minut w temperaturze 190 stopni.  Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Krem orzechowy Orzechy mielimy na mąkę, mleko zagotowujemy w garnuszku. Orzechy zalewamy gorącym mlekiem, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie miękkie masło ucieramy lub miksujemy z cukrem pudrem

La grande e la piccola cuoca
FIT SNIKERS (bez pieczenia) 200

Polewa: 100 g gorzkiej czekolady min. 70% 2-3 łyżki dowolnego mleka garść orzechów ziemnych niesolonych 1 łyżka masła orzechowego Wykonanie: Spód: Do misy blendera wrzucamy orzeszki ziemne i mielimy na miałko. Następnie dodajemy kakao oraz masło orzechowe i wszystko dokładnie miksujemy. Powstałym mokrym "piaskiem" wylepiany dno tortownicy (średnica 20 cm), wyłożone papierem do pieczenia, mocno dociskając. Gotowy spód wkładamy

Kuchnia MagdaLeny
Gnocchi z boczkiem i kapustą 475

Ziemniaki gotujemy w mundurkach lub pieczemy w piekarniku zawinięte w foli aluminiowej (około 1 godzinę) do miękkości *** *** Ziemniaki studzimy, obieramy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa lub przez praskę do ziemniaków *** *** Do zmielonych ziemniaków dodajemy mąkę oraz jajko *** *** Całość zagniatamy na gładkie ciasto. W razie gdyby ciasto mocno kleiło się do rąk możemy dodać trochę więcej mąki

Blog z Apetytem